Vauhtia ja taitoa laidoille – Hanslian ja Suoraniemi sopimuksiin

15.01.2016

2015-09-15_jjk-eif_0122

Tulevan kauden kettulauma kasvoi niin tutulla kuin uudemmallakin kasvolla Benno Hanslianin ja Samu Suoraniemen myötä.

Kettukasvatti Hanslianin sopimus kattaa ensi kauden, opintojen perässä Jyväskylään muuttaneen Suoraniemen puolestaan kaksi kautta. Molemmat viihtyvät laidalla – Hanslian vasemmalla, Suoraniemi puolestaan oikealla.

Vuonna 1993 syntynyt Hanslian teki läpimurtonsa edustusjoukkueeseen kertalaakista kauden 2012 lopulla tehtyään komean maalin heti debyytissään Veikkausliigassa. Tekninen nuorukainen tuli tutuksi vahvasti hyökkäyksiin osallistuvana laitapakkina, mutta Juha Pasoja nosti Hanslianin keskikentälle ja tämä olikin viime kaudella yksi JJK:n hyökkäyspelin kantavista voimista.

Hansliania vuotta nuorempi Suoraniemi pelasi viime kaudella Ykköstä EIF:n riveissä, mutta sopimus purettiin yhteisymmärryksessä kesällä ja nuorimies suuntasi opiskelun perässä Jyväskylään. Aiemmin lappeenrantalaislähtöinen Suoraniemi on pelannut Ykköstä useamman kauden joensuulaisen Jipon riveissä.

”Enemmän maaleja, enemmän syöttöjä”

Hanslian kävi joulukuussa KuPS:n mukana Veikkausliiga-paikka mielessään ja pelasi myös Jyväskylässä JJK:ta vastaan. Testirupeama olisi jatkunut, mutta Hanslian päätti jatkaa kasvattiseurassaan.

– Jatko täällä oli lopulta helppo päätös. Varmasti saadaan jälleen vähintään yhtä kova joukkue kasaan kuin viime vuonna.

Hanslian nousi edustusjoukkueeseen laitapuolustajana, mutta pelasi nyt vahvan kauden keskikentällä.

– Aluksi tuntui vähän oudolta, mutta Juha selitti hyvin, miksi haluaa minut keskikentälle ja alkoihan se sitten sujua ihan mukavasti. Ja olen kyllä joskus ennenkin pelannut keskikentällä.

– Oma tavoite on kehittyä entisestään ensi kaudella. Tuntuu, että parin vähän vaisumman kauden jälkeen otin viime kaudella selkeitä kehitysaskelia. Ensi kaudella haluan tehdä vielä enemmän maaleja ja myös syöttää vielä enemmän maaleja.

2015-09-19_jjk-vifk_0165

Opiskelun myötä Kettupaitaan

21-vuotiaalla Suoraniemellä on takanaan jo useampi kausi Ykkösessä. Jippoon lappeenrantalainen päätyi Imatran Palloseuran kautta vakuutettuaan treenipelissä joensuulaisia vastaan.

– Aloin pelaamaan Ykköstä 17-vuotiaana ja kolme kautta meni Jipossa. Kun putoaminen sitten kauden 2014 jälkeen tuli, halusin jatkaa Ykkösessä – otin yhteyttä EIF:n, pääsin testiin ja sen kautta sain sopimuksen.

Kausi loppui kuitenkin ennen aikojaan kesällä tulleeseen polvivammaan.

– En olisi kuitenkaan pystynyt enää sen kauden aikana pelaamaan ja olin saanut Jyväskylästä opiskelupaikan yliopistolta, joten yhdessä seuran kanssa päätimme purkaa sopimuksen. EIF:ssa oli kyllä mukava olla ja Tammisaari on kiva kesäkaupunki, harmi että ei pystynyt pelaamaan kautta loppuun.

Nyt opinnot liikuntatieteiden tiedekunnassa ovat lähteneet hyvin käyntiin ja Suoraniemi on kotiutunut Jyväskylään – ja Kettuperheeseen.

– Opiskelu on ollut todella mukavaa, liikuntapedagogiikka tuntuu mielenkiintoiselta ja tosi vahvasti omalta jutulta. Pelaaminen sopii opintoihin hyvin ja myös junnujen valmentaminen kiinnostaa.

– Joukkueeseen oli helppo hypätä mukaan, jätkät otti tosi hyvin vastaan. Etenkin Jaska (Abahassine) oli saman tien heittämässä läppää, tuore Kettupaita nauraa.

samu-suoraniemi-2016

Suoraniemi ehti olla joukkueen mukana joulukuusta lähtien ja teki myös komean maalin KuPS:n verkkoon joulukuisessa harjoitusottelussa.

– Se oli mulle ensimmäinen peli loukkaantumisen jälkeen eli suunnilleen puoleen vuoteen ja sujui siihen nähden yllättävän hyvin. Myös koko joukkueen peli oli yllättävänkin valmiin tuntuista, kun oli kuitenkin vasta talvikauden ensimmäinen treenipeli.

Hanslianin tavoin Suoraniemellekin on laitapelaaminen tullut laajalti tutuksi – tosin toisella laidalla.

– Ykköstä olen pelannut oikealla yhtä paljon niin pakkina kuin keskikentälläkin. Joskus aikaisemmin kärjessäkin, mutta se ei ehkä enää ole niin oma paikka, Suoraniemi naurahtaa.

– Tulevan kauden tavoitteena on kehittyä edelleen pelaajana – JJK on kuitenkin hyvä ja hyvää futista pelaava joukkue. Ja totta kai lähden hakemaan mahdollisimman paljon peliaikaa ja pyrin siihen, että saisin vakiinnutettua paikkani joukkueessa.

Tervetuloa lauman uusimmalle jäsenelle – Kettupaitoja koossa nyt 16!