KajHa isännöi sunnuntaina Kettupaitoja

27.05.2022

JJK:lla on edessään reissupeli, kun se matkustaa sunnuntaina Kajaanin Hakan vieraaksi viidennen kierroksen ottelussaan. Peli pelataan Liikuntapuiston tekonurmella klo 17:30 alkaen.

Miesten Pohjoisen Kolmosen voiton myötä Kakkoseen kaudelle 2022 noussut kajaanilaisryhmä on JJK:lle melko tuntematon vastustaja ja seurojen välisiä kohtaamisia edustusjoukkuetasolta saakin hakea lähes parin kymmenen vuoden takaa. Vaikka KajHan miehistö on vahvistanut jonkin verran rivejään ylemmän sarjatason myötä, se ei ole kuitenkaan kokenut isoja muutoksia viime kauteen verrattuna. Päävalmentajana jatkaa portugalilainen Luis Carlos Da Costa Figueiredo ja joukkueesta löytyy useampikin portugalia puhuva pelaaja. Kettupuolustus saa olla tarkkana viime kaudella Kolmosessa 14 kertaa maalinteossa onnistuneen Kenedy Santosin sekä kahdesti jo tällä kaudella osuneen Tuomas Nurkkalan kanssa. Haka löytyy sarjataulukosta kuudennelta sijalta ja jatkaa JJK:n sekä Närpes Kraftin ohella C-lohkossa ilman tappioita saldonaan yksi voitto ja kolme tasapeliä. Toistaiseksi ainoan voittonsa se nappasi nykyisen sarjakärjen VIFK:n vieraana heti sarjan avauskierroksella.

– KajHa on vahva kotijoukkue, joka ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua. Hyökkäyspäästä löytyy vaarallisuutta ja puolustuksesta kokemusta. Kyllä me saadaan tehdä ihan kunnon päivätyö, että pisteet lähtee matkaan, mutta voittamaan tietysti lähdetään, päävalmentaja Toni Lehtinen vakuuttaa.

Myös JJK on aloittanut kotijoukkueen tapaan oman kautensa vahvasti. Täydet pisteet lähtivät matkaan niin OTP:n kuin JBK:nkin kentiltä ja kotiotteluista käteen on jäänyt 2-2-tasapeli RoPS:ia vastaan sekä selkeä 4-0-voitto viime perjantaina Harjulla pelatusta FCV-derbystä. JJK:n esitys suurilukuisen kotiyleisön edessä oli vahva ja se jätti vierailijansa vaille mahdollisuuksia. Maalinteon aloitti Aleksis Lehtonen 34.minuutilla ja Daniel Säily jatkoi heti toisen jakson alussa. Lehtonen osui vielä toistamiseen ja loppulukemiksi 4-0 viimeisteli vaihtomies Matias Sydänmaa. JJK hallitsi ottelun kenttätapahtumia eikä kettuvahti Ville Viljalalla ollut juurikaan töitä maalillaan aivan ottelun alun paria tilanteen puolikasta lukuun ottamatta. FCV:n urakka vaikeutui entisestään sen katseltua vajaan tunnin kohdalla punakorttia ja JJK marssi lopulta helpohkoon voittoon.

Daniel Säily iski komealla tavalla ensimmäisen osumansa uuden kotiyleisönsä edessä

Kettupaidat ovat lohkossaan toisena kymmenellä keräämällään pisteellä ja edellä on yhden ottelun enemmän pelannut vaasalaisseura VIFK. JJK on tehnyt sarjassa eniten maaleja (11) ja maalit ovat jakautuneet peräti seitsemän pelaajan kesken: Lehtonen, Säily, Aatu Manninen ja Mikko Manninen ovat osuneet kukin kahdesti, Sydänmaa, Shirman Osso sekä Jimi Saarikko kertaalleen.

JJK:n terveystilanne on tällä hetkellä hyvä ja se saakin sunnuntaina jalkeille vahvan joukkueen. Viikonloppuna pelataan Kakkosen lisäksi kuitenkin niin Kolmosta kuin B-nuorten SM-karsintaakin, joten peliaikaakin on tarjolla laajalla rintamalla. Viime kauden avauksen miehistä Tatu Hoffren ja Joel Pasanen tekevät hyvää vauhtia paluuta pelaavaan kokoonpanoon. Vammastaan kuntoutunut puolustaja Honar Abdi pääsi myös hakemaan pelituntumaa viime viikonloppuna Kolmosen ottelussa SC Riverballia vastaan.

– Neljä kierrosta on vasta takana, mutta on ollut hieno huomata miten tietyt, harjoitellut periaatteet näkyy meidän pelissä, niin hyökkäys kuin puolustussuuntaankin ja peli peliltä tapahtuu myös kehitystä. Etenkin silloin, kun pelissä tulee niitä vaikeampia hetkiä on helppo tukeutua omaan vakiintuneeseen pelitapaan. Olemme asettaneet yhdessä tavoitteet, jotka haluamme saavuttaa ja se, että tietyt asiat toistuvat peleissä luo myös pohjaa ja uskoa niiden saavuttamiselle. Meillä on laaja, laadukas ja tavoitteeseemme sitoutunut pelaajarinki, eivätkä yksittäiset vaihdot horjuta peliä vaan meidän identiteetti pysyy, Lehtinen pohdiskelee.

KajHa – JJK || su 29.5.22 klo 17:30 || Kajaanin Liikuntapuisto

Huhujen mukaan Kainuun Sanomat näyttää ottelun suorana lähetyksenä tilaajilleen verkkosivuillaan. Striimi ilmestynee siis sunnuntaina osoitteeseen: kainuunsanomat.fi

JJK seuraa ottelun kulkua tuttuun tapaan Twitter-kanavallaan. Myös mahdollinen striimi-linkki ilmestyy sinne ennen ottelua.