Tuplavahvistus puolustukseen: Tapaniselle ja Vaarakalliolle jatkoa

09.01.2015

vaarakallio_tapaninen_090115

Vuosi 2015 pyöräytetään käyntiin riemukkailla tuplasopimusuutisilla: JJK:n puolustuspää vahvistuu nimittäin sekä Antto Tapanisella että Teemu Vaarakalliolla!

Tapanisen sopimus on kaksivuotinen, Vaarakallion taas vuoden mittainen. Molemmat ovat pääasiallisesti toppareita – joskin kumpainenkin on uransa varrella nähty niin laitapakkina kuin keskikenttäpelaajanakin.

Tapaninen on lyhyttä MP-visiittiään lukuunottamatta pelannut koko uransa JJK:ssa ja aluillaan on jo seitsemäs kausi edustusjoukkueessa. Nyt 25-vuotias Tapaninen onkin joukkueen kokeneimpia.

– Vaikkei Antolla ikää vielä tuon enempää olekaan, on hän pelannut jo pitkään miesten pelejä. Kokemusta on myös useammaltakin sarjatasolta, toteaa Juha Pasoja.

Viime kaudeksi takaisin kasvattiseuraansa palannut Tapaninen pelasi tasaisen vahvan kauden Kettupaitojen takalinjoilla.

– Antto pelasi hyvän kauden, oli selkeästi yksi runkomiehistämme ja toi johtajuutta puolustukseen. Ensi kaudelta odotan vieläkin suurempaa johtajan roolin ottamista puolustuspäässä – kaikki pelilliset edellytykset Antolla siihen kyllä on.

Tapaninen itse toteaa, että jatko kasvattiseurassa oli varsin luonnollinen ja selkeä valinta.

– Halusin itse jatkaa ja myös seuralta tuli ihan selvä viesti, että minut halutaan pitää täällä. Sitä paitsi mulla on yliopistolla koulu kesken, joten senkään puolesta ei tehnyt mieli lähteä Jyväskylästä, puolustaja tuumaa.

”Ei tästä jengistä halua lähteä”

Myös Vaarakallio on pelannut junnuna JJK:ssa, mutta on ehtinyt reissata myös muualla – aina Yhdysvaltojen yliopistosarjaa myöten. Georgian yliopistosarjan kauden päätyttyä liittyi  Vaarakallio liittyi viime kesänä JJK:hon. Puolustaja toteaa, että rapakon taakse lähteminen olisi nytkin ollut vaihtoehto.

– Sieltä oli pari vaihtoehtoa, mutta mielummin jäin JJK:hon. Täällä on niin hyvä jengi kasassa, ettei täältä halua lähteä!

– Viime kaudella tulin mukaan vasta kesken kaiken ja nyt onkin hienoa, kun voi olla aivan alusta asti mukana. Tosi hyvä ja vapautunut fiilis jatkaa työntekoa ensi kautta varten.

Vaarakallio liittyi joukkueeseen heinäkuussa ja pikkuvaivojen takia pääsi kunnolla tositoimiin vasta syksyllä. Kentälle päästyään kovaluinen toppari esiintyi hyvin – myös uran ensimmäisellä laitapakkikomennuksella kovassa vierasottelussa Kotkassa.

– Teemu tuli kesken viime kauden mukaan ja hyvällä ryminällä tulikin. Loukkaantumiset vähän vaivasivat, mutta kokonaisuudessaan hän esiintyi hyvin. Hän on kurinalainen treenaaja ja ehdottomasti voittajatyyppi, haluaa aina voittaa ja menee tilanteisiin sen mukaisella kovuudella, kuvailee Pasoja.

– Esitys myös laidalla KTP-ottelussa oli sen verran hyvä, että se antaa mahdollisuuden pelaajien kierrätykseen puolustuksessa – ja kyllähän sellainen aina näin valmentajan näkökulmasta helpottaa, kun on enemmän vaihtoehtoja.

2014-10-04_jjk-acoulu_0035

”Erinomainen sopimustilanne”

Vaikka eletään vasta tammikuun alkua, on JJK:lla nyt kasassa jo 20 sopimuspelaajaa.

– Muutaman vahvistuksen vielä tarvitsemme ja niitä haetaan, mutta olen kyllä todella tyytyväinen joukkueenrakennukseen ajankohtaan nähden, toteaa Pasoja tyytyväisenä.

Myös sopimusneuvotteluja seuran puolelta hoitava Jussi Ottavainen on tyytyväinen.

– Kyllähän sitä voi sanoa, että joukkueen osalta tilanne on nyt erinomainen, rakennus on sujunut mainiosti.

Rakennusprojektin kulku on JJK:ssa selkeä.

– Käytännössä Paso kertoo, ketä haluaa ja yhdessä sitten mietimme, keihin kaikkiin rahkeemme riittävät – sitten istutaan pelaajien kanssa neuvottelupöytään. Tähän mennessä olemme päässeet käytännössä kaikkien kanssa haluttuun lopputulokseen, Ottavainen kertoo.

– Nyt joukkue on jo niitä jokusta vahvistusta vaille valmis ja nyt hengähdämme hetken – katsotaan rauhassa, ketkä ovat ne seuraavat oikeat palaset joukkueeseen.

Talvi on neuvottelujen aikaa paitsi pelaajien, myös yhteistyökumppaneiden kanssa. Pelaajaneuvotteluissa tärkeänä taloudellisena tukena ovat pelaajien kummiyritykset.

– Meille on todella tärkeää, että kummiyritykset lähtevät mukaan, kuten nyt Anton kohdalla Asianajotoimisto Puranen ja Kiviluoto ja Jyväs-Seudun Pienkaivurit Teemun kohdalla. Siitä suuri kiitos heille!

JJK:n sopimuspelaajat

Maalivahdit:

Janne Korhonen

Teppo Marttinen

Puolustus:

Joona Itkonen

Antto Tapaninen

Honar Abdi

Benno Hanslian

Teemu Vaarakallio

Severi Vielma

Niko Markkula

Keskikenttä:

Mikko Manninen

Saku Leppänen

Aram Hasanzada

Tommi Kari

Janne Kuhmonen

Robert Taylor

Iiro Järvinen

Hyökkäys:

Jasin Abahassine

Aleksis Lehtonen

Jarkko Kosunen

Antto Hilska