PK-35-tuplakohtaamisen jälkimmäinen osa

07.06.2014

2014-06-04_jjk-pk35_0030

Sunnuntai-iltana on aika käydä toinen osa kuluvan viikon tuplaottelusta PK-35 Vantaata vastaan.

Keskiviikkona Harjulla käydyssä ensimmäisessä ottelussa ei tilanteilla juuri juhlittu. PK-35 perusti pelinsä ehdottomaan vahvuuteensa, äärimmäisen tiukkaan puolustukseen, eikä lähtenyt erityisen voimallisesti hyökkäämään – Jari Europaeuksen joukkue luottaa siihen, että pitämällä kärsivällisesti oma pää puhtaana aukeaa ennen pitkää myös tarvittava määrä paikkoja maalintekoon.

Näin kävi keskiviikkonakin, kun hienoisesti alakynnessä olleet Kettupaidat alkoivat loppua kohti väsyä ja Joni Korhonen ja John Weckström pääsivät tekemään vieraille voittoon tarvittavat maalit. PK-35:lla oli aivan lopuhetkillä loistopaikka vielä kolmanteenkin maaliin, mutta Mile Vangjelin kosketus oli liian kova ja saldo jäi kahteen maaliin.

JJK:lla ei sen sijaan kunnollisia maalipaikkoja ollut, vaan PK-35:n puolustus sai hyvin pidettyä isäntänsä kurissa. Paikantyngät kuivuivat yksi toisensa jälkeen jo ennen rangaistusalueelle pääsyä, eikä maalivahti Miikka Häkkisellä juuri töitä ollut. Aivan ottelun lopussa Joona Itkonen sai päätään väliin kulmapotkuun, mutta pusku painui ohi maalin – se oli kuitenkin jotakuinkin Kettupaitojen paras maalipaikka koko ottelussa.

Vain KTP, HIFK ja Ilves ovat toistaiseksi saaneet pallon toimitettua PK-35:n maaliin ja näistäkin Ilves jäi maalistaan huolimatta pisteittä. Juha Pasojalla riittääkin pohdittavaa siinä, miten kova puolustus saadaan murrettua auki – ja toisaalta, miten Korhosen, Weckströmin ja Masar Ömerin kaltaiset miehet saadaan pysymään aisoissa loppuvihellykseen asti.

Keskiviikon kotiotteluun JJK lähti tismalleen samalla avauskokoonpanolla kuin edelliseen, voitokkaaseen Jippo-otteluunkin. Ottelun jälkeen Pasoja kuitenkin totesi, että sunnuntain otteluun muutoksia tullaan näkemään. Kierrätys onkin tarpeen jo lepuutuksenkin kannalta, vuorossa kun on jo kolmas ottelu viikon sisään.

Vaihdoehtoja Pasojalla ainakin riittää, sillä loukkaantumisten takia poissa ovat vain Robert Taylor ja Antti Maltsin.

PK-35 – JJK, sunnuntaina 8.6. kello 18:30, ISS Stadion, Vantaa