Toukokuun kotiottelut käyntiin lauantaina FC Interin kohtaamisella

05.05.2017

JJK - FC INTER LA 6.5.

JJK saa kauden 2017 toisessa kotiottelussaan vieraakseen FC Interin.

Inter-ottelu on ensimmäinen toukokuun neljästä kotimatsista, sillä JJK:lla on edessään vielä kotiottelut niin VPS:aa, Ilvestä ja aina rakasta vihollista KuPS:akin vastaan. Myös vieraskentällä SJK:n ja RoPS:n vieraana ehditään käydä.

Niin JJK:lla kuin Interilläkin on edelliseltä kierrokselta takanaan 1-1-tasapelit – varsin talviseksi äityneistä olosuhteista, sillä niin Lahdessa kuin Helsingissäkin kenttä kävi lumesta valkoiseksi ottelun aikana. FC Lahti rokotti vieraitaan puolen tunnin kohdalla kyseenalaisella rangaistuspotkulla, mutta JJK nousi tasoihin toisen jakson alussa Tomi Petrescun komealla, suoraan kulmapotkusta taiteilemalla maalilla.

Inter taas vieraili HJK:n luona ja isännät näyttivät porskuttavan hangessa kotivoittoon, mutta Timo Furuholm toi turkulaisille tasapelipisteen lisäajan maalillaan.

FC Lahti - JJK

Petrescu iski pelin tasoihin Lahden lumisateessa.

JJK hakee nyt Interin kustannuksella kauden avausvoittoaan. Takana on neljästä ottelusta kaksi tasapeliä HIFK:n ja FC Lahden kanssa ja kaksi tappiota sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvia IFK Mariehamnia ja HJK:ta vastaan. FC Inter puolestaan aloitti kauden hurjalla 6-2-voitolla RoPS:n kustannuksella, sen jälkeen tilille on karttunut kaksi tasapelipistettä ja tappio KuPS:lle.

Shefki Kuqin luotsaamassa sinimustien laumassa on runsaasti kokemusta niin Veikkausliigan kuin Euroopankin kentiltä. Etenkin hyökkäyskalusto on kova: muutaman Saksassa vietetyn kauden jälkeen takaisin Interiin palannut Timo Furuholm on tykittänyt yli 40 maalia Veikkausliigassa ja vahvaa taustatukea tulivoimaan antavat Njazi Kuqi sekä Guy Gnabouyou.

Myös alempaa löytyy Mika Mäkitalo, Henri Lehtonen ja Henrik Moisanderin tapaisia jokaiselle liigaseuraajalle varmasti tuttuja nimiä. Jyväskyläläisittäin kaikkein tutuin kasvo löytyy kuitenkin laitapakin tontilta, sillä Niko Markkula nähdään nyt viilettämässä vanhalla kotistadionillaan tällä kertaa vierasjoukkueen paidassa kasvattajaseuraansa vastaan.

2017-04-23_jjk-hjk_0292

JJK:n maalia on jokaisessa neljässä liigaottelussa on vahtinut kettukasvatti Teppo Marttinen. Edellinen ottelu Lahdessa lumisella, epätasaisella nurmikentällä tuulisessa säässä toi haasteensa paitsi kenttäpelaajille, myös maalivahdeille.

– Olihan ne olosuhteet haastavat, etenkin tuuli vaikuttaa tosi paljon, kun myötätuuleen on niin paljon helpompi pelata. Lumisateessa pallo on myös varsin liukas.

Peli oli suurelta osin taistelua keskialueella ja maalivahdit saivatkin välillä olla pitkiä aikoja melko rauhassa maaleillaan.

– Ei sinne nyt ihan pystyyn ehtinyt jäätyä, mutta onhan se kivempi pelata vähän paremmissa olosuhteissa, Marttinen virnistää.

Nyt luvassa onkin varmasti olosuhteiltaan erilainen ottelu – Jyväskylään on luvassa lauantaille aurinkoinen ja melko lämmin sää.

valmistavat-treenit-jjk-inter-harju-20170505

Aurinko helli Kettupaitoja valmistavissa harjoituksissa.

Myös lauantainen vastus on Marttiselle tuttu.

– Sen verran Interin pelejä olen tänä vuonna nähnyt, että aika hyvin tietää, mitä sieltä on tulossa vastaan. Etenkin hyökkäys on tosi vahva, siellä on kolme tosi kovaa maalintekijää: Furuholm, Kuqi ja Gnabouyou.

– Aika paljon he varmasti tulevat laitojen kautta – ja sitten mennään vauhdilla maalille eli tarkkana pitää olla.

Miksi Harjulle sitten lauantaina kannattaa Marttisen mielestä suunnata?

– Varmasti on tulossa vauhdikas ottelu ja viihdyttävää jalkapalloa – ja kauden ensimmäistä voittoahan tässä lähdetään hakemaan! Ja tietenkin, koska mulla on synttärit!

Kettuvahdille kotipelipäivä onkin tuplajuhlapäivä, sillä mittariin tulee tasan 20 vuotta!

OP Keski-Suomen isännöimässä ottelussa nähdään nyt myös kaikkien nuorimpia Kettupaitoja, sillä on vuotuisen Korttelimarssin aika: OP Kortteliliigan pikkufutarit marssivat Harjulle kannustamaan edustusjoukkuetta kohti kauden avausvoittoa!

Saavuthan ajoissa

Harjun stadionia remontoidaan tämän vuoden aikana vuoden 2018 Kalevan Kisoja varten. Kenttä on pelikelpoinen ja stadion myös käytössä kesäkuun loppuun asti, mutta pienemmissä määrin remontti ottelutapahtumissa näkyy jo aiemmin.

Tällä hetkellä pienempi Ihantolantien porteista ei remontin vuoksi ole käytössä, vaan Ihantolantien puolella käytössä on vain suurempi, stadionin pääportti. Toinen sisääntuloportti löytyy stadionin Vesilinnan puoleisesta päädystä.

Kettukannattajia on tulossa paikalle jälleen runsaasti, joten saavuthan paikalle ajoissa ruuhkien välttämiseksi!

20170422-JJK-toukokuubanneri-www