Vieraat niukasti vahvempia kauden päätöskamppailussa

04.10.2014

2014-09-22_jjk-jippo_0028

Näin on loppuvihellys raikunut jalkapallokaudelle 2014 JJK:n osalta. Viimeinen ottelu Harjulla päättyi vierasjoukkue AC Oulun täpärään voittoon lukemin 1-2 (1-1), mutta tämä ei suurta kuvaa haittaa: päättynyt kausi oli monella tavalla menestyksekäs ja kiitos siitä kuuluu sinulle rakas kannattajamme!

JJK aloitti vahvasti ja sai luotua tilanteita vieraidensa maalille. Yritteliäisyys palkittiinkin pian ja Kettupaidat menivät johtoon 20. minuutilla: Topi Järvinen haki puskullaan etukulmaa ja vieraspuolustuksen blokkauksesta pallo päätyi Aleksis Lehtoselle. Lehtonen ei laukonut itse vaan syötti vierelleen Taylorille, joka sivalsi 1-0-maalin David Monsalven selän taakse!

AC Oulun kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Vain neljä minuuttia ehti kulua, kun vieraat saivat kulmapotkun – Kettupaitojen puolustus herpaantui hetkeksi sen verran, että ACO-kippari Pekka Räisänen pääsi niittaamaan tasoituksen.

Heti maalin jälkeen Morten Gerster-Peipiselle aukeni parikin paikkaa tällätä vieraiden johtomaali, mutta kudit menivät yli maalin.

Reilun puolen tunnin jälkeen Titi Essomba pääsi laittamaan pallon jo JJK:n maaliin asti, mutta peli oli jo vihelletty poikki AC Oulun vaparin merkiksi. Vapaapotkun antoi Mika Nurmela, mutta Nuren veto jäi JJK-pelaajien muuriin.

Pian tämän jälkeen kotijoukkue sai jobinpostia, kun Severi Vielma sai hieman kyseenalaisen oloisen toisen keltaisen kortin ja päätti näin kautensa hieman etuajassa. Tauolle mentiin kuitenkin sopuisassa 1-1-tilanteessa.

AC Oulu painosti toisella puoliajalla miesylivoimallaan ja saikin palkinnon tunnin kohdalla, kun Gerster-Peipinen vei Nurmelan kulmapotkusta vieraat 1-2-johtoon.

JJK ei tämän jälkeen juuri päässyt todenteolla hätyyttelemään vieraidensa maalia, vaan paine pysyi isäntien päässä.

Ottelun loppupuolella koettiin hienoja hetkiä, kun vieras- ja kotikannattajat yhdessä kunnioittivat suomifutiksen legendoihin kuuluvan Nurmelan jäähyväisiä komealla vuoropuheluhuutelulla ja suosionosoituksilla.

83. minuutilla nähtiin kotijoukkueen osalta toisen jakson hienoin hetki, kun nilkkavammansa odotettua nopeammin päihittänyt Tommi Kari kirmasi vaihdosta Harjun nurmelle vielä kerran kaudelle 2014.

Viimeisillä minuuteilla ei enää mainittavia tapahtumia nähty ja näin JJK:n kausi päättyi 1-2-tappioon urhokkaan taistelun päätteeksi.

Vielä kertaalleen iso kiitos kaikille päättyneestä kaudesta – nähdään jälleen ensi kaudella!

JJK - AC Oulu 1-2 (1-1)

1-0 20' Robert Taylor

1-1 24' Pekka Räisänen

1-2 60' Morten Gerster-Peipinen

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Hanslian, Tapaninen (v), Vielma (v+v=ua), Velija; van Gelderen; Järvinen (62' Kuhmonen), Lehtonen, Taylor (76' Hasanzada), Manninen; Hilska (v) (80' Kari).

Vaihdossa: Ikäheimo (mv), Hasanzada (76'), Kari (80'), Kosunen, Kuhmonen (62'), Vaarakallio, Maltsin.