Toni Tahvanainen AC Oulusta Kettupaitaan

02.03.2016

20160225_tahvanainen

Kärkimies liittyy JJK:hon ensi kauden kattavalla sopimuksella, jossa on optio myös kaudesta 2017.

Vuonna 1991 syntynyt hyökkääjä on lähtöisin Ilomantsista ja pelannut Ykköstä joensuulaisen Jipon paidassa useammalla kaudella.

– Takana on Ykkösessä nyt kuusi kautta, aluksi tietty aika vaihtelevalla vastuulla. 2011 intti häiritsi pelaamista ja taisi silloin olla vielä vähän opettelemista senkin kanssa, että urheilijan elämä on 24/7-puuhaa, ”Tahvis” naurahtaa.

– Ajan mittaan aloin kuitenkin saada enemmän vastuuta ja kausi 2014 olikin sitten riittävän hyvä herättämään AC Oulun kiinnostuksen.

Jippo tippui kauden päätteeksi Kakkoseen ja Tahvanainen suuntasi pohjoiseen.

– Lähdin aikalailla hyppynä tuntemattomaan, uuteen kaupunkiin ja seuraan, enkä oikein tiennyt omalta kohdaltani mitä odottaa. Kaudesta tuli kuitenkin odotuksiin nähden mulle hieno, kehityin pelaajana paljon.

– AC Oulu pelaa niin paljon pelaavampaa ja enemmän pallonhallintana perustuvaa futista kuin Jippo ja kun treeneissä jätkien taso ympärillä oli entistä parempi, niin aina joutui itsekin tekemään enemmän töitä. Se kehitti.

JJK:n tavoin AC Oulu oli viime kaudella mukana Ykkösen tasaisissa kärkikahinoissa, mutta takkuinen alkukausi koitui lopulta nousuhaaveiden kohtaloksi. Tahvanainen viimeisteli viisi maalia ollen joukkueen toiseksi tehokkain.

– Tehoista tietenkin aina kärkimiesten kohdalla puhutaan ja olisihan niitä enemmänkin voinut olla. Maalinteko oli meille kuitenkin viime kaudella koko joukkueena hankalaa – paras maalintekijä teki kuusi maalia.

Vaikka sopimuksessa AC Oulun kanssa oli optio myös tulevasta kaudesta, päätyi kärkimies lopulta hakemaan uralleen uusia tuulia – ja tie vei Jyväskylään.

2015-08-15_jjk-acoulu_0067

Viime kaudella Tahvanainen nähtiin Harjulla AC Oulun paidassa.

”Tulin voittamaan”

Tahvanainen liittyy joukkueen mukaan ensi viikolla, kun Kettupaidat palaavat talvilomalta takaisin treeeniarkeen. Kärkimies nähtiin kuitenkin viininpunaisissa jo tammikuun lopulla pelatussa harjoitusottelussa FC Lahti Akatemiaa vastaan – tuolloin Tahvanainen viimeisteli JJK:n toisen maalin 4-1-voitossa. Testipätkä riitti vakuuttamaan – puolin ja toisin.

– On hienoa olla nyt Kettupaidassa, loistofiilikset! Seura on ehtinyt vakuuttaa ja joukkuehan on kova. Varmasti on tulossa hyvä kesä sekä itselle että joukkueelle!

Aiemmin JJK ja Harjun stadion ovat tulleet Tahvanaiselle tutuksi vastustajan roolissa.

– Pelit JJK:ta vastaan ja etenkin pelit Harjulla on aina olleet mulle todella vaikeita – yhden maalin olen Jipon paidassa tehnyt ja siinäkin taisi olla enemmän tuuria kuin taitoa, hyökkääjä nauraa.

Jatkossa tuorein kettulauman jäsenkin saa vieraan roolin sijaan taakseen kotiyleisön tuen.

– Jyväskylässä on ollut aina hyvin porukkaa ja kannattajat pitävät ääntä, silloin on hieno pelata. On tietenkin aina kivempi pelata ihmisille kuin tyhjille katsomoille ja itse olen erityisesti aina tykännyt pelata katsojille ja kannattajille. Jos en saa tehtyä maaleja, niin sitten edes teen töitä, juoksen ja taistelen loppuun asti.

– Kaikki ei ehkä vielä täällä mua tunne, mutta lähdetään siitä, että kauden mittaan se muuttuu. Tulin tänne voittamaan.

Tarkkaa harkintaa

Tahvanaisen myötä JJK:lla on kasassa parinkymmenen ketun lauma. Pelaajaneuvotteluista vastaava hallituksen jäsen Jussi Ottavainen toteaa, että hätiköimään ei ryhdytä, vaikka sairastupa onkin viime viikkoina verottanut rinkiä.

– Joukkueen runko on nyt kasassa. Loukkaantumiset tietenkin aina tuovat haasteita valmennukselle ja peluuttamiselle mutta onneksi edustusjoukkueen ringissä on laatua – ja leveyttä tuovat hyvät A-juniorit. Hyvä juniorityö on meille hyvä selkänoja johon tukea.

– Mahdolliset lisävahvistukset joukkueeseen tehdään tarkan harkinnan ja tarpeen mukaan.