Vaarakallio loppukaudeksi Kettupaitaan

24.07.2014

teemu_vaarakallio_2014-07-23Vuonna 1993 syntynyt puolustaja Teemu Vaarakallio liittyy JJK:hon loppukauden kattavalla sopimuksella.

Vantaalaislähtöinen, mutta JJK:n juniorimyllyä läpi tahkonnut Vaarakallio teki kauden 2013 alla sopimuksen FC Viikinkien kanssa ja kävi sittemmin Yhdysvalloissa pelaamassa yhden kauden verran yliopistosarjaa.

Aiemmin kesällä takaisin Suomeen ja Jyväskylään palannut puolustaja liittyy nyt Kettupaitoihin kauden loppuun ulottuvalla sopimuksella.

– Teemu otti itse yhteyttä ja kysyi, voiko tulla harjoittelemaan JJK:n mukaan. Hän oli parisen viikkoa treeniryhmässä mukana ja vaikutti kaikin puolin sopivalta joukkueeseen, kertoo JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja.

Vaarakallio tuo lisää leveyttä ja kovuutta Kettupaitojen puolustuspäähän.

– Parikin miestä puolustuspäästä on nyt armeijassa ja lisäksi pieniä kolhuja tulee aina, joten leveys rinkiin ei ole pahitteeksi. Teemu myös tuo toppariosastollemme hieman erilaisen vaihtoehdon – hän menee tilanteisiin kursailematta, kovaa ja päättäväisesti, Paso kuvailee.

– Hän on myös seuran strategian näköinen pelaaja: nuori ja motivoitunut kaveri, joka on JJK:n junioreja. Loppukauden mittaan katsotaan, miltä meno näyttää ja pohditaan sitten jatkoa. Iso kiitos myös tärkeille kumppaneillemme Jyväs-Seudun Pienkaivurit Oy:lle ja LVI Wäiskille kun lähtivät mukaan Teemun kummiyrityksiksi.

Eksoottinen sarjakokemus

Vaarakallio pelasi JJK:ssa A-junnuihin asti, jonka jälkeen tie on vienyt muun muassa ViPan kautta kaudeksi 2013 Viikinkeihin. Kun eteen tuli mahdollisuus lähteä tutustumaan futiselämään Yhdysvalloissa Georgian yliopistosarjaa pelaavan Georgia Military Collegen joukkueen riveissä, oli päätös lopulta helppo.

– Ajattelin, että miksi ei lähtisi, kun elämäntilanne muutenkin sen salli. Tuskin tuollaisia tarjouksia kuitenkaan montaa vastaan tulee ja oli tietenkin kiinnostavaa nähdä, millaista homma siellä on.

– Olihan se hyvin mielenkiintoista – ja varsin erilaista kuin täällä. Pelaajien taso ylipistosarjassa oli vähintäänkin kirjava: oli Euroopassa ja esimerkiksi Meksikossa nuorisomaajoukkueissa pelanneita pelaajia, mutta toisaalta myös niitä, jotka eivät olleet aiemmin pelanneet ja olivat saaneet pelipaikan perheen rahojen turvin. Preseasonilla treenattiin kahdesti päivässä ja tuntui, että hommaa tehdään todella tosissaan – kauden jälkeen sitten ei niinkään. Treenejä saatettiin perua välillä hyvinkin pienestä syystä ja se oli enemmän hauskanpitoa kuin totista harjoittelua.

Uusi mutta tuttu joukkue

Sarjakauden jälkeen oli aika pohtia vaihtoehtoja ja yliopistossa opiskeleva Vaarakallio päätti palata Jyväskylään, lähelle perhettä ja ystäviä.

– Jo tammikussa olin Pasojaan yhteydessä. Hän muisti minut aikaisemmista peleistä ja sanoi, että voin Suomeen palattuani tulla treeneihin mukaan ja näytille. Tuolloin päätin, että kesällä on aika suunnata takaisin Jyväskylään ja otin JJK:n tavoitteekseni. Harjoittelin koko kevään omatoimisesti sitä silmällä pitäen, että olen kesällä kunnossa, kun tulen tänne.

Vaarakallio oli parisen viikkoa Kettupaitojen harjoituksissa ennen sopimuksen syntymistä. Vaikka joukkue oli miehelle uusi, oli se kuitenkin varsin tuttu.

– Kovin paljon ei tarvinnut edes itseään esitellä treeneissä, kun lähes kaikki pelaajat olivat jo ennestään tuttuja. Oli todella helppo tulla mukaan – ja on hienoa olla mukana. Treeneissä on ihan huikea meno, mennään täysiä ja kovaa. Jokainen haluaa aina voittaa.

– En ole koskaan ollut joukkueessa, jossa olisi yhtä hyvä joukkuehenki kuin täällä. JJK on nyt todellakin joukkue isolla J:llä – ja huomaahan sen kentälläkin. Tulokset ovat parantuneet kauden edetessä ja tällä hetkellä peli kulkee niin hyvin, ettei mitään muuta kuin kärkisijoja kannata tavoitella.

Pääosin topparin tontilla viihtyvälle Vaarakalliolle on tullut tutuksi myös keskikentän puolustava rooli. Täysiä mies pelaa kuitenkin paikasta riippumatta.

– Ilkeäksi ne mua väittää, vaikka omasta mielestäni olen kyllä hyvin kiltti, Vaarakallio naurahtaa.

– Mutta onhan se totta, että pelaan kovaa ja sääntöjen rajamailla joskus mennään. Vihaan häviämistä niin paljon, että se saa tekemään kentällä kaikkensa voittamisen eteen.

Edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon Vaarakallio voi liittyä siirtoikkunan auettua elokuun alussa, perjantain Jazz-ottelussa tuorein kettutulokas ei siis vielä ole mukana.