Perjantai-iltana Pohjanmaalle

11.05.2017

JJK - HJK

JJK:n ottelut Veikkausliigassa jatkuvat perjantai-iltana SJK:n vieraana.

Perjantain myöhäisottelu JJK:n ja SJK:n välillä alkaa Seinäjoen OmaSP Stadionilla klo 20. JJK jahtaa kuluvan kauden avausvoittoaan – toistaiseksi tilillä on viidestä ottelusta kaksi tasapelipistettä peleistä HIFK:ä ja FC Lahtea vastaan. SJK on pelannut yhden ottelun enemmän ja pistepussi on karttunut kahden tasurin lisäksi voitolla VPS:n kustannuksella.

Edellinen kierros tuotti kummallekin joukkueelle niukan tappion ja sen myötä karvaan pettymyksen. SJK vieraili Lahdessa, jossa JJK:ta vastaankin rangaistuspotkusta osunut brassikärki Stenio upotti vieraansa loppuhetkien 1-0-maalilla.

JJK taas isännöi viimelauantaina Harjulla FC Interiä. Kotiyleisö saikin nähdä väkevästi taistelevan kettulauman, joka johti ottelua tauolla, mutta joutui tyytymään jäämään pisteittä – Gaël Etockin maali ei riittänyt voittoon asti, vaan Inter sai toisen jakson painostuksellaan iskettyä voittoon riittävät maalit. Etockin maalin alusti juuri SJK:sta lainalla oleva Elias Ahde, joka ei pelaa tulevassa ottelussa omaa seuraansa vastaan.

sallinen-suoraniemi-manninen-harju-20170511

Vaikka Interiä vastaan nähtiin paljon hyvää, peräänkuuluttaa Juha Pasoja vielä pykälää parempaa suoritusta – etenkin puolustuspäässä.

– Inter-peli oli meiltä monin osin hyvä, meillä oli kaikki mahdollisuudet voittaa. Toivottu tulos jäi kuitenkin saamatta ja totta kai se harmittaa. Samanlaista pelillistä suoritusta vaaditaan myös Seinäjoella ja kaikki kyllä tiedostavat, että voitto vaatii vielä myös askelia eteenpäin. Etenkin oman maalin edessä on oltava terävämpiä, voittaa niin ykkös- kuin kakkospallotkin, Pasoja linjaa.

– Viikko on mennyt treenikentällä nousujohteisesti ja tavoite tietenkin on, että pelissä saadaan se viikon maksimisuoritus ja sitä kautta ansaittu tulos.

2017-05-06_jjk-fcinter_0024

Kale iski avausmaalinsa Veikkausliigassa Interin verkkoon.

JJK ja SJK eivät ole sarjaotteluissa vielä kohdanneet, talviset harjoitusottelut sen sijaan ovat jo jonkinlainen perinne. Myös viime joulukuussa JJK kävi tuolloin vielä Simo Valakarin valmentaman SJK:n vieraana ja isännät veivät 2-0-voiton nuorekkaasta kettulaumasta.

SJK vaihtoi kuitenkin valmentajaa kauden alun alla, kun Valakari sai lähteä ja penkin päähän astui Veikkausliigassa viimeksi HJK:ta kaudella 2014 valmentanut Sixten Boström.

– Pelaajisto on käytännössä sama, niin määräänsä enempää Boström ei ole voinut peliäkään muuttaa. Ryhmitys heillä kuitenkin on vähän vaihdellut pelistä toiseen ja se tietenkin aina osaltaan vähän muuttaa pelin luonnetta – painottuuko hyökkäys vai puolustus, Pasoja tuumii.

Kovin odotuksin kauteen suunnannut SJK selvitti FC Hongan kustannuksella tiensä Suomen cupin finaaliin rangaistuspotkukisan kautta, mutta Veikkausliigassa alkukausi on ollut vaikea. Tällä hetkellä seinäjokelaisryhmä onkin taulukossa kolmanneksi viimeisenä viidellä pisteellään.

Hyökkäyspäässä vastassa on Ykkösen kausilta tuttuja nimiä: PS Kemin paidassa Harjullakin nähty Billy Ions sekä jyväskyläläislähtöinen, viime kesänä AC Oulun paidassa hattutempun JJK:n verkkoon nakuttanut Aristote Mboma edustavat nyt SJK:ta.

Koppelomäki ja Kirvesoja takaisin lainalta

JJK on myös päättänyt purkaa Tuomas Koppelomäen ja Ville Kirvesojan lainasopimukset. Keskikenttäkaksikko lainattiin aiemmin keväällä yhteistyön merkeissä Kakkosta pelaavaan MiPK:n ja lainan oli tarkoitus kestää heinäkuun alkuun asti – JJK:lla oli kuitenkin mahdollisuus kutsua pelaajansa kotiin tarvittaessa jo aiemmin ja nyt tuo optio käytettiin.

Veikkausliiga: SJK – JJK, perjantaina 12.5. klo 20, OmaSP Stadion, Seinäjoki

ISExtra_Veikkausliiga_JJK_banneri-980x400px