Keskiviikkona Kotkaan sarjakärkeä haastamaan

27.05.2014

2014-05-23_jjk-hifk_0028

Pelit jatkuvat Ykkösessä JJK:n osalta nyt suunnilleen kahden ottelun viikkotahdilla. Seuraava peli on vuorossa huomenna keskiviikkona ja edessä onkin jälleen kova haaste: sarjakärki KTP vieraskentällä.

Kotkassa yhdistettiin kauden alla Kakkosessa pelanneen KTP:n ja Ykkösessä pelanneen FC KooTeePeen voimat ja niinpä kotkalaiset pelaavat jälleen vain yhdellä joukkueella, perinteikkään KTP-nimen alla. Kasaan on saatu Ykköseen varsin kova joukkue ja kaudenalku on ollut odotusten mukainen: KTP:lla ei toistaiseksi ole takanaan yhtään tappiota ja liigaseura SJK:sta lainalla oleva kärkimies Jussi Aalto johtaa maalipörssiä kahdeksalla maalillaan.

JJK:n alkukausi on ollut vaiheikas – mukaan on mahtunut niin hyviä kuin heikompiakin otteita. Avausvoittoa juhlittiin pari kierrosta sitten, kun FC Jazz kaatui Harjulla Antto Hilskan maalilla.

Viimeisimpänä takana kuitenkin on tyly ottelu viime perjantailta, kun HIFK käytti herpaannukset puolustuksessa musertavalla tehokkuudella ja vei pisteet 0-4-lukemin – isännät eivät sen sijaan omia paikkojaan saaneet hyödynnettyä. Positiivista ottelussa oli se, että isompia kolhuja ei tullua ja nyt Kotkaan matkaakin ärsytetty kettulauma, joka haluaa kirkastaa kasvojaan rumien lukemien jälkeen.

”Perusasiat kuntoon”

Kettuluotsi Juha Pasoja toteaa, että mitään taikakeinoja peli-ilmeen parantamiseksi ei ole, vaan työtä on treenikentillä tehty nöyrästi perusasioihin keskittyen.

– Perusasioista lähdetään, yksinkertaiset asiat on tehtävä huomenna paljon paremmin kuin HIFK-pelissä. Puolustuspäässä vaaditaan luonnollisesti isoa parannusta kaiken kaikkiaan.

Pasoja myös vaatii parempaa hereillä oloa alusta asti – kummassakin päässä kenttää.

– Ei me voida antaa vastustajalle avausmaalia vain muutaman sekunnin jälkeen.

– Toisaalta parannusta pitää tehdä toisessakin päässä. Saimme HIFK-pelissä kyllä maalipaikkoja luotua, mutta emme tehneet niistä maaleja. Omat paikat on Kotkassa ehdottomasti käytettävä tehokkaammin.

Seuraava kotiottelukin on vuorossa jo sunnuntaina, kun joensuulainen Jippo saapuu vieraaksi.

Ykkösen 6. kierros: KTP – JJK, keskiviikkona 28.5. kello 18:30