Sunnuntain JJK-GBK käynnistää kahden kotiottelun putken

04.06.2022

JJK käynnistää kahden kotiottelun putkensa isännöimällä kokkolalaista GBK:ta Harjulla sunnuntaina klo 16 alkaen. Kettupaidat pelaavat viiden päivän sisään kahdesti, sillä seuraavan kerran ollaan tositoimissa jo torstaina, kun vieraaksi saapuu Komeetat.

Perinteikäs, lähes 100-vuotias Gamlakarleby Bollklubb eli tuttavallisemmin GBK löytyi viime kauden päätteeksi Kakkosen C-lohkosta putoajan paikalta, mutta sai täydennysmenettelyn myötä lopulta pidettyä paikkansa sarjassa. Kuluva kausi on kuitenkin lähtenyt liikkeelle yhtä vaikeasti ja raitapaidat ovat saalistaneet pelaamastaan viidestä ottelusta vasta yhden tasapelipisteen jaettuaan pisteet Kajaanin Hakan kanssa edelliskierroksella lukemin 2-2. Maaleja on syntynyt otteluissa runsaasti, mutta GBK:n kannalta liian monta niistä on osunut omaan päähän. GBK:n miehistön mielenkiintoisin nimi on brasilialaishyökkääjä Felipe Felix Ferreira eli ”Zuca”. 24-vuotias Zuca pelaa ensimmäistä kauttaan Brasilian ulkopuolella ja on vastannut lähestulkoon yksinään joukkueensa tehoista iskemällä kolmessa pelaamassaan ottelussa neljästi, mikä oikeuttaa myös sarjan maalipörssin toiseen sijaan. Viidenneltä sijalta taulukosta löytyy Aleksis Lehtonen kolmella osumallaan.

Vaikka JJK löytyykin sarjataulukon toisesta päästä, on GBK ollut viime vuosina sille varsin hankala vastustaja. Kolmesta edellisestä kohtaamisesta saldona on Kettupaidoille yksi voitto, tasapeli sekä tappio. Viime kaudella GBK olikin yksi niistä kolmesta joukkueesta, joka onnistui ryöstämään Harjulta pisteitä, kun joukkueet kohtasivat helteisellä sametilla heinäkuussa. Robin Saastamoinen vei tuolloin kotijoukkueen 1-0-johtoon ja peli näyttikin olevan täysin hallussa, mutta toisella jaksolla vierailija pääsi mukaan ja Petteri Jokihaara iski lopulta myös tasoitusosuman tunnin pelin kohdalla. JJK ei saanut kovasta yrityksestään huolimatta palloa enää maaliin ja koki kauden ensimmäisen pistemenetyksensä kotikentällään.

Kuva: JJK ja GBK tasasivat pisteet vuosi sitten Harjulla

JJK on aloittanut kautensa tappioitta, neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Parin selkeän voiton (OTP ja FCV) vastapainoksi on nähty tiukkojakin taisteluita pisteistä, joista viimeisimpänä viime sunnuntainen vierailu Kajaanissa. Kettupaidat hakivat Kajaanin Hakan isännöimästä ottelusta täydet kolme pistettä lukemin 2-3, mutta helpolla ne eivät tulleet vaan Toni Lehtisen miehistö sai tehdä kunnon päivätyön voittonsa eteen. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun tappiottomalla saldolla neljästä ensimmäisestä kamppailustaan ja kohtaamisesta muodostuikin lopulta varsin tapahtumarikas eikä draamaltakaan vältytty.

Kotijoukkue karkasi 2-0-johtoon puolen tunnin kohdalla, mutta Jonne Porkan komea kavennusosuma juuri ennen taukoa sekä erittäin vahva toinen jakso käänsivät ottelun ja toivat JJK:lle kaivatut kolme pistettä. Tauolta vaihdosta sisään tullut Roope Salo iski tasoituksen 51. minuutilla ja Lehtonen viimeisteli loppulukemat 2-3 reilun tunnin pelin jälkeen. Ottelua varjostivat loukkaantumiset sekä ikävä ylilyönti, kun kotijoukkueen 2-0-maalin tehnyt Kenedy Santos katseli mustan hetkensä päätteeksi suoraa punakorttia ja tuli ulosajetuksi lisäajalla.

– Vaikka meidän joukkueen terveystilanne onkin pysynyt hyvänä lihasvammojen osalta, mistä iso hatunnosto J-P Puraselle (joukkueen fysio), on ollut huolestuttavaa huomata tämä kehitys miten jo useammassakin pelissä tällä kaudella meidän pelaajiin on kohdistunut tilanteen ulkopuolella, todennäköisesti turhautumisista johtuvia ylilyöntejä, joiden seurauksena pelaajia on joutunut myös kokonaan sairastuvan puolelle. Toivottavasti tämän tyyppiset tilanteet saadaan jatkossa kuriin, etteivät pelaajat joudu kärsimään omasta taitavuudestaan, JJK:n päävalmentaja Lehtinen harmittelee.

JJK:lta sunnuntain ottelusta ovat varmuudella sivussa Kajaanissa loukkaantuneet Antti Åke ja Joel Pasanen, joiden tarkemmasta toipumisennusteesta ei ole vielä tietoa. Seuraavan kerran pelataan jo torstaina, joten kahden ottelun viikko näkynee myös jonkin verran kierrätyksenä.

Kuva: Joukkueen ilopilleri Tatu Hoffren palasi viime viikolla pelaavaan kokoonpanoon

Viime kierroksella nähtiin myös iloinen paluu pelikentille, kun opintojensa vuoksi ulkomailla parin kuukauden verran viettänyt, kajaanilaislähtöinen kettutoppari Tatu Hoffren teki paluun pelaavaan miehistöön entisellä kotikentällään.

– Oli hienoa päästä pelaamaan pitkästä aikaa vanhalla kotikentällä Kajaanissa, vaikka itselläni ei olekaan vielä hirveästi treenejä takana Vietnamin reissun jälkeen. Peli oli aika hyvin meillä kontrollissa, mutta vastustaja pääsi iskemään pari maalia hieman yllättäen. Onneksi meidän maalitykki Jonne teki vapauttavan kavennuksen ensimmäisen puoliajan lopussa ja toisella jaksolla painoimme vielä voittoon tarvittavat lisämaalit.

– Sunnuntain GBK-pelissä tavoitteena on ottaa oppia aiemmasta ja liikuttaa palloa nopeammin sekä estää vastustajan vaaralliset maalipaikat paremmalla puolustamisella. Vaikka vastustaja ei olekaan kovin paljon pisteitä vielä kerännyt, uskon että vastus tulee olemaan kuitenkin kova. Viime kaudella pelasimme Harjulla tasan ja nyt tarkoituksenamme onkin napata kolme pistettä, Hoffren vakuuttaa.

JJK – GBK || su 5.6.22 klo 16 || liput: 12/7e (alle 17v. ilmaiseksi)

Ruthin Leipomo ja Kulta Katriina tarjoavat sunnuntain tapahtumassa 100:lle ensimmäiselle pullakahvit pullatakuun mukaisesti eli JJK:n edellisessä kotipelissä iskemän neljän maalin kunniaksi! Pullakahvit ovat tarjolla sisääntulon yhteydessä pääkatsomon alikulkukäytävässä porttien auettua klo 15 alkaen.

Kuntomaailma tarjoaa jäsenilleen veloituksetta sisäänpääsyn sunnuntain otteluun. Edun voit lunastaa esittämällä jäsenkorttisi lipunmyyntipisteellä.

Katsothan ennen otteluun saapumistasi päivitetyn tapahtumainfon täältä.