Kohonen palasi tuttuun joukkueeseen

03.02.2016

30012016_jjk-lahtiakatemia_15_940x626

Matti Kohonen palasi Kettupaitaan oltuaan pari kautta FC Vaajakosken riveissä.

Vuonna 1994 syntynyt puolustaja on kotoisin Muuramesta ja siirtyi jo 11-vuotiaana Muuramen Yrityksestä JJK:hon. ”Midi” olikin yksi luottopelaajista, kun JJK voitti historiallisen A-nuorten Suomen mestaruuden vuonna 2012 – ja hopeaa vuotta myöhemmin. Nyt Kohonen on yksi monista kultajoukkueen pelaajista, jotka ovat nousseet edutusjoukkueeseen.

– Paljon tuttuja junnuvuosilta ja ylipäänsä kaikki tässä joukkueessa on tuttuja jätkiä, joten kyllähän semmoiseen joukkueeseen on helppo mennä mukaan, Kohonen toteaa.

JJK:n junnuputken läpi kuljettuaan Kohonen on viettänyt FCV:n riveissä viimeiset  kaksi kautta.

– Ensimmäinellä kaudella olin armeijassa ja toista sotki loukkaantuminen, joten harmillisen rikkonaiseksi nuo kaudet jäivät.

Nyt edessä on uusi sarjataso ja ensimmäiset pelit Ykkösessä. Viime kaudella FC Vaajakoski pelasi Kakkosen etelälohkossa, jota dominoi lopulta nousukarsintoihin jäänyt FC Honka.

– Varmasti tulevan kauden Ykkönen on kovatasoinen ja sarjana tasaisempi kuin tuo viime kauden Kakkosen lohko. Joukkueet ovat varmasti tasavahvempia ja myös kentällä mennään varmasti kovempaa ja pelitempo on nopeampi kuin Kakkosessa.

– Ylipäänsä Ykkösessä meininki on ammattimaisempaa. Kakkosessa monet käyvät vielä kokopäiväisesti töissä, Ykkönen ja siellä pärjääminen vaatii jo enemmän sitoutumista.

suomen_parhaat

A-nuorten kultatunnelmia syksyllä 2012.

JJK:ssakin valtaosa pelaajista opiskelee pelaamisen ohella – niin myös Kohonen, jolla on meneillään ensimmäinen opiskeluvuosi JAMK:ssa.

– Treenit ja koulu sopii hyvin yhteen – joskus vain joutuu jättämään yksittäisiä treenejä väliin. Välillä tulee pitkiä päiviä, mutta pääosin saa molemmat sovitettua ihan hyvin aikatauluihin.

Kohonen on valmentajalle varsin monikäyttöinen, sillä tämä on harvinaisen monipuolinen puolustuspään pelaaja.

– Jokaisella paikalla linjassa olen pelannut ja kyllä ne kaikki hoituu. Molemmat jalat yhtä vahvoja, niin sen puolestakaan ei ole väliä kummalla puolella on.

Tulevaan kauteen Kohonen lähtee ennen kaikkea kehittymään.

– Haluan kehittää itseäni pelaajana – koskaan ei voi olla tarpeeksi hyvä.