Kotiottelut jatkuvat vihdoin – maanantaina vieraaksi Viikingit

10.08.2014

2014-07-16_jjk-ktp_0019

JJK:n lähes kuukauden kestänyt vieraskiertue on viimein ohitse ja ottelut jatkuvat Harjulla jälleen maanantaina kun kettupaidat saavat kello 18:30 alkaen vieraakseen Viikingit Vuosaaresta.

Vieraskiertue oli JJK:lle varsin tuloksekas – Juha Pasojan luotsaama ryhmä taivalsi sen läpi häviämättä kertaakaan. Kaikkiaan tappioton putki on nyt jo seitsemän ottelun mittainen, kun edellisessä kotiottelussakin kaatui komeasti sarjan kärkijoukkue KTP. Edellisen kerran Kettupaidat ovat marssineet vastaavassa pisteputkessa pronssikaudella 2011.

Viimeisin etappi vierasturneella käytiin torstaina Valkeakoskella ja vastaan asettui sarjan ainoa joukkue, joka on kuntopuntarissa vielä kovaiskuisen JJK:nkin edellä. Haastavissa olosuhteissa käyty kuntopuntarin kärkiottelu päättyi lopulta 2-2-pistejakoon ja näin JJK otti kauden ensimmäisen pisteensä Hakalta.

– Olosuhteet etenkin ensimmäisellä jaksolla olivat todella vaikeat, kun vettä tuli niin paljon, että välillä pallo pystähtyi lätäköihin täysin. Me selviydyimme kuitenkin avauspuolikkaan olosuhteista paremmin kuin Haka, joka puolestaan sai vahvemmin otetta toisella puoliajalla, kun kenttä hieman alkoi kuivua, kertaa Pasoja märkää kamppailua.

– Kestettiin Hakan painostus ja olihan siinä mahdollisuus täysiinkin pisteisiin – mutta olisi ollut mahdollisuus myös menettää tuo yksikin. Kaiken kaikkiaan hyvä tasapelipiste meille.

”Eteenpäin on menty”

JJK:n kausi lähti käyntiin vaihtelevasti, kun nuoren joukkueen otteet hakivat tasaisuuttaan. Kauden mittaan Kettupaidat ovat kuitenkin kasvaneet niin yksilöinä kuin joukkueenakin ja nyt meno kentällä on väkivahvaa.

– Pelimme on kaiken aikaa mennyt eteenpäin ja kehittynyt. Ja toivottavasti tuo kehitys vielä jatkuu, Paso tuumaa.

Merkillepantavaa JJK:n pelissä on sekin, että rotaatio ja lajiin kuuluvat pikkuvaivoista johtuvat poissaolot eivät heikennä peliä. Selkeimpänä esimerkkinä tästä juuri edellinen kotiottelu KTP:ta vastaan: muutamaa päivää aiemmin pelatun, voitokkaan HIFK-vierasottelun jälkeen puolet avauskokoonpanosta vaihtui, mutta peli kulki silti mainiosti ja sarjakärki kaatui.

– Joka jätkä on tehnyt ja tekee kaiken aikaa töitä kovasti ja keskittyneesti. Niinpä jokainen onkin selkeästi oikealla tavalla latautunut mennessään kentälle, tapahtui se sitten avauksesta tai vaihdosta lopussa.

– Vaikka tasaisen hyvät esitykset vaikeuttavat valintaa kokoonpanoa miettiessä, helpottaa toisaalta valmentajan työtä kun tietää, että kuka tahansa on valmis menemään kentälle koska tahansa – ja suoriutuu tehtävästään hyvin. Se luo myös joukkueeseen hyvää kilpailuhenkeä: kellään ei ole varaa löysätä työntekoa yhtään, koska hyviä vaihtoehtoja löytyy paikalle kuin paikalle.

Hyvän kilpailuhengen lisäksi henki on hyvä joukkueessa kaikin puolin.

– Valmentajana on ollut hienoa nähdä, miten pojat ovat kauden mittaan hitsautuneet tiiviiksi joukkueeksi. Kyllä sen koppiin mennessä huomaa, että ilmapiiri on hyvä ja vapautunut.

– Kuitenkin, vaikka iloa ja huumoria riittää, uskalletaan kentällä sanoa heti, jos näyttää, että kaveri vieressä alkaa löysäilemään. Varmasti nämä asiat kulkevat käsi kädessä: kun joukkuehenki on kunnossa, uskaltaa jokainen avata kentällä suunsa heti, jos tarve vaatii.

2014-07-16_jjk-ktp_0030

Odotettu kotiinpaluu

Nyt edessä on paluu omalle kotikentälle. Vaikka vieraskentilläkin peli on kulkenut, maistuu paluu kotiin luonnollisesti maukkaalle. Edellinen kotiottelu heinäkuun puolivälissä oli JJK:lta komea näytös kauden upealle ennätysyleisölle: Kettupaidat eivät olleet kärkijoukkueen salamamaalista moksikaan vaan rynnivät Antto Hilskan ja Robert Taylorin maaleilla rinnalle ja 2-1-voittoon.

– Tietenkin on hienoa päästä pitkästä aikaa Harjulle! Toivottavasti sääkin sallii niin, että saadaan jälleen runsaslukuinen yleisökin paikalle.

JJK:n kotiottelutauon aikana Harjua ovat kansoittaneet niin ralli- kuin yleisurheiluväkikin, kun heinä-elokuun vaihteessa Harjulla ajettiin MM-rallin erikoiskoe ja kuluneen viikonlopun ajan stadionilla kisattiin veteraanien SM-kisoja.

– Maanantaina vedetään Harjulla kevyet aamutreenit, niin päästään taas ottamaan tuntumaa siihen, miltä oma kotikenttä tuntuukaan!

”Jalat pidettävä maassa”

Jos torstaina vastassa oli kuntopuntarin kärki, on Viikinkien taival ollut tuskaisempi: putoamista vastaan koko kauden kamppaillut vuosaarelaisryhmä on saanut viimeisistä viidestä ottelusta tililleen vain yhden tasapelipisteen. Lähtökohtaisilta asetelmilta JJK onkin vahva ennakkosuosikki – ja tässä piilee myös vaaransa.

– Olen varoitellut poikia siitä, että meidän ei pidä luulla itsestämme liikoja – sanoi sarjataulukko mitä tahansa, Paso sanoo.

– Sarjatilanteen tai ennakkosuosikin aseman ei saa antaa vaikuttaa valmistautumiseen, vaan latautumisen on oltava samanlainen kuin aina.

Viikinkien miehistö on elänyt viime viikkoina melkoisesti ja useita pelaajia on siirtynyt liigajoukkueisiin. Jesse Ahosella suuntana oli RoPS, Juri Kinnusella TPS ja Kosta Manevilla FC Honka. Joukkueen toistaiseksi tehokkain maalintekijä Fidan Seferi puolestaan siirtyi PK-35:n riveihin. Myös Heteniityn kentällä JJK:ta vastaan ensimmäisen ottelunsa Viikinkien paidassa pelanneen maalivahti Patrick Bantamoin lainapesti on päättynyt.

– Useita miehiä on lähtenyt – ja se tarkoittaa myös sitä, että kokoonpanoon on noussut sellaisia pelaajia, jotka aiemmin ovat saaneet vähemmän peliaikaa ja joilla on nyt valtavasti nälkää ja näytönhaluja, Pasoja huomauttaa.

– Aivan varmasti he ovat valmiina tekemään kaikkensa, että saisivat viemisiä mukaansa. Ja me olemme valmiita tekemään kaikkemme, että pisteet jäävät Harjulle.

JJK - FC Viikingit maanantaina 11.8. klo 18:30 Harjun stadionilla

Edulliset ennakkoliput myynnissä Lippupalvelun verkkopalvelussa aina klo 15:00 asti. Aurinkokatsomon ennakkoliput myös Kahvila Koivumäeltä Kävelykadulla. Harjun stadionin portit auki klo 17:30 ja ennen ottelua mm. suosittu Kettukirpputori. Tervetuloa!