Kohoselle ja Ikäheimolle sopimukset – Korhonen jatkaa maalivahtivalmentajana

01.02.2016

30012016_jjk-lahtiakatemia_11_940x626

Tulevan kauden kettulauma kasvoi jälleen kahdella pelaajalla, kun Matti Kohonen ja Severi Ikäheimo tekivät sopimukset kasvattiseuransa kanssa. Valmennusryhmä puolestaan täydentyi Janne Korhosen myötä.

Ikäheimo nousee A-junioreista edustusjoukkueen kakkosmaalivahdiksi. Myös Kohonen on JJK:n kasvatti, joka on viimeisten kahden kauden ajan edustanut FC Vaajakoskea. Vuonna 1994 syntynyt Midi on monipuolinen puolustuspään pelaaja, jolta luonnistuu puolustuslinjassa paikka kuin paikka. Molempien sopimus kattaa tulevan kauden.

Myös valmennuspuolelta kuuluu uutisia ja varsin odotettuja sellaisia, sillä Kettupaitojen monivuotinen ykkösvahti Janne Korhonen jatkaa maalivahtivalmentajana. Korhonen loukkasi viime kauden jälkeen akillesjänteensä ja on siksi toistaiseksi pois pelikentiltä. Konkarivahti jatkaa kuitenkin sekä edustusjoukkueen että A- ja B-nuorten maalivahtivalmentajana – ja valmennusryhmä onkin Korhosen myötä kasassa niin edustuksessa kuin nuorissakin.

– Jannella kävi todella huono tuuri tuon loukkaantumisen kanssa. Tällä hetkellä ei sen takia puhuta vielä pelaamisesta, pelkästään valmentamisesta. Katsotaan sitten, mitä kesä tuo tullessaan, kun toipuminen on pidemmällä, toteaa edustusjoukkueen päävalmentaja Juha Pasoja.

– Valmennuksen suhteen Janne tekee käytännössä samaa hommaa kuin viime vuonna, mutta ei vain itse pelaa. Samalla saan avuksi yhden silmäparin lisää niin treeneihin kuin peleissäkin ja kyllähän lisämiehitys valmennustiimiin on ihan tervetullutta. Vaikka ikävää tietenkin, että se nyt tuli tällä tavalla pelaamisen kustannuksella.

30012016_jjk-lahtiakatemia_5_940x626

Ikäheimo vartioi kettumaalia lauantain harjoitusottelussa.

Akillesjännevamma vaatii kärsivällisen kuntoutuksen ja nyt Korhosen talvi kuluu kuntoutuksen ja valmennuksen parissa.

– Fyysisesti rauhallisempaa, mutta henkisesti raskaampaa. Mutta on sentään tekemistä, eikä tarvitse vain kuntouttaa itseään yksin, Korhonen toteaa.

– Toipuminen on kuitenkin alkanut ihan hyvin, leikkaus meni suunnitellusti ja aikataulussa ollaan – mutta hidastahan tämä on. Edessä on paljon sitkeää työntekoa, että jänne vahvistuu jälleen riittävästi.

Korhonen on ollut mukana miesten peleissä jo parikymmentä vuotta ja nyt edessä ensimmäistä kertaa valmistautuminen kauteen valmentajana, ei pelaajana.

– Onhan tämä erilainen rooli kuin aiemmin. Vaikka maalivahtivalmennuskuvio pysyykin tavallaan samanlaisena kuin viime kaudella, olen nyt kentän reunalla enkä kentällä – harjoitukset vaativat myös  enemmän suunnittelua tällä hetkellä, kun en itse pysty osallistumaan vielä niihinkään.

– On uutta seurata pelejä sivusta, vaikka viime kaudella parin ottelun verran sai sitäkin harjoitella sairastelun takia. Pitää ajatella ihan eri tavalla ja kiinnittää huomiota asioihiin erilailla, kun katsoo peliä valmentaana.

2015-06-25_jjk-haka_0026

Korhonen pelasi loistokauden 2015 Kettupaitojen maalilla.

Korhosen toinen rooli maalivahtivalmennuksen lisäksi onkin olla Pasojan apuna edustusjoukkueen valmennusryhmässä. Käytännössä tämä näkyy esimerkiksi harjoituskentällä.

– Suunnittelen ja vedän maalivahdeille oman osuuden ja kun veskat sitten liittyvät muiden mukaan, voin olla Pason apuna ja vetää vaikka yhtä pelaajaryhmää, jos tarvitsee.

Edustusjoukkueen maalivahtikaksikko on tulevalla kaudella nuori, sillä molemmat ovat syntyneet vuonna 1997. Teppo Marttinen debytoi kuitenkin edustusjoukkueessa jo kaudella 2013 ja on siitä asti ollut edustuksen mukana. Ikäheimo taas on kantanut torjuntavastuun A-nuorten maalilla jo jonkin aikaa.

– Nuoria ja kehityskelpoisia pelaajia molemmat – edistystäkin tapahtuu nopeasti. Eiköhän tässä jo kauden alkuun mennessä saada tuloksia aikaan.

– Kaikilla valmentamillani pelaajilla, niin Tepolla ja Severillä kuin A- ja B-junnujen maalivahdeillakin on hirveä halu kehittyä pelaajana.

30012016_jjk-lahtiakatemia_12_940x626

Myös Pasoja on samoilla linjoilla maalivahtivalmentajansa kanssa.

– Severi on lupaava veska, joita JJK:ssa onkin monta tulossa. Severi on luonnollinen kiinnitys edustukseen, hän on ollut siinä mukana jo aika paljon.

– Hyvä kirittäjä Tepolle ja haluaa selkeästi kaiken aikaa kehittää itseään.

Kohonenkin on Pasojalle tuttu pelaaja jo useamman vuoden takaa.

– Olen seurannut häntä pitkän aikaa, muistan jo B-junnuista. Tietyt ominaisuudet jäivät mieleen jo silloin – Midillä on hyvä perustekniikka, hän on fiksu pallon kanssa ja kentällä rauhallinen. Liike on helpon ja vaivattoman näköistä, vähän niinkuin Järvisen Iirolla. Mietin jo silloin, että Midillä voisi olla mahdollisuudet pärjätä korkeammallakin.

– Hän kävi junnukoulun loppuun JJK:ssa ja sitten käynyt parin kauden ajan FCV:ssa ja saanut miesten pelejä. Ne samat ominaisuudet hänessä näkyvät edelleen ja nyt onkin mielenkiintoista nähdä mihin asti rahkeet riittävät – mahdollisuudet on hyvät.

 

JJK:n sopimuspelaajat:

2 Matti Lähitie
3 Joona Itkonen
5 Mikko Manninen
6 Jasin Abahassine
7 Saku Leppänen
8 Matti Kohonen
10 Tommi Kari
11 Samu Suoraniemi
12 Antto Tapaninen
14 Janne Kuhmonen
16 Niko Markkula
17 Iiro Järvinen
18 Honar Abdi
19 Benno Hanslian
22 Teppo Marttinen
23 Arjan Goljahanpoor
24 Settyslas Loutelamio
26 Severi Vielma
30 Severi Ikäheimo