Mikko Manniselle kahden vuoden jatkosopimus

27.01.2023

Voiko ihanammin päivän enää alkaa: Mikko ”Manu” Manninen on kirjoittanut kahden vuoden jatkosopimuksen!

Satoja Veikkausliiga-otteluita uransa aikana tahkonnut, 37-vuotias Manninen ei juuri esittelyitä kaipaa. Korpilahden Martista ensimmäisen kerran JJK:hon vuonna 1996 siirtynyt nuori mies pelasi kaudet 2005-2010 Veikkausliigan huipulla kahmien mitaleita FC Hakan ja TPS:n riveissä ennen paluuta kotikonnuilleen ja Kettupaitaan jossa hän oli avainasemassa mm. Veikkausliigan pronssimitalin saavuttamisessa ja eurokentille pääsyssä.

Manninen jäi kasvattiseuraansa myös sarjaportaan vaihduttua liigasta Ykköseen kauden 2013 päättyessä ja oli tärkeässä roolissa seuran nostamisessa takaisin Veikkausliigaan kauden 2016 päätteeksi, iskien myös nousun varmistaneet kaksi osumaa AC Oulun verkkoon ratkaisevassa ottelussa. Ennen jalkapallon valitsemista urheilullisesti lahjakas Manninen ehti pelata myös jääkiekkoa ja salibandya – voittaen jälkimmäisessä lajissa myös nuorten maailmanmestaruuden vuonna 2003.

Seuran hakiessa uuttaa vauhtia Kolmosesta jalkapalloammattilaisena mittavan uran tehnyt Manninen antoi yhä siviilitöidensä ohella oman panoksensa joukkueelle ja onkin katsonut viime vuosien jälleenrakennusta ja nousua kohti Ykköstä aitiopaikalta, Copa Mundialit jalassaan.

– Meillä on kaudelle 2023 nyt jo jengi kohtuu hyvin kasassa ja budjettiin nähden myös tosi laadukas sellainen. Viime kaudelta runko on sisäistänyt JJK:n tavan pelata. Se on myös vahvasti linjassa JJK Junioreiden identiteettivalintojen kanssa, mikä helpottaa myös omien nuorien mukaan nousemista.

– Viime kaudella JJK otti ison askeleen kohti ammattimaisempaa toimintaa edustusjoukkuetasolla. Kun samalla myös pelaajamateriaali parani entisestään niin tuloskin oli lopulta aika odotettu. Tälle alkavalle kaudelle haasteena tulee se, että myös vastustajien toiminta on vähintäänkin samalla tasolla. Meidän juttu on ammattimaista, mutta monella muulla se on ammattilaisuutta. Tällä kaudella JJK:n pelaajamateriaalikaan ei ole lähtökohtaisesti aina parempi kuin vastustajan, joten etua on kaivettava muualta, Manninen pyörittelee.

Vuodesta 2019 myös JJK Junioreiden valmennuspäällikkönä työskennelleen Mannisen merkitystä niin koko seurayhteisölle kuin edustusjoukkueellekaan kentällä ei varmasti tarvitse sen kummemmin jalkapalloa seuranneille avata. Veikkausliigaa kymmenen kauden verran pelanneelle ikinuorelle Manniselle tuleva kausi Ykkösessäkin on jo viides. Päättyneellä kaudella otteluita kertyi Kakkosessa 21 ja maalejakin syntyi neljä.

Kauden päätteeksi Manninen sai myös mukavan tunnustuksen, kun C-lohkon pelaajat äänestivät miehen lohkon Vuoden pelaajaksi ja samalla napsahti myös lohkon parhaan keskikenttäpelaajan palkinto.

– On tottakai siistiä, että palkittiin ja olen muutenkin ihan tyytyväinen viime kauteen. Pitkästä aikaa sain pelata koko kauden ehjänä ja sitä lähdetään toistamaan myös Ykkösessä. Mukava myös nähdä miten pysyy vauhdissa mukana, kun sarjataso vaihtuu ja onhan tässä hetki edellisestä Ykkösen visiitistä jo aikaakin, Manninen virnistää.

Manninen näkee JJK:n oman seurayhteisön eli kettuperheen lisäksi seurojen välisen yhteistyön merkityksen isona koko alueelle ja toivookin sen tiivistyvän entisestään.

– Seurayhteistyön merkitys junioripuolella korostuu jatkuvasti ja tavoitteena onkin koko Keski-Suomen yhteinen pelaajapolku kohti huippua. Toivottavasti koko tämä yhteisö ottaa JJK:n edustusjoukkueen omakseen! Joukkueen merkitys unelmien ja esikuvien kautta koko alueelle on valtava. Siksi toivonkin, että ensi kesänä Harjulla nähdään kaikkien alueen seurojen junioreita yhdessä luomassa yhteisöllisyyttä ja merkitystä edustusjoukkuejalkapallolle korkealla sarjatasolla, Manninen toivoo.

Lisää Mannisen mietteitä voit kuulla huomenna lauantaina 100 vuotta palloilua -näyttelyn kaikille avoimessa avajaistapahtumassa Keski-Suomen Museolla. Näyttelyn käsikirjoittaja, toimittaja Mikko Lundell haastattelee Manua klo 15. Katso avajaispäivän ohjelma täältä.