Sunnuntaina Harjulla vastassa OLS

05.06.2021

JJK ja OLS päätyivät viime kaudella 1-1-tasapeliin Oulussa (kuva: Pekka Nykänen)

JJK isännöi sunnuntai-illan kamppailussaan oululaista OLS:ia klo 18:30 alkaen.

Sunnuntaina vieraaksi saadaan yksi Kakkosen C-lohkon kolmesta oululaisseurasta, kun OLS (Oulun Luistinseura) saapuu Kettupaitojen vieraaksi aina aurinkoiselle Harjulle. OLS toimii Veikkausliigaan nousseen AC Oulun reservijoukkueena ja seurat tekevät tiivistä yhteistyötä myös B-junioreiden osalta, sillä käytännössä AC Oulu hallinnoi OLS:n edustusjoukkueen lisäksi myös B-nuorten joukkuetta, vain sarjapaikat ovat OLS:n nimissä.

Pääosin alueen nuorista pelaajista koostuvan OLS:n peräsimeen on pestattu tälle kaudelle suoranainen valmentajalegenda, Rauno ”Rane” Ojanen. Ojasen miehistö on kasattu lähinnä viime kauden OLS:n edustusjoukkueen sekä AC Oulun Kolmosta pelanneen kakkosjoukkueen miehistöstä, B-junioreilla höystettynä. Farmisopimuksen myötä myös vähemmille minuuteille jäävät Veikkausliigapelaajat pääsevät kuitenkin hakemaan isompia minuutteja reservijoukkueen riveissä ja samalla OLS:n pelaajat antavat näyttöjä tulevaisuutta ajatellen. Joukkue käyttää itsestään nimitystä AC Oulu / OLS 2, mutta sarjapaikasta johtuen Palloliiton tilastoissa se kulkee virallisesti yhä nimellä OLS.

Viime kauden päätteeksi C-lohkon 11. sijalle jäänyt OLS ehti jo pudota sarjasta, mutta AC Kajaanin luovuttua sarjapaikastaan se nousi täydennysmenettelyn kautta takaisin Kakkoseen. Osa pelaajistosta oli kuitenkin ehtinyt jo sopia sopimuksia toisaalle, joten Ojasen oli aloitettava joukkueensa rakennus lähes nollista.

OLS aloitti kautensa isolla 0-1-voitolla paikallispelistä sarjan kärkipäähän povatun Herculeksen vieraana, mutta sen jälkeen meno on yskähdellyt ja alla onkin Harjulle tultaessa kolmen ottelun tappioputki. Neljässä pelaamassaan ottelussa se on päästänyt 8 maalia ja osunut itse kolmesti. Viime kaudella OLS ja JJK kohtasivat kertaalleen Oulussa ja tuolloin tuloksena oli 1-1-tasapeli. OLS siirtyi johtoon jo vartin pelin jälkeen, kun Sami Nissinen joutui kaatamaan vikkelän Christian Bohuin ja pallo vietiin pilkulle. JJK haki vimmatusti tasoitusta koko ensimmäisen jakson, mutta OLS-maalia vartioinut Juuso Särkelä ei ollut yllätettävissä. Rasmus Ervasti toi ketut lopulta ansaitusti tasoihin Eeli Liukkosen esityöstä 69min kohdalla ja iski samalla oman debyyttimaalinsa Miesten Kakkosen tasolla.

Oululaisten pelaajalistasta löytyy ainakin pari seuraamisen arvoista nimeä: Veikkausliigassa toukokuussa debytoinut U18 (2003) -maajoukkueen keskikenttämies Lasse Ikonen sekä OLS:n nuorelle miehistölle kokemusta tuova AC Oulun ja AC Kajaanin riveissä kymmeniä otteluita Ykköstä pelannut puolustaja Juuso Kemppainen.

JJK on kerännyt tällä kaudella pelaamassaan kolmessa pelissä varsinaisen värisuoran: 1 voitto, 1 tasapeli sekä 1 tappio. Maalisuhde kolmen pelatun ottelun jälkeen on 5-3 ja kahdessa viimeisimmässä ottelussa myös oma pää on pidetty puhtaana, kun sekä Aati Riihimäki että Tatu Österlund ovat kumpainenkin pelanneet yhden nollapelin sarjaa johtavan SJK:n vieraana ensimmäisellä kierroksella kärsityn tappion jälkeen.

Voitokkaan kotiavauksen jälkeen JJK matkusti toisen oululaisseuran OTP:n vieraaksi viikko sitten. Kotijoukkue OTP lähti lauantain kamppailuun hienoisena ennakkosuosikkina, sillä se oli onnistunut maalinteossa pelaamassaan kolmessa ottelussa kahdeksan kertaa ja oli ainoana joukkueena sarjassa yhä ilman tappioita. JJK:lla oli puolestaan takanaan vasta kaksi ottelua, joista viimeisimpänä kuitenkin vahva esitys kotikentällä. OTP hallitsi palloa, mutta hallinta oli melko näennäistä, sillä varsinaisiin torjuntahommiin ei JJK-maalia vartioinut Österlund juurikaan joutunut ja hyvin organisoitu kettupuolustus piti punapaitaisen kotijoukkueen pois vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Etenkin aina vaarallista Michael Ibiyomia vartioinut Tatu Hoffren teki kovan päivätyön pitämällä nigerialaishyökkääjän poissa pahanteosta. JJK taistelikin lopulta itselleen kotiin viemisiksi tärkeän tasapelipisteen 0-0 lukemilla ja jätti kotijoukkueen nollille ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kettupaitojen sairastupa on tyhjentynyt viime viikkoina hyvään tahtiin, kun mm. Robin Saastamoinen, Juho Luoma, Eduard Ciriaco, Eeli Liukkonen sekä Ville Kirvesoja ovat tehneet hitaasti, mutta varmasti paluuta pelaavaan kokoonpanoon. Myös Tuomas Koppelomäki teki OTP-ottelussa paluun kentälle huilattuaan muutaman viikon ajan MP-harjoituspelissä saamansa pääosuman vuoksi. Päävalmentaja Stephen Clarkilla onkin sunnuntaina positiivinen ongelma valitessaan 18 kokoonpanoon mahtuvaa pelaajaa.

Vauhdikasta ja rohkeaa hyökkäyspeliä kotikentällään tarjoava JJK on ollut kotonaan perinteisesti vaikea voitettava ja joukkueessa onkin kova luotto pisteiden jäävän Harjulle myös sunnuntain ottelussa. Yksi isoon rooliin tällä kaudella kasvaneista pelaajista on 17-vuotiaana Ykkösessä debytoinut keskikenttämies Vertti Lepo, joka vasta 20-vuotiaana kuuluu jo joukkueensa kokeneimpaan kaartiin.

– Tosiaan pikkasen ehkä kokeneempaa kaartia alan jo olemaan tässä JJK:ssa ja onhan se mukava sitten jeesata nuorempia, jos jotenkin pystyn auttamaan. Tosi hyvät fiilikset on nyt näin pelipäivän aattona. Meillä on hyvä treeniviikko takana ja olemme saaneet nyt käytyä enemmän taktistakin puolta läpi, mikä oli viime pelissä vähän ongelmana. Vastustaja otti ylhäältä kiinni, eikä meiltä oikein löytynyt aseita pelin avaamiseen. Nyt olemme saaneet sitäkin jo parempaan suuntaan. Lähtökohdat kauteen oli tietysti vähän hankalat, kun valmentaja vaihtui juuri kauden kynnyksellä ja avausmatsissakin vastassa oli sarjan paras jengi, mutta itse olen kyllä ihan tyytyväinen meidän alkukauteen kokonaisuutena, Lepo puntaroi.

– Ihan upea keli on luvassa huomenna ja missä se olisi parempi viettää kuin Harjulla! Huippufutista tarjolla ja me taistellaan kolme pinnaa huomenna kotiin, tulkaa katsomaan! Lepo lähettää terveisiä vielä katsomon puolelle.

Katso lisää Vertin mietteitä pelipäivän aattona kuvatusta JJK TV:n videohaastattelusta täällä.

Lepo uskoo JJK:n pitävän pisteet Harjulla sunnuntaina (kuva: Jussi Reinilä)

Tervetuloa sunnuntaina aina aurinkoiselle Harjulle!

JJK – OLS sunnuntaina 6.6. klo 18:30, Harjun Stadionilla.

Liput 12€/7€, myynnissä osoitteessa: jjk.fi sekä stadionilla Ihantolantien pääportin lippuluukulla klo 17:30 alkaen.

Vaikka varsinaiset koronarajoitukset ovat Jyväskylän alueella poistuneet, muistathan silti edelleen terveysturvallisen tapahtuman ohjeet:

▪️ Pidä riittävää turvaetäisyyttä muihin katsojiin niin katsomossa kuin vaikkapa kioskille jonottaessa
▪️ Huolehdi hyvästä käsihygieniasta
▪️ Ethän myöskään tule ottelutapahtumaan sairaana
▪️ Tapahtumassamme, kuten koko kaupungissa, on yhä voimassa kasvomaskisuositus

Katsothan ottelutapahtuman päivitetyt yleisöohjeet ennen tapahtumaan saapumistasi täältä.

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille tai epäröit vielä yleisötilaisuuteen saapumista, Kettupaitojen kaikki kauden kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions. Ottelukoosteet tarjoaa Kuljetusapu Korhonen.

JJK:n kotiottelulähetykset selostaa Tapio ”Tapsa” Suominen.

Myös JJK:n Twitter seuraa ottelun kulkua osoitteessa: twitter.com/jjk1923

Tilaa kausikortti