Kysymyksiä ja vastauksia liittyen JJK:n talouteen, tulevaisuuteen sekä Emme anna sen päättyä -kampanjaan

10.07.2013

Emme anna sen päättyä

 

JJK tuli eilen ”ulos kaapista” hälyttävän taloudellisen tilansa kanssa ja kertoi suoraan mitään salailematta että nykymuotoinen edustusjoukkueen toiminta päättyy jos tilanne ei radikaalisti muutu jo lähikuukausina.

Hätähuuto sai käsittämättömän upean vastaanoton, eikä pelkästään Keski-Suomessa vaan koko valtakunnan alueella. Ensimmäisen vuorokauden aikana kampanjatuotteita myytiin 26 750 eurolla, joten tavoitteeksi julistetusta 100 000 euron myyntipotista on kasassa jo yli neljäsosa. Ajankohtainen tilanne löytyy kampanjasivuiltamme www.jjk.fi/ei.

Vahvan alun jälkeen on tuikitärkeää että vauhti ei hyydy tähän. Jos jokainen jo kampanjatuotteen ostanut saa mukaansa muutaman kaverinsa, pääsemme yhdessä yhteiseen maaliimme erittäin nopeasti ja turvaamme näin huippufutiksen säilymisen Jyväskylässä. Emme anna sen päättyä!

JJK:n taloudellinen tilanne sekä eilen käynnistetty myyntikampanja ovat herättäneet myös paljon kysymyksiä. Pyrimme vastaamaan yleisimpiin niistä tässä.

Mistä 100 000 euron myyntitavoite? Lehdessä puhuttiin että rahaa puuttuu 300 000 euroa?

Kuluvan tilikauden tuloissa on tällä hetkellä 300 000 euron lovi. Menneiden kausien aikana yhtiön noin 900 000 euron tappiot maksaneet osakkaat ovat kuitenkin luvanneet laittaa vielä 100 000 euroa lisärahaa jos vähintään sama summa saadaan kokoon kampanjatuotteiden myynnillä. Vielä uupumaan jäävä 100 000 euroa on realistista saada kasaan loppukauden aikana mm. otteluiden lippu- ja ruokamyynnillä sekä yritystapahtumilla ja -markkinoinnilla.

 

Eli rahaa kaivataan siis kyllä enemmänkin. Kuka takaa toiminnan jatkumisen kun tuo ensimmäinen 100 000 euroa on kasassa kampanjatuotteiden kautta?

JJK Keski-Suomi Oy:n hallitus takaa edustusjoukkueen toiminnan jatkumisen. 100 000 euroa on tarvittavan vahva signaali siitä että JJK:lle ja huippufutikselle on tarpeeksi vahva kysyntä ja toimintaa kannattaa jatkaa.

Mitä ovat nämä puheet lisäpelaajan hankkimisesta kun myyntitavoite on täynnä?

Pieni ryhmä yksityishenkilöitä on luvannut rahoittaa yhden vahvistuksen 3kk:n palkkakustannukset kaikkine sivukuluineen jos kampanjatavoite täyttyy. Luotto nykyiseen pelaajistoon on vahva, mutta lukuisat loukkaantumiset ovat riuduttaneet jo ennestään pientä pelaajaryhmää. Nämä palkkarahat eivät siis ole mistään pois.

 

 

Mitä jos myyntitavoite täyttyy mutta seura tippuu Ykköseen – mitäs tämä tarkoittaisi?

Lyhyellä aikavälillä joitakin muutoksia, mutta isommassa kuvassa ei niinkään. Mielestämme viimeiset 4,5 kautta ovat todistaneet että JJK ja keskisuomalainen urheiluyleisö ansaitsevat jalkapallojoukkueen korkeimmalla sarjatasolla. Nyt kun yhdessä todistamme tämän myös taloudellisesti, kausi tai muutamakaan yhtä sarjatasoa alempana ei olisi katastrofi. Totta kai tavoitteemme on säilyä ja usko tähän äärimmäisen vahva. Suomen Cupin kautta jopa portit eurokentille ovat auki, mutta sen varaan emme rakenna mitään.

 

Onko riskiä että tämä kausi jäisi kesken?

Haluaisimme vastata että ei, mutta jos myyntikampanja ei onnistu, täyttä varmuutta siitä ei ole. JJK:lla ei ole lainaa, mutta ostovelkoja on kertynyt kassavajeen takia. Jos kaikki velkojat aktivoituisivat samalla hetkellä, tilanne olisi äärimmäisen hankala. Tähän asti luottoa JJK:hon on löytynyt ja olemme jokaikisen sentin maksaneet niin yksityisyrityksille kuin esimerkiksi verottajallekin. Näin haluamme toimia jatkossakin, tai paremmin sanottuna, vaadimme itseltämme sitä.

Nyt kun yhdessä pelastamme seuran, mikä takaa että vuoden päästä emme ole samassa tilanteessa?

Kuten eilisessä avoimessa kirjeessä kirjoitimme, JJK on ollut täynnä nuoruuden intoa ja oppimisvaiheessa tehdyistä virheistä maksetaan nyt kovaa taloudellista hintaa. Virheistä on kuitenkin opittu joka saralla, kulut on karsittu minimiin ja tulot opittu arvioimaan inhorealistisesti. Kun yhdessä saamme myyntitavoitteen kerättyä, kautta 2014 päästään tekemään puhtaalta pöydältä.

Haluaisin tukea rakastamaani seuraa mutta 100 euron panostus tuntuu kovalta. Mitä voin tehdä?

Emme väheksy mitään rahasummia ja kaikki tuki on ehdottomasti tarpeen. Käytännön syistä koskien mm. postitusta kampanjatuotteiksi valikoituivat nykyiset vaihtoehdot. Jos on mahdollista, yritä kerätä kaverin tai parin kesken kampanjatarraan vaadittava investointi ja tehkää tuotetilaus yhdessä. Yhtä lailla voit ostaa pääsylippuja osoitteessa www.jjk.fi/liput, muita fanituotteita ottelutapahtumissamme – ja mikä tärkeintä, tietysti levittää tärkeää sanomaa ja houkutella kaikki tuttusi mukaan niin kampanjaan kuin otteluihin. Ensimmäinen mahdollisuus tähän on jo tänään keskiviikkona kansainvälisen juhlaottelumme merkeissä.

 

JJK kiittää suoraan kettusydämestä kaikkia jo kampanjatuotteita ostaneita. Laita sana kiertämään tärkeän asian takia. ÄLÄ ANNA SEN PÄÄTTYÄ!En anna sen päättyä