Torstaina toistamiseen Hakan vieraaksi Valkeakoskelle

06.08.2014

2014-06-17_jjk-haka_0015

JJK:n lähes kahden viikon tauko otteluista on takana, kun Kettupaidat matkustavat toista kertaa tälle kaudelle Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.

Samalla starttaa kauden viimeinen kolmannes – pelit kun alkoivat JJK:n osalta huhtikuussa vastaavalla kohtaamisella Tehtaan kentällä. Kummatkin aiemmista kohtaamisista ovat olleet tasaisia, mutta päättyneet lopulta Hakan voittoon. Keväinen peli päättyi kirjavien vaiheiden jälkeen 2-0 ja Harjulta pisteet matkasivat Pirkanmaalle 0-3-tuloksella.

Tuo kesäkuun puolessa välissä koettu tappio onkin edellinen, johon JJK on taipunut – sen jälkeen Kettulauma on napsinut kuudesta ottelusta neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. 24 pisteellään JJK on nyt vankasti Ykkösen tasaisessa keskikastissa, vaanimassa paikkaa kärkikolmikosta. Nyt vastaan asettuva Haka on tällä hetkellä kolmantena tasapisteissä Ilveksen kanssa, viisi pistettä Kettupaitoja enemmän keränneenä.

Vaihteleva ottelutahti tasoittuu

Kesäkuussa JJK pelasi pienoisessa otteluruuhkassa, mutta heinäkuuhun on sisältynyt pari hieman pidempääkin ottelutaukoa. Päävalmentaja Juha Pasoja tuumaa, että niin tiiviimmässä kuin verkkaisemmassakin tahdissa on omat puolensa.

– Ennen juhannusta tahti oli hetken sitä luokkaa, ettei siinä juurikaan muuta ehtinyt kuin valmistautua ja palautella otteluista.  Ei se sen suurempaa ongelmaa kuitenkaan siinä mielessä tuottanut, että talvi on tehty hyvin töitä, pojat ovat kovassa kunnossa ja jaksavat pelata.

– Toisaalta myös hieman pidemmät paussit tuovat keskittymisen ja latauksen kannalta omat haasteensa. Niinhän se vähän menee, että jos peli ei suju ja loukkaantumisiakin pukkaa, niin sitä toivoisi taukoja. Mutta sitten, kun peli sujuu eikä mitään loukkaantumissumiakaan ole, niin mielellään vain pelaisi, Paso naurahtaa.

Loppukauden aikana ei enää nähdä sen kummemmin härkäviikkoja kuin pidempiä katkojakaan.

– Nyt tahti tasoittuu loppukaudeksi niin, että pelejä on suunnilleen kerran viikossa. Se on oikein hyvä rytmi, ehtii ihan kunnolla treenatakin otteluiden välissä.

2014-06-17_jjk-haka_0008

Erikoistilanteissa skarppina

Kesäkuun puolivälissä Haka vei voiton ennen kaikkea vahvan erikoistilannepelaamisensa turvin.

– Ennen kaikkea erikoistilanteisiin se ottelu ratkesi ja niihin ollaankin nyt kiinnitetty huomiota. Tilanteisiin pitää vain mennä kovempaa, Pasoja linjaa.

– Mutta ei meidän tietenkään sen suuremmin kannata alkaa vastustajan mukaan muuttamaan omaa peliämme, kun se kerran toimii.

Peli onkin toiminut niin mallikkaasti, että muun muassa HIFK joutui nöyrtymään kauden ensimmäiseen kotitappioonsa ja myös sarjakärki KTP joutui poistumaan Harjulta kauden toinen tappio niskassaan – ja ensimmäisen oli aiheuttanut juuri Haka.

Myös isännät ovatkin kovassa vireessä ja niinikään pitkässä tappiottomien otteluiden putkessa, eikä luvassa varmasti olekaan helppo iltapuhde helteisellä Tehtaan kentällä.

– Kyllä meillä muutama semmoinen heikompi kohta on Hakan pelistä katsottuna, joihin pyrimme iskemään.

Vaarakallio edustuskelpoinen

Puolustaja Teemu Vaarakallio teki sopimuksen JJK:n kanssa jo ennen edellistä ottelua, muttei ollut vielä Jazz-vierasottelussa edustuskelpoinen – Kolmosessa reservijoukkue Villikettujen paidassa mies sen sijaan on tositoimissa jo nähtykin.

Nyt ylimpiä sarjatasoja koskevan siirtoikkunan auettua on Vaarakallio kuitenkin pelikelpoinen myös Ykkösessä. Severi Vielma sen sijaan potee harjoituksissa saamaansa lievää nilkkavammaa.

Ykkönen: Valkeakosken Haka – JJK, torstaina 7.8. kello 18:30, Tehtaan kenttä, Valkeakoski