Korhoselle jatkosopimus!

19.11.2013

JJK:n luottovahti Janne Korhonen ei voi sanoa olleensa ihan täystyöllistetty, mutta hoiti muutamat vaaranpaikat tyylikkäästi ja takuuvarmasti.

 

JJK ja viimeiset kaksi kautta Kettupaitojen kapteenina toiminut Janne Korhonen ovat jatkaneet sopimustaan! Korhosella oli jo ennestään voimassaoleva sopimus tulevasta kaudesta, mutta nyt uusittu sopimus kattaa myös kauden 2015.

Korhonen on kuulunut vuosikausia Veikkausliigan maalivahtieliittiin noustuaan futisväen tietoisuuteen MYPA:n paidassa. Paluun kasvattiseuraansa Korhonen teki kaudella 2010, eikä sarjaportaan vaihtuminen saanut Korhosta vaihtamaan maisemaa – päin vastoin.

– Ennemminkin tuo motivoi siihen, että haluaa olla nostamassa JJK:ta jälleen liigaan. Tänne jääminen ja sitoutuminen oli hyvin luonnollinen ratkaisu, Korhonen toteaa.

Korhosen tärkeitä torjuntoja tullaan siis Kettupaidassa näkemään jatkossakin. Kolmensadan liigaottelun kokemuksellaan Korhonen tuo myös äärimmäisen tärkeää kokemusta nuorekkaaseen ketturyhmään.

– Vanhempana ja kokeneempana pelaajana roolini on tietenkin pyrkiä mahdollisimman paljon opastamaan nuorempia ja auttaa heitä kehittymään – toimia eräällä tavalla valmentajana joukkueen sisällä.

Tulevasta kaudesta Ykkösessa on odotettavissa tasainen ja kovatasoinen. Korhonen toteaa, että tämä avaa nuorille hyvän sauman näyttää kyntensä.

– Monella nuorella pelaajallamme on nyt hieno näytönpaikka! Realismi tulee tietenkin pitää mielessä tulevaa kautta miettiessä, mutta onhan toisaalta monella nuorella pelaajallamme myös jo liigakokemusta – senkin pitää kentällä näkyä.  Kaiken kaikkiaan meillä tulee olemaan varmasti sellainen nuoren ja rohkean haastajan rooli ensi kaudella, Korhonen pohtii.

Parhaillaan kesälomaansa viettävä joukkue palaa harjoituksiin joulukuun alussa. Korhonen parantelee vielä viime kauden lopulla saamaansa nilkkavammaa ja aloittaa siksi harjoittelun hieman kevyemmin.

– Itse aloitan treenaamisen rauhallisemmin, nilkan ehdoilla vielä mennään – täysipainoista harjoittelua se ei ihan vielä kestä. Samalla pyrin auttamaan mahdollisimman paljon nuorempia maalivahtejamme.

Toimitusjohtaja Petro Punna on luonnollisesti tyytyväinen Korhosen jatkoon.

– Menestyneenä oman kylän poikana Jannen kaltaiset pelaajat ovat arvokkaita ja kyllähän hyvä maalivahti on tärkeä palanen joukkueessa.

Punna toteaa, että toinen maalivahdin paikoista joukkueessa on nyt täytettynä.

– Luotamme siihen, että Janne voi jatkossakin pelata kovalla tasolla. Mutta toki jokaisen on kauden mittaan näytöillään lunastettava paikkansa – loppujen lopuksi aina otteet kentällä ratkaisevat sen, kuka pelaa.

– Janne jatkaa ennen kaikkea pelaajan roolissa, mutta keskustelemme myös siitä, miten hänen kokemustaan ja tietotaitoaan saadaan parhaiten hyödynnettyä nuorempien maalivahtiemme valmennuksessa.