Reetu Räsänen Mikkelistä Kettupaitaan

16.02.2022

JJK jatkaa puolustuslinjansa vahvistamista, kun kokenut Reetu Räsänen siirtyy Mikkelin Palloilijoista Kettupaitaan.

Vuonna 1996 syntynyt Reetu Räsänen tuo mukanaan lisää kokemusta JJK:n puolustuspäähän. MP:n luottotopparina viimeiset kolme kautta pelannut Räsänen muuttaa Jyväskylään opintojen perässä ja vaihtaa alkavalla kaudella sinipaidan kettunuttuun.

– Syksyllä 2020 sain opiskelupaikan ja ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelin täysin etänä. Nyt tuli sitten aika muuttaa ihan paikan päälle ja tammikuussa aloitin englannin opettajan opinnot täällä Jyväskylässä, Räsänen kertoo.

Kuopiolaislähtöinen Räsänen on pelannut läpi KuPS:n junioripolun aivan edustusjoukkueen porteille asti. KuFu-98 riveissä Kakkosen pelejä ehti kertyä A-juniori-ikäiselle keskuspuolustajalle nelisenkymmentä ennen siirtymistä Ykkösessä pelanneeseen Hakaan kaudelle 2018.

Haka-visiitti jäi vuoden mittaiseksi ja talvella 2019 tie vei Ykköseen nousua tavoitelleen MP:n riveihin, missä päävalmentajana toimi JJK-leirissä varsin tuttu mies, topparilegenda Juha Pasoja. Räsänen joukkueineen saavutti tavoitteeksi asetetun nousun kauden päätteeksi ja on kuulunut joukkueen runkomiehistöön myös viimeisen kahden kauden ajan Ykkösessä yhdessä Aatu Mannisen kanssa.

Kapteeninnauhaa kantava Räsänen (#3) juhlii Samson Ebukan maalia yhdessä Mannisen (vas.) kanssa

Johtajuutta huokuva Räsänen on päässyt Mikkelissä myös kipparoimaan joukkuettaan useaan otteeseen. JJK saakin kokeneen ja hyvin peliä lukevan sekä pallovarman topparin vahvistamaan raudanlujaa puolustustaan.

– Tosi hyvä fiilis on päästä joukkueeseen mukaan ja JJK:sta muistot varsinkin omilta junnuvuosilta on hyvät. Henkilökohtaisesti toivon, että saan taas ehjän kauden ja pystyn auttamaan joukkuetta tavoitteessaan. Joukkueena odotan, että taistellaan tosissaan noususta Ykköseen. Toivottavasti pystyn omalla esimerkillä puskemaan myös treenien ja pelien vaatimustasoa ylöspäin, Räsänen toivoo.

 

Artikkelin kuvat: Mikko Rahikainen