Suomen Cup käyntiin perjantaina Lahdessa

07.04.2022
Hyvään vireeseen päässyt Aleksis Lehtonen iski JJK:n 2-0-maalin viime lauantain harjoitusottelussa

JJK saa kilpailukautensa virallisesti käyntiin perjantaina, kun se kohtaa Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa lahtelaisen Jalkarannan Palloseuran ikämiehet. Kettupaidat lähtevät otteluun takanaan vakuuttava 2-0-voitto MP:tä vastaan viime lauantain harjoitusottelusta.

Kettulauma pääsi ensimmäistä kertaa vuoden 2022 puolella pelaamaan Vehkahalliin, kun se isännöi jo pienimuotoiseksi pre-season perinteeksi muodostuneessa harjoitusottelussa Mikkelin Palloilijoita viime lauantaina. Sarjatasoa ylempänä pelaava MP tarjosi JJK:lle laadukkaan vastuksen ja pelasipa Juha Pasojan valmentaman vierasjoukkueen riveissä jälleen pitkä lista entisiä Kettupaitoja, kun jatkosopimuksen tehnyt JJK-kasvatti Arjan Goljahanpoor sai tälle kaudelle Mikkeliin seuraa Jarkko Heimosesta ja Väinö Vehkosesta.

Hyvällä asenteella ja jalalla ollut JJK tuli ottelun alkuun ryminällä ja pelin tempo etenkin ensimmäisellä jaksolla oli kova. Ensimmäisen kerran MP yllätettiin jo 12. minuutilla, kun Jonne Porkka tarjoili Aatu Manniselle täydellisen pystypallon tyhjään tilaan linjan taakse ja Manninen nosti pelivälineen yli vastaan tulleen MP-veska Otto Huuhtasen. Hetken päästä mikkeliläiset saivat lisää lunta tupaan, kun mainiolla pelipäällä ollut Aleksis Lehtonen hassutteli itsensä komealla yksilösuorituksella aivan maalille saakka ja tuikkasi pallon toistamiseen voimattoman Huuhtasen selän taakse siirtäen JJK:n jo 2-0-johtoon, kun peliä oli ehtinyt kulua vasta pari kymmentä minuuttia.

Toisella jaksolla peli muuttui rikkonaisemmaksi ja vierailija pääsi peliin mukaan. JJK joutui pudottautumaan alemmas, mutta puolusti tiiviisti joukkueena eikä MP päässyt lopulta yllättämään kettumaalia vartioinutta Aati Riihimäkeä. Huomionarvoista JJK:n avauskokoonpanossa MP:tä vastaan oli Vertti Levon hyvin sujunut urakka Antti Åken toppariparina sekä 2003 syntyneen oman kasvatin, Konsta Korhosen mainio esitys oikean pakin tontilla.

– Aina on tietysti mukava voittaa varsinkin ylemmän sarjatason joukkue, mutta ennen kaikkea olen tyytyväinen joukkueen esitykseen ja peli-ilmeeseen MP:tä vastaan. Rakensimme monipuolisesti hyviä ja laadukkaita hyökkäyksiä myös pidemmillä syöttöketjuilla, mutta toisaalta taas puolustimme uhrautuvaisesti koko joukkueen voimin ja pidimme aika hyvin vastustajan pois niiltä vaarallisimmilta maalipaikoilta. Voitto tuli hyvän esityksen päätteeksi ihan ansaitusti ja tästä on mukava lähteä hakemaan tulosta myös Suomen Cupin matsista, päävalmentaja Toni Lehtinen ruotii omiensa esitystä.

Cupin vastustajan riveistä löytyy mm. viimeksi SJK:n paidassa JJK:n kohdannut Erfan Zeneli #80 (kuvat: Jussi Reinilä)

Suomen Cup käyntiin mielenkiintoisella kamppailulla

JJK aloittaa urakkansa tälle vuodelle uudistetussa Suomen Cupissa suoraan kolmannelta kierrokselta. Arpa heitti Kettupaidoille vieraspelin ja vastustajaksi varsin mielenkiintoisen nimen, Jalkarannan Palloseuran ikämiehet. Kyseessä ei suinkaan ole mikä tahansa ikämiesjoukkue, vaan lahtelaisen JaPS:n/M35 riveistä löytyy useita niin kotimaan kuin kansainvälisiltäkin kentiltä tuttuja huippunimiä. Vai sanovatko esimerkiksi nimet Drilon Shala, Konsta Hietanen, Pekka Lagerblom, Erfan Zeneli tai Kari Arkivuo mitään? Lahtelaiset ovat tehneet kovaa jälkeä voittaen kahden ensimmäisen kierroksen ottelunsa selvin numeroin, maalierolla 20-3!

– Mahtavaa päästä aloittamaan kilpakausi nyt ihan virallisestikin! Perjantaina on kyllä tiedossa varmasti mielenkiintoinen ja yleisön näkökulmasta viihdyttävä peli. Vastustajalla on paljon kokemusta, taitoa ja paljon pelejä alla. Me saadaan kuitenkin myös hyvä kokoonpano liikkeelle Lahteen. Ollaan harjoiteltu hyvin ja meidän täytyykin pystyä pitämään vauhtia yllä, jos mielitään jatkoon. Voittoa ja sen myötä sitä jatkopaikkaa lähdetään siis luonnollisesti tavoittelemaan, Lehtinen vakuuttaa.

Cupin pelin alla B-nuorista nousee myös mukaan uusi nimi, kun 16-vuotias (s. 2005) keskushyökkääjä Lauri Rutanen saa näyttöpaikkansa edustuksen riveissä. JJK:n lisäksi Leppäveden Leppää ja LKP:tä lisäksi edustanut Rutanen on esittänyt vahvoja otteita talvikaudella ja vakuuttanut Lehtisen tekemisellään. Rutanen tunnetaan hyvänä viimeistelijänä ja viime kaudella nuori mies iskikin B-nuorten SM-sarjan 17 ottelussa peräti 13 maalia, mikä oikeutti myös koko sarjassa maalipörssin kärkipäähän.

Suomen Cup, 3. kierros: JaPS/M35 – JJK | pe 8.4.22 klo 18:30 || Mukkulahalli, Lahti

Ottelun mahdolliselle striimaukselle ei tätä kirjoittaessa ole vielä saatu varmistusta. JJK:n Twitter pyrkii kuitenkin seuraamaan ottelun kulkua mahdollisuuksien mukaan ja virallinen tulospalvelu löytyy puolestaan täältä.