Pisteet jaettiin GBK:n kanssa 1-1-lukemin

06.06.2022
Kuva: Pablo Casso

GBK oli jälleen vaikea vierailija ja meni johtoon 19.minuutilla. JJK:n tasoitusta saatiin odottaa aina ottelun viime hetkille asti: ajassa 90+3 paluun Harjulle tehnyt Honar Abdi keskitti ja toppari Reetu Räsänen puski ensimmäisen maalinsa JJK:ssa.

Ottelun kuva alkoi muodostua jo melko varhain ensimmäisellä puoliajalla: JJK hallitsi palloa ja hyökkäsi, mutta GBK puolusti tiiviisti ja sai pidettyä kotijoukkueen hyvin pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Reilun vartin jälkeen JJK sai ensimmäiset kulmapotkunsa, mutta ne GBK sai hoidettua.

GBK sen sijaan rokotti isäntiään heti ensimmäisestä kulmuristaan. Teemu Mäki antoi kulmapotkun lyhyenä Markus Enlundille, joka oli jäänyt boksiin aivan vapaaksi. Enlund tälläsi pallon tarkasti yläkulmaan pelaajamassan takaa jättäen Ville Viljalan maalilla aseettomaksi. 

Maalin jälkeen GBK keskittyi entistä vahvemmin varjelemaan maaliaan. JJK pääsi pallon kanssa kyllä viimeiselle hyökkäyskolmannekselle, mutta boksiin murtautuminen oli vaikeaa. 

GBK puolestaan haisteli paikkoja vastaiskuihin. Kuvaava tilanne nähtiinkin puolen tunnin kohdalla. GBK katkoi JJK:n hitaan hyökkäyksen omassa päässään ja lähti Joni Lämsän johdolla vastaiskuun. Roope Salo oli takiaisena estelemässä Lämsän menoa, mutta tämä syötti Ville Luokkalalle, joka tykitti sen verran tulisen kaukolaukauksen, että Viljala katsoi parhaaksi nyrkkeillä pallon väljemmille vesille. 

38.minuutilla Viljala joutui jälleen torjumaan kun Felipe “Zuca” Felix Ferreira laukoi napakasti kohti etukulmaa. Tilanteesta oli seurauksena kulmapotku, jonka JJK tällä kertaa selvitti vaivatta. Hetken päästä oltiin jälleen toisessa päässä: Manu alusti vetopaikan Aatu Manniselle, jonka vedossa kuitenkin kesti sen verran, että useampikin GBK-pelaaja ennätti syöksyä peittämään laukausta.

42.minuutilla nähtiin yksi JJK:n avausjakson parhaista paikoista, kun Vertti Lepo pääsi ohittamaan jo GBK-puolustuksen ja sai puolestaan nappikeskityksen Manulta – laukaus painui kuitenkin ohi takatolpalta.

Toisella puoliajalla JJK painoi lisää jalkaa kaasulle. Tauolla vaihdosta kentälle tullut Daniel Säily pääsi heti 47.minuutilla puolustajien välistä nokikkain GBK-vahti Riku Lelo Lun Kokan kanssa, mutta kokkolalaisveska veti pidemmän korren. 

Lelo Lun Kokalla olikin toisella jaksolla ensimmäistä enemmän töitä, kun JJK:n hyökkäykset kävivät vaarallisemmaksi. 50.minuutilla Aleksis Lehtonen nosti pallon kohti takatolpalle hiipinyttä Manua, mutta Lelo Lun Koka oli jälleen hanskoineen välissä ja sai nostettua pallon maalin katolle. 

Kuva: Reetu Räsänen pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa Kettupaidassa

61.minuutilla JJK sai mainiosta paikasta sivuvapaapotkun, kun kippari Juho Luomaa rikottiin hieman rangaistusboksin ulkopuolella. Manun vapari tipahti hyvin maalille ja jäi hetkeksi sinne pyörimään, mutta lopulta tuloksena oli vain maalipotku.  

Välillä kokeiltiin myös kauempaa: 66.minuutilla Säily tykitti kaukolaukauksen, mutta se painui kuitenkin ohi maalin.

67.minuutilla nähtiin kentällä yksi tämän kauden paluumuuttajista, kun loukkaantumisestaan paluuta täyteen pelikuntoon tekevä Honar Abdi kirmasi vaihdosta kentälle. Ottelu oli Abdille ensimmäinen edustusjoukkueessa ja Harjun nurmella kauden 2018 jälkeen. Abdille tilaa teki Tatu Hoffren, jolle peli oli myös kuluvan kauden ensimmäinen kotiyleisön edessä. Vaihdon myötä Luoma siirtyi toppariksi ja Abdi otti haltuunsa oikean laitapakin tontin.

GBK:lla oli toisella puoliajalla hetkensä myös hyökkäyspäässä, mutta mitä lähemmäs loppua mentiin, sitä enemmän vierasjoukkue valui lähinnä tiiviiksi pakaksi omaan päähän. JJK sai tasaisesti erikoistilanteita, mutta ei saanut niistä rokotettua. 

80.minuutilla kentälle tuli vaihdosta myös Robin Saastamoinen. 85.minuutilla Manu petasi vetopaikan juuri Saastamoiselle, mutta Luokkala liukui juuri ajoissa tilanteeseen niin, että Saastamoisen laukaus epäonnistui ja nousi taivaan tuuliin. 89.minuutilla puolestaan Jonne Porkka tykitti kovan laukauksen vasemmalta kohti takakulmaa, mutta kuten niin moni Kettupaitojen veto aiemminkin, se viuhui ohi maalin. 

JJK kuitenkin jatkoi hyökkäämistään vankkumatta loppuun asti – ja se palkittiin jälleen! Lisäaikaa pelattiin jo kolmatta minuuttia, kun vaihtomies Abdi sai pallon Luomalta ja näki kulmapotkun jäljiltä kärkipäähän jääneen Räsäsen. Abdin keskitys oli millintarkka ja Räsänen puski komeasti ottelun tasoihin! Maali oli topparille ensimmäinen JJK:ssa.

JJK haki vielä myös voittomaalia ja niinikään GBK pääsi vastaiskusta vielä kokeilemaan, mutta Zucan laukaus meni ohi maalin.

Näin ottelu päättyi 1-1-tuloksella pistejakoon eikä kettulauma siis ole edelleenkään hävinnyt otteluakaan kuluvan kauden Kakkosessa. JJK myös jälleen kerran iski maalin ottelun lisäajalla – pelaamissaan kuudessa ottelussa vain yhdessä ei olla nähty Kettupaitojen maalia kummankaan jakson lisäajalla. 

Pelit jatkuvat Harjulla jo tulevana torstaina 9.6., kun JJK isännöi Komeettoja klo 19 alkavassa kauden toisessa derbyssä.

Artikkelin kuvat: Pablo Casso

JJK - GBK 1-1 (0-1)

Maalit:

0-1 19' Markus Enlund

1-1 90+3' Reetu Räsänen

JJK:n avauskokoonpano: Ville Viljala, Jonne Porkka, Reetu Räsänen, Tatu Hoffren (67’ Honar Abdi), Juho Luoma (C), Vertti Lepo (60’ Shirman Osso), Jimi Saarikko (46’ Daniel Säily), Aatu Manninen, Roope Salo (81’ Robin Saastamoinen), Mikko Manninen, Aleksis Lehtonen

Vaihdossa: Joni Heikkinen (mv), Ville Kirvesoja, Robin Saastamoinen (81’), Honar Abdi (67’), Maxime Nzeza, Daniel Säily (46’), Shirman Osso (60’)