Launtain kenraalissa vastassa Komeetat

22.04.2022

JJK kohtaa lauantain harjoitusottelussa vieraskentällä paikallisvastustaja Komeetat. Ottelu pelataan Comets Parkissa klo 14 alkaen.

Kevät on edennyt vihdoin siihen vaiheeseen, että Kettupaidoilla on edessään viimeinen harjoitusottelu ennen ensi viikolla käynnistyvää Kakkosen kautta. Vastaan asettuu omalla kotikentällään yksi C-lohkon nousijajoukkueista, Jyväskylän Komeetat. Komeetat on nimensä mukaisesti noussut lennokkaasti parissa vuodessa Nelosesta Kakkoseen. Kaudella 2021 Komeetat nappasivat Itäisen alueen Miesten Kolmosen voiton ja pääsivät sen myötä juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä sarjanousua niin sanotusti valtakunnallisiin sarjoihin miesten tasolla.

Nuoren joukkueen runko koostuu pääosin omista kasvateista sekä muista Jyväskylän alueen pelaajista. Komeettojen peräsimessä toimii nyt kolmatta kauttaan JJK-perheelle varsin tuttu mies, Babatunde Wusu ja pelaajistosta useammallakin kaverilla on myös JJK-taustaa etenkin juniorivuosiltaan. Heistä nimekkäimpänä Genc Kovaqi, joka pelasi JJK:ssa nuorten SM-sarjan lisäksi Miesten Kakkosta ja ehti debytoida myös Ykkösessä kaudella 2018. JJK:n lisäksi MP:n, FCV:n ja P-Iirojen riveissä Kakkosta pelannut Kovaqi luo yhdessä Leif Ludwigin kanssa kookkaina hyökkääjinä painetta vastustajan maalille ja alempaa kentältä löytyy muitakin entisiä JJK-pelureita, kuten Lauri Seilonen, Eetu Penttinen, Olli Sormunen ja Rasmus Häkkinen. Viime kaudella joukkueen sisäisen maalikuninkuuden vei puolestaan Huima-taustainen Juho Honkonen yhdeksällä osumallaan.

Viime kaudella voitosta voittoon marssineiden Komeettojen pre-season on ollut tulosten valossa vaikea, sillä tappioita on kärsitty niin JPS:lle, FCV:lle, Ilves/2:lle kuin MP:llekin. Suomen Cupissa kuitenkin syntyi myös tulosta ja IPS kaatui Imatralla tennislukemin 0-6. Seuraavalla Cup-kierroksella jyväskyläläiset saavat vastaansa Ykkösen PEPO:n.

Babatunde Wusun valmentama Komeetat kohtasi JJK/2 -joukkueen viime kesänä Kolmosessa (kuva: Olli Rosti / K-S Jalkapalloviikko)

JJK eteni puolestaan Suomen Cupin 4. kierrokselle kukistamalla Lahdessa selvin 1-6-lukemin entisiä huippujalkapalloilijoita vilisseen Jalkarannan Palloseuran ikämiehet värikkään ottelun jälkeen. Mukkulahallin runsaslukuisen yleisön edessä pelattu ottelu herätti laajalti huomiota etukäteen, sillä kotijoukkue oli täynnä ammattiuransa lopettaneita, mutta meritoituneita nimiä niin Suomen kuin ulkomaankin kentiltä. JaPS:n avauskokoonpanossa pelanneet Konsta Hietanen, Drilon Shala, Erfan Zeneli, Kari Arkivuo ja Pekka Lagerblom joukkuekavereineen olivat raivanneet tiensä vakuuttavin ottein Cupissa kolmannelle kierrokselle maalierolla 20-3.

Aleksis Lehtosen ja Lauri Paanasen osumilla tauolle 0-2-johdossa marssinut hyväkuntoinen ja juoksuvoimainen JJK juoksi kuitenkin toisella jaksolla kotijoukkueelta jalat alta Ville Kirvesojan ja Robin Saastamoisen maalien myötä. Ottelun viimeiset niitit iski vielä lopussa kaksi osumaa viimeistellyt Maxime Nzeza. Saastamoinen palasi pelikentille yli seitsemän kuukauden tauon jälkeen ja onnistuikin lähes välittömästi maalinteossa vanhassa kotikaupungissaan. Maalinteon kanssa pre-seasonilla hieman tuskaillut kettulauma onnistui muutenkin hyökkäyspäässä laajalla rintamalla. Cupin 4. kierroksen arpa heitti Kettupaidoille JIPPO-vieraspelin, joka pelattaneen toukokuun alkupuolella.

Kettupaitojen harjoituskausi on ollut muutenkin varsin nousujohteinen, sillä talvella kärsityt suurinumeroiset tappiot ylempien sarjatasojen joukkueita vastaan ovat alkaneet kääntyä voitoiksi ja peli loksahdella paikoilleen. Kokkolassa Ykkösen KPV:tä vastaan pelatussa harjoitusottelussa JJK esitti jo erittäin lupaavia otteita ja oli yllättää vahvan kotijoukkueen, vaikka kärsikin lopulta kirpaisevan 2-1-tappion. Toinen Ykkösen joukkue MP kaatui kuitenkin Vehkahallissa vahvan pelin päätteeksi hyvään iskuun päässeen Lehtosen ja ison roolin joukkueessa ottaneen Aatu Mannisen maalein lukemin 2-0.

Hyvään vireeseen päässyt Aleksis Lehtonen on onnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä ottelussa

JJK:n ja Komeettojen edustusjoukkueet pelaavat ensi viikolla alkavalla Kakkosen kaudella ensimmäistä kertaa samalla sarjatasolla, joten Jyväskylän paikallisväännöt moninkertaistuvat viime kaudesta, kun Kettupaidat kohtaavat kahdesti sekä FCV:n että Komeetat. Lauantain harjoitusottelu onkin harvinaista herkkua myös siksi, että seurojen edustusjoukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet edes harjoituskentällä. Viime kaudella Komeetat kohtasivat sen sijaan Kolmosessa JJK/2 joukkueen Harjulla pelatussa ottelussa, jonka Kettupaidat veivät nimiinsä 3-0.

JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen suorastaan puhkuu intoa kauden kenraalin kynnyksellä.

– Odotan lauantain matsia suurella mielenkiinnolla ja kyseessä on meille erittäin tärkeä peli. Viimeinen mahdollisuus hioa peliä kentällä kuntoon ennen ensi viikolla alkavaa sarjaa. Komeetat on hyvinkin valmentajansa näköinen joukkue, taisteleva ja kovaa työtä tekevä. Kotijoukkueena haluavat varmasti myös näyttää parastaan. Mielenkiintoinen ottelu tulossa, Lehtinen ennakoi.

Harjoitusottelu: Komeetat – JJK || 23.4.22 klo 14 || Comets Park

Otteluun on lipunmyynti, liput ennakkoon tiketti.fi tai ovelta hintaan 5e, opiskelijat ja varusmiehet 2e ja alle 18-vuotiaat ilman pääsymaksua.