Poika on tullut kotiin – tervetuloa Tommi!

04.03.2014

JJK Tommi Kari

Nyt on lupa riemuita: 2000-luvun keskisuomalaisen jalkapallohistorian tulisieluisin taistelija, JJK:n oma kasvatti ja Jyväskylän oma poika Tommi Kari palaa Kettupaitaan!

JJK:n ja samalla koko keskisuomalaisen jalkapallon uuden tulemisen symboliksi lukemattomilla maaleillaan ja aina yhtä peräänantamattomalla taistelullaan noussut Kari on solminut seuran edustusjoukkueen kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Tommi liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen välittömästi ja on mukana myös tulevan viikonlopun Suomen Cup -ottelussa.

27-vuotias hyökkääjä nousi jo nuorena mukaan JJK:n edustusjoukkueeseen ja oli ratkaisevassa roolissa seuran noustessa niin Ykköseen kaudeksi 2007 kuin Veikkausliigaankin kaudeksi 2009. Kettujen ensimmäisinä liigavuosina Tommin maalit pitivät seuran liigassa ja samalla pieni suuri mies valloitti yleisön sydämet puolelleen. JJK:n ja Tommin polut erkanivat vain hetkeksi vuosina 2012-13 kun Kari vietti kaksi kautta Päijänteen eteläpäässä FC Lahden riveissä – nyt kulttisuosikki on kuitenkin takaisin kotona!

”Tämä tuntui oikealta ratkaisulta – sydämessä”

Kari harjoitteli jo loppusyksystä JJK:n mukana mutta ehti käydä haistelemassa myös ulkomaiden tuulia niin Liettuassa, Puolassa kuin Indonesiassakin. Testileirit sujuivat hyvin ja pari tarjousta oli jo pöydällä niin Suomesta kuin ulkomailtakin, mutta lopulta sydän teki valinnan ja se oli selvä.

– Halusin takaisin Jyväskylään ja seuraan jota rakastan, jonka eteen oon valmis antamaan kaikkeni, Tommi kertoo lopullisen päätöksensä taustoja.

Kettuikoni tietää fanien lähes rukoilleen miehen paluuta omaan kasvattiseuraansa, mutta ei ota tästä paineita – tai no kyllä ottaa, mutta ainoastaan positiivisella tavalla.

– Hieno fiilis palata omaan seuraan ja aloittaa täällä työnteko. Tiedän et mulle on kaavailtu isoa tonttia, isoa vastuuta mutta tiedän myös et oon valmis sen vastuun kantamaan. Teen joka hetki nöyrästi duunia mut tavoite ei oo vaatimaton, haluun olla sarjan paras pelaaja ja nostaa JJK:n yhdessä takaisin liigaan, Kari kommentoi ja lisää heti perään leikkisästi:

– Mut junnut hei, älkää ottako tästä paineita!

– On mulle itellenikin tullut suoraa viestiä et aika moni halus mut takas Jyväskylään. Se on iso kunnia josta oon ylpee. Toisaalta tajuun et tuo kunnia pitää ansaita uudestaan joka hetki harjoituskentällä, joka hetki pelissä, jotta on aidosti sen arvoinen myös jatkossa, Tommi toteaa nöyränä.

JJK-historia: Tommi Kari

Tommi oman edustusjoukkueuransa alkuaikoina

”Paljon, paljon lahjakkuutta”

Vasta 27-vuotiaana Tommi edustaa nykyisen kettulauman konkariosastoa yli sadalla liigaottelullaan ja JJK-paidassa takomillaan lähes 50 maalillaan. Millaisena Kari näkee nykyjoukkueen koostumuksen ja oman roolinsa siinä?

– Joukkue on nuori, mutta siinä on paljon, todella paljon lahjakkuutta. Meidän kokeneempien pitää jeesaa nuorukaisia kentällä, kopissa, kaikkialla niin hyvä tulee ja puristetaan yhessä ne timantit noista kolleista, Tommi kertoo terävästi.

Edellisen kerran JJK-paidassa esiintyessään nykyinen päävalmentaja Juha Pasoja oli vielä Tommin pelikaveri puolustuspäässä luutiessaan. Miltä Paso vaikuttaa nyt päävalmentajan pallilla?

– Mulla on hyvät fiilikset Pasosta koutsina. Pelaajana oli ehkä vähän hillitympi, mutta nyt valmentajana jakaa avoimesti ja auktoriteetilla näkemystään siitä miten futista pitää pelata. Ja se on hyvä, nautin siitä. Luottavaisin mielin lähdetään koko porukalla kauteen, todella onnellinen olo pukea jälleen päälleen oman seuransa pelipaita, Tommi päättää.

”Erittäin tervetullut hyökkäyspään täsmähankinta”

Tuoreelta pelaajahankinnalta juuri kehuja saanut päävalmentaja Pasoja hymähtää hyväntuulisesti Tommin luonnehdinnoille ja jatkaa samaan syssyyn.

– Tommissa tiedetään mitä saadaan – ja tässä tapauksessa se on ainoastaan hyvä asia. Johtava pelaaja joka tuo vauhtia, väriä ja vaarallisuutta jokaiseen tilanteeseen. Pystyy tarvittaessa pelaamaan useita eri pelipaikkoja hyökkäyksessä, aina laidalta keskustaan tai suoraviivaiseen kärkeenkin, Pasoja luonnehtii Tommin merkitystä joukkueelle.

 

Tervetuloa kotiin, Tommi!

JJK Tommi Kari

JJK Tommi Kari

Juhli kanssamme Super-Tommin kotiinpaluuta: JJK:n kausikortti + Tommi Karin pelipaita nimellä, numerolla ja nimikirjoituksella varustettuna vain 200€ – tilaa omasi heti klikkaamalla tästä!