Oulun reissulta mukaan täydet pisteet

13.09.2022

Kettumiehistö vieraili viikonloppuna sarjakolmosen, JS Herculeksen kotikentällä Oulussa. JJK jatkoi voittokulkuaan hakemalla kamppailusta 0-1-voiton Robin Saastamoisen osumalla.

Kausi Miesten Kakkosessa alkaa lähestyä loppuaan, sillä runkosarjaa on pelaamatta vain kolmen kierroksen verran. JJK:n osalta pelit jatkuvat vielä varsinaisen sarjaan jälkeen pelattavassa jatkosarjassa, missä neljä parasta joukkuetta ottavat mittaa toisistaan lokakuun aikana pelattavassa yksinkertaisessa sarjassa.

JJK nappasi viime kierroksella Oulun vierailultaan täydet kolme pistettä kasvattaen sarjajohtonsa 12 pisteeseen ja samalla myös voittoputkensa jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Kettulauma on miesten kolmella ylimmällä sarjatasolla pelaavista joukkueista ainoa, joka ei ole kärsinyt kauden aikana vielä yhtään tappiota, eikä se suostunut häviämään myöskään Herculeksen vieraana.

Vierasjoukkue hallitsi peliä ja kenttätapahtumia, mutta isännät puolustivat hyvin ja pyrkivät hyökkäämään nopeasti vastaan. Vaikka kotijoukkueellekin aukeni muutama paikan puolikas, kettupuolustus hoiti tilanteet hyvällä itseluottamuksella ilman suurempaa paniikkia. Toisella jaksolla JJK tuli sisään hyvällä jalalla ja myös paikkoja alkoi aueta ensimmäistä jaksoa enemmän. Hetken aikaa tuntuikin, että maali roikkui jo suorastaan ilmassa ja lopulta tulosta syntyi ottelun 52. minuutilla.

Oikean pakin tontilla operoineen Luka Savelan upea keskitys löysi pilkun tuntumaan hiipineen Robin Saastamoisen ja mies pääsi nikkaamaan päällään pallon vastustamattomasti ohi Hercules-maalia vartioineen Aleksanteri Patrosen. Maali oli huippuvireeseen päässeelle Saastamoiselle jo kauden kahdeksas, joista peräti 7 osumaa on syntynyt viimeisen kahdeksan kierroksen aikana.

Niin ikään vahvasti viime kierroksilla esiintynyt ja avauksen paikkansa vakiinnuttanut, vasta 18-vuotias Savela oli pelin jälkeen tyytyväinen mies.

– Pelattiin tosi tasainen peli. Pystyimme oikeastaan koko pelin ajan puolustamaan niin, ettei Hercules saanut vaarallisempia tilanteita ja sitä kautta päästiin myös pitämään palloakin enemmän ja luomaan maalipaikkoja. Hercules puolusti varsinkin ensimmäisellä jaksolla todella syvällä, joka on ollut meille tällä kaudella tuttua. Toisella jaksolla saimmekin sitten luotua paljon enemmän vaarallisia paikkoja ja hyvänä päivänä voittolukemat olisivat voineet olla isommatkin. Siitä huolimatta tärkeät pisteet lähti matkaan Oulusta nousua silmällä pitäen! Savela vakuuttaa.

Ottelun kokoonpanot ja tilastot löytyvät Palloliiton tulospalvelusta täältä.

Sunnuntaina pelataan noususta Harjulla


Jännitys tiivistyy nousutaistelussa! Runkosarjaa on jäljellä enää kolmen pelin verran, joista ensimmäinen pelataan Harjulla sunnuntaina, kun vieraaksi saapuu OTP.
Pisteet jäävät voimaan myös kolmen ottelun mittaiseen jatkosarjaan, joten jännitettävää riittää ja kotiyleisön kannustusta tarvitaan matkalla kohti Ykköstä.

Ennakkoliput sunnuntain kamppailuun ovat nyt myynnissä jjk.fi sivuston lippukaupassa (pääset ostoksille sivun oikean reunan ”osta lippuja” -painikkeesta)

JJK – OTP || su 18.9.22 klo 19 (portit 18) || Harjun Stadion, Jyväskylä