Lauantaina FC Jazzin vieraaksi – ”kalavelkoja maksettavana”

20.05.2016

2015-08-05_jjk-fcjazz_0010

JJK matkaa lauantaina kolmen kotiottelun jälkeen vieraskentälle.

JJK on aloittanut sarjakauden vahvasti: tilillä on kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä ja niiden turvin sijoitus löytyy komeasti taulukon kärkipäästä. Kettupaidat ovat sarjassa toisena, pari pistettä piikkipaikkaa pitävän KPV:n  perässä. JJK:n ja KPV:n lisäksi vain FF Jaro on alkukauden jälkeen tappioitta – ja sama kolmikko on tehnyt myös puolustustyönsä parhaiten, päästäen kukin vain kaksi maalia.

Edellisessä ottelussa JJK sai vieraakseen FF Jaron. Ottelu sai isäntien kannalta karmean alun, kun vieraat menivät jo minuutin pelin jälkeen johtoon – mutta Iiro Järvisen maali toisella puoliajalla tasoitti lopputulokseksi 1-1.

FC Jazzin kauden alku taas on ollut erittäin vaikea: porilaiset pitävät tällä hetkellä sarjataulukossa perää ja hakee vielä avauspistettäänkin. John Allenin joukot ovat onnistuneet kyllä maalinteossa jokaisessa neljässä ottelussa, mutta pisteille ne eivät ole vielä riittäneet. Kärjessä häärivä Elias Ahde on iskenyt joukkueen kehnosta alusta huolimatta jo komeat neljä maalia ja on maalipörssissä toisena.

– Porissa on varmasti nyt paineet saada pistetili auki ja he ovat meille aina vaikea vastus, nyt varmasti ihan erityisesti. Meidän pitää vain lähteä otteluun kärsivällisesti, toteaa Juha Pasoja.

Asetelmasta huolimatta edessä on takuulla tiukka reissu – FC Jazz on ollut viime kausien mittaan JJK:lle todella kinkkinen vastustaja. Kettupaidat lähtevätkin nyt hakemaan revanssia sarjakauden kynnyksellä pelatusta Suomen cupin ottelusta, jossa FC Jazz pudotti JJK:n lopulta rangaistuspotkukisassa.

– Tuskin mitään yllättävää vastaan tulee eli eiköhän sieltä taas aika suoraviivainen Jazz tule vastaan. Ahde ja Juho Lehtonen kärjessä vaarallisia ja yksi heidän ase nopeat tilanteenvaihdot hakevat palloja linjan taakse ja niiden kanssa meidän pitää olla tarkkana.

– Cupin peli on vielä sen verran muistissa, että nyt on hyvä lähteä kuittaamaan sitä putoamista – kalavelkoja jäi siitä maksettavaksi.

Jaro-ottelu oli maanantaina ja sen jälkeen Kettupaidat ovat saaneet vetää sen jälkeen tasapainoisen treeniviikon.

– Hyvin ollaan saatu valmistauduttua lauantaille ja miehet ovat terveenä – tilanne on siis sen suhteen edelleen hyvä.

Omien Kettupaitojen lisäksi JJK:n mukana treeneissä on parin viikon ajan ollut kamerunilainen Gael Etock, jolla on taustallaan FC Barcelonan juniorikoulu. 22-vuotiaalla Etockilla on tällä hetkellä JJK:n kanssa try out-sopimus, jonka tarkistuspisteeksi on sovittu toukokuun loppu. Varsinaisesta sopimuksesta päätökset tullaan tekemään try out-jakson päätyttyä.

Vierasreissujen lauantai

Kannattajaryhmä Harjun Pojat järjestää totuttuun tapaan bussireissun otteluun – tarkemmat tiedot löytyvät JJK-kannattajien Facebook-sivuilta! Mikäli et syystä tai toisesta pääse reissuun itse, näkyy ottelu myös VeikkausTV:stä ja HuuhkajaTV:stä.

Lauantai onkin kettuperheessä varsinainen vieraskiertuepäivä, sillä myös Villiketut, A- ja B-nuoret pelaavat vierasottelut. Villiketut kohtaavat JoPS:n Joensuussa, A-nuoret VPS:n Vaasassa ja B-nuoret HauPan Haukiputaalla.