Pohjoisen tuliaisina karvas tasapelipiste

04.07.2022
Kuva: Pisteet tasattiin lukemin 2-2 myös toukokuussa Viitaniemessä

Rovaniemellä viikonloppuna pelatussa Kakkosen kamppailussa JJK ja RoPS tasasivat jo toistamiseen tällä kaudella pisteet 2-2-tuloksella. Tällä kertaa rovaniemeläisjoukkue oli se, joka rokotti lopussa ja tuli tasoihin.

JJK ja RoPS:n välillä ei saatu vieläkään ratkaistua paremmuutta, vaan päädyttiin jälleen tasapeliin, kun joukkueet kohtasivat helteisellä Rovaniemen Keskuskentällä. Pelin kulku meni varsin tutulla kaavalla, sillä JJK hallitsi hienokseltaan palloa ja kotijoukkueella oli vaikeuksia kettulauman prässin purkamisessa ja etenkin kaikkein vaarallisimmille tekopaikoille pääsemisessä.

Pelin tempo oli muutoinkin melko verkkainen arvatenkin helteisestä säästä johtuen ja JJK-maalia vartioinut Ville Viljala olikin pitkiä aikoja käytännössä pelin ulkopuolella eikä joutunut torjuntahommiin. Juoksuvoimainen RoPS osoitti kuitenkin jälleen kerran vaarallisuutensa ja pääsi rankaisemaan vierasjoukkuetta pelin lopulla kahdesti.

Sairastelut ja muut vaivat karsivat Rovaniemelle reissannutta kettulaumaa etenkin puolustuspäästä, joten alakerta menikin jälleen uusiksi. Pitkästä vammastaan kuntoutunut, 2004 syntynyt Luka Savela pelasi ensimmäiset minuuttinsa Kakkosessa sitten viime lokakuun ja nappasikin suoraan avauskokoonpanon paikan oikeana laitapakkina Juho Luoman ottaessa topparin tontin Vertti Levon kaverina.

Pelin ensimmäinen vaarallinen hyökkäys nähdään 7.minuutilla, kun RoPS-kapteeni Samuel Olabisi torppaa oikealta boksia kohti edenneen Manu Mannisen juuri ennen rangaistusalueen rajaa. JJK saa näin sivuvaparin vaarallisesta paikasta, aivan viivan tuntumasta, mutta sinipaitainen kaveri ehtii palloon ensin ja siivoaa sen väljemmille vesille.

14.minuutilla JJK rakentelee näyttävästi hyökkäystä, kun oikealle laidalle livahtanut Robin Saastamoinen taistelee itsensä puolustajien välistä kohti maalia ja tarjoilee Aatu Manniselle boksiin. Aatu ohittaa Robinin tavoin useammankin miehen ja yrittää Lauri-Eemil Vetrin yllättämistä lähes kasvokkain, mutta vahvan pelin pelannut nuori RoPS-maalivahti vie pidemmän korren.

JJK siirtyy 0-1-johtoon ottelun 21.minuutilla, kun Roope Salon syöttö tyhjään tilaan löytää Saastamoisen. Robin vie pelivälineen aina päätyrajalle saakka ja ujuttaa parin puolustajan välistä syötön maalinedustalla odottavalle Manulle, jolle jää helppo työ ohjata pallo suoraan syötöstä verkon perukoille.

Pari minuuttia myöhemmin JJK tulee jälleen, tällä kertaa nopeasta vastahyökkäyksestä. Aleksis Lehtonen päättää laukoa itse rangaistusalueen kaaren tuntumasta, mutta Vetri venyttää torjuntaan ja estää maalin.

35.minuutilla kotijoukkueella on paikkansa tasoittaa, kun Vetri avaa pitkällä pallolla linjan taakse ja kärjessä kirmaava Mikke Kiljunen on päästä yksin karkumatkalle. Luoma voittaa kuitenkin juoksukilpailun ja riistää pallon takaisin Kettupaidoille enne kuin Kiljunen pääsee yrittämään laukausta.

JJK on lisätä johtoaan vielä ennen taukoa, kun Saastamoinen pääsee puskemaan Manun keskityksen pilkun tuntumasta kohti maalia, mutta niin vain Vetri poimii viime hetkellä tämänkin yrityksen vasemmasta alanurkasta.

Kuva: 1+1 tehot nakutellut Manu Manninen oli jälleen RoPS-pelaajien kiusana

Toisen jakson alussa nähdään ikävännäköinen tilanne, kun Jonne Porkka lentää juuri tauolta sisään tulleen RoPS-puolustajan käsittelyssä kentän pintaan sivurajan tuntumassa jalkaansa pidellen. Porkka palaa kuitenkin kentälle pienen paikkailun jälkeen ja jatkaa peliä jonkin aikaa, mutta joudutaan lopulta ottamaan varatoimenpiteenä vaihtoon reilu vartti ennen loppua.

Tunnin kohdalla RoPS pääsee yrittämään tasoitusta vapaapotkusta. Kotijoukkueen mies yltääkin korkeimmalle ja puskee pallon uhkaavasti kohti kettumaalia, mutta Viljala on hereillä ja liimaa pelivälineen hanskoihinsa.

Toisen jakson edetessä alkaa näkyä merkkejä pienestä hyytymisestä etenkin pitkän ja tukalan kuuman bussimatkan rasittaman vierasjoukkueen jaloissa. JJK rokottaa kuitenkin kesken RoPS:n hyvän kirivaiheen pari kymmentä minuuttia ennen loppua, kun Lehtonen pääsee syötönkatkoon keskialueella ja Kettupaidat käynnistävät nopean vastahyökkäyksen. Aatu tuo pallon nopeasti ylös ja jatkaa sen oikealta nousseelle Manulle. Manu keskittää ja muutamaa minuuttia aiemmin kentälle tullut Daniel Säily puskee pallon aivan takatolpan juurelta maaliin vieden JJK:n 0-2-johtoon!

Vartti ennen loppua kahden maalin takaa-ajoasemassa tulosta hakeva RoPS muuttaa hieman muotoaan ja nostaa kapteeninsa Olabisin topparin tontilta kärkeen, mikä tuottaakin lähes heti tulosta. Väsymyksen painama JJK-puolustus ei saa purettua kimpoilevaa pelivälinettä pois rangaistusalueelta ja Olabisi menee nurin taistossa. Pallo viedään pilkulle ja Tatu Lakela pääsee kaventamaan lukemiksi 1-2.

RoPS jatkaa painostustaan kavennuksen jälkeen ja saa vapaapotkun keskiympyrän paikkeilta, kun pari minuuttia varsinaista peliaikaa on jäljellä. Vapari annetaan pitkänä JJK-maalille, missä kettupuolustus on ensimmäisenä päineen välissä. Pallo jää kuitenkin pelattavaksi ja kotijoukkue pääsee heittämään keskityspallon takaisin maalille. Tällä kertaa ensimmäisenä palloon ehtii kotijoukkueen Eetu Venäläinen, joka puskee sen kotiyleisön riemuksi maaliin.

Lisäaikaa jo pelattaessa RoPS tekee jälleen vastaavalla tavalla tilanteen JJK-maalille keskialueen vapaapotkusta, mutta Viljala nyrkkeilee pallon turvaan. Enempää tilanteita ei ottelussa nähdä ja näin pisteet jaetaan 2-2-tuloksella. Vaikka JJK on kunnostautunut tällä kaudella erityisesti viime hetken osumien tekemisessä, on RoPS ollut sillä rintamalla vieläkin tehokkaampi ja lähes puolet sen tekemistä osumista on syntynyt ottelun viimeisillä minuuteilla.

Kettupaidat jatkavat tasapelistä huolimatta sarjan kärjessä 7 pisteen turvin ilman tappioita ja sen tasan vuoden verran kestänyt tappiottomien otteluiden putki Kakkosessa on venynyt jo 25 ottelun mittaiseksi.

RoPS-JJK ottelun kokoonpanot ja viralliset tilastot löytyvät Palloliiton tulospalvelusta klikkaamalla tästä.

JJK:n pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina 10.7. jälleen yhdellä kärkiottelulla, kun sijalle kaksi kivunnut VIFK vierailee Harjulla klo 18:30 alkaen. Osta lippusi ennakkoon jjk.fi sivuston lippukaupasta.

Kotijoukkue iski edellisessä kotiottelussa Harjulla neljä maalia Herculeksen verkkoon, mikä tarkoittaa samalla Harjun pullatakuun toteutumista! Ruthin Leipomo ja Kulta Katriina tarjoavat pullatakuun mukaisesti 100:lle ensimmäiselle JJK-VIFK -tapahtumaan saapuvalle pullakahvit, kannattaa siis saapua hyvissä ajoin paikalle!