Kauden alkuun kolme viikkoa – Kolme ”oman kylän poikaa” sopimukseen JJK:n kanssa

07.04.2018

JJK solmi yksivuotisen sopimuksen kolmen nuoren lupauksensa kanssa.

        (Kuvassa vasemmalta Petteri Åström, Genc Kovaqi, toimitusjohtaja Caius Forsberg ja Jarkko Heimonen)

Kun Ykkösen kauden alkuun on aikaa tasan kolme viikkoa, kantautuu kettuperheestä iloisia uutisia. JJK on solminut yksivuotiset sopimukset kolmen A-nuorissa tai reservijoukkue Villiketuissa viime kaudella pelanneen nuoren lupauksensa kanssa. Tervetuloa edustusjoukkueeseen Genc Kovaqi, Petteri Åström ja Jarkko Heimonen! 

Vuonna 1997-syntynyt Genc Kovaqi oli viime kaudella Kakkosessa pelanneen reservijoukkue Villikettujen tehokkain maalintekijä. Jo kesällä 2016 isokokoinen hyökkääjä pelasi Kakkosen pelejä FC Vaajakosken joukkueessa. Viime kaudella Villiketuissa syntyi 19 Kakkosen ottelussa kahdeksan maalia. Alkujaan Komeettojen junioreissa pelannut Genc siirtyi JJK:n väreihin ensimmäisen kerran kaudeksi 2014.

Genc oli viime kaudella Villikettujen tehokkain maalintekijä.

Genc teki edustusjoukkueessa debyytin ennen pääsiäistä harjoitusottelussa Mikkelin Pallokissoja vastaan, ja onnistui heti maalinteossa! Gencin pikkuveli, toppari Gentrit Kovaqi, solmi JJK:n edustusjoukkueen kanssa sopimuksen jo aiemmin.

-MiPK-ottelu meni olosuhteisiin nähden hyvin, sillä se oli ensimmäinen pelini puoleen vuoteen. Tavoitteena on saada mahdollisimman paljon peliaikaa heti tulevalla kaudella Ykkösessä, Kovaqi tuumii.

-Gencillä on painava vasemman jalan laukaus ja hän on teknisesti taitava hyökkääjä. Kunhan hän malttaa keskittyä oikeisiin asioihin, on potentiaalia pelata korkeammallakin tasolla, kommentoi Kovaqin sopimusta JJK:n valmentaja ja pelaaja Mikko Manninen.

1999-syntynyt Petteri Åström debytoi JJK:n edustusjoukkueessa Suomen Cupin ottelussa FC Lahtea vastaan. Taitava ja tekninen Åström viihtyy parhaiten laitapelaajan paikalla. ”Peksi” on alun perin FC Vaajakosken kasvatti. Vaajakoskelta hän siirtyi JJK-leiriin B-juniorina kesällä 2014. Viime kaudella Åström pelasi pääosin A-junioreiden SM-sarjassa.

Åström tuo JJK:lle uusia ulottuvuuksia hyökkäyspäähän.

Åström myöntää, että nousu edustusjoukkueeseen tuli suurena, mutta iloisena yllätyksenä. Tänä talvena Villikettujen ja A-junioreiden ryhmässä aluksi treenannut nuorukainen vakuutti kuitenkin edustusjoukkueen harjoituksissa sopimuksen arvoisesti. Hän uskoo, että myös debyytti Ykkösessä koittaa pian.

-Vielä viime kauden aikana en tosiaankaan olisi uskonut, että nousen näin nopeasti edustusjoukkueeseen. Mutta heti, kun pääsin edustuksen kanssa treenaamaan, ajattelin, että voin sopimuksen saada. Nyt tavoitteena on kokonaisuudessaan ehjä kausi. Uskon, että pääsen debytoimaan ja saan minuutteja Ykkösessä, mutta varmasti pelejä kertyy myös reservijoukkue Villiketuissa, Åström kommentoi.

-Peksin vahvuus on luovuus hyökkäyssuuntaan kentän viimeisellä kolmanneksella. Varsinkin vasemmalla jalalla lähtevät murtavat syötöt ovat kaunista katseltavaa, tuumii puolestaan Manninen Åströmistä.

Myös Jarkko Heimonen debytoi edustusjoukkueessa talven Suomen Cupin otteluissa – ja vakuutti valmennuksen sopimuksen arvoisesti. 1999-syntynyt ”Jake” nähtäneen pääosin laitapakin paikalla, mutta puolustussuuntaan monipuolinen pelaaja hallitsee lisäksi roolit keskikentällä. Myös Heimonen pelasi B-junioriksi asti FC Vaajakosken riveissä ja siirtyi kettulaumaan vuonna 2013.

Heimonen on monipuolinen puolustuspelin osaaja.

Viime kaudella Heimonen pelasi pääosin A-junioreiden SM-sarjassa. Myös miesten otteluita Villiketuissa kertyi 12 esiintymisen verran.

Talven Suomen Cupissa Heimonen pääsi kehiin Ilvestä ja FC Viikinkejä vastaan. Hänkin uskoo, että debyytti Ykkösen tasolla nähdään tulevalla kaudella.

-Tärkeimpänä tavoitteena on nyt treenata hyvin. Sitä kautta pikku hiljaa pyrin murtautumaan edustusjoukkueen avauskokoonpanoon. Tällä kaudella se ei välttämättä vielä ole todennäköistä, mutta tulevaisuudessa kyllä, Heimonen näkee.

-Heimonen on periksiantamaton voittajatyyppi, joka taitaa myös pallollisen pelin. Erittäin hyvä puolustamaan 1vs1-tilanteissa ja voittamaan kaksinkamppailuja, kuuluu Mannisen kommentti Jakesta.

Näitäkin tuoreita sopimuspelaajia nähdään kenties tositoimissa JJK:n seuraavassa ottelussa. JJK pelaa perinteisen Keski-Suomen piirin Mestaruusottelun FC Vaajakoskea vastaan Viitaniemessä lauantaina 14.4. klo 12:00. Mikäli kenttä ei ole vielä pelikunnossa, pelataan ottelu sunnuntaina 15.4. klo 14:00 Vehkahallissa. JJK tiedottaa asiasta lisää tulevan viikon aikana!