Joel Pasaselle kauden 2023 kattava jatkosopimus

15.07.2022

Joel Pasanen on solminut kauden 2023 loppuun asti ulottuvan jatkosopimuksen kasvattiseuransa kanssa. Kuluva Kakkosen kausi meni kovaonnisen Pasasen osalta pieleen, ennen kuin ehti oikeastaan edes alkaa, sillä toukokuun lopussa Kajaanissa pelatussa ottelussa kärsitty olkapäävamma pitänee ”Jollen” poissa pelikentiltä pitkälle syksyyn.

– Olkapää lähti tosiaan sijoiltaan siinä KajHa-pelissä ja kuvista selvisi lopulta, että sieltä oli lähtenyt luunpalanen irti. Kesäkuun puolessa välissä olkapää operoitiin ja nyt on alkanut kuntoutus. Toipumisennusteen mukaan oikein hyvällä tuurilla (mitä mulla niin paljon on 😄) voisi päästä pelaamaan vielä loppukaudesta. Mutta maltilla tässä mennään ja todennäköisempää on, että ensi kaudella vasta pääsee pelaamaan virallisia pelejä, Pasanen arvelee.

20-vuotias Pasanen teki läpimurtonsa edustusjoukkueessa kaudella 2020 ja aiheutti yhdessä Robin Saastamoisen kanssa vastustajan puolustukselle harmaita hiuksia useampaan otteeseen. Viime kaudella Pasanen jatkoi siitä mihin edelliskaudella jäi ja iski hyvällä tahdilla osumia, kunnes heinäkuussa aloitettu asepalvelus sotki loppukauden pelit.

Armeijasta kotiutumisen jälkeen mies taisteli vielä sitkeiden nilkkavaivojen kanssa, kunnes pääsi vihdoin ottamaan tuntumaa pelikentille tultuaan vaihdosta sisään surullisen kuuluisassa KajHa-pelissä. Vahvasti vaihdosta sisään tullut Pasanen lanattiin yllättäen tilanteen ulkopuolella kentän pintaan ja tuskainen mies toimitettiin suoraan kentältä sairaalaan.

– Tälle kaudelle lähdettäessä kuntoutin ensin yli 4 kuukautta nilkkavaivoja ja kentälle päästyäni ehdin pelata vain pari kymmentä minuuttia, kunnes meni tämä olkapää. Suoraan sanottuna siis aika p********n meni, kun oli vielä niin isot odotukset tästä kaudesta niin omien kuin joukkueenkin tavoitteiden takia. Harmittaa kyllä vieläkin ihan saakelisti, kovan onnen soturi Pasanen harmittelee.

Varhaisessa vaiheessa solmittu jatkosopimus antaa nuorelle miehelle nyt myös rauhan keskittyä vammansa kuntouttamiseen.

– Jatkosopimuksen JJK:n kanssa tein kyllä ilomielin! On nimittäin sen verran hyvä pöhinä tällä hetkellä joukkueessa ja luottoa minuunkin osoitettu valmennuksen taholta niin ei oikeastaan ollut edes muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa. Toni (Lehtinen) on niin huipputyyppi ja myös yksi syy, mikä sai mut jatkamaan. Tullaan tosi hyvin toimeen ja niin kaikki muutkin meidän joukkueessa. Ensi kaudelle ei ole itselläni kuin yksi tavoite ja se on varmaan sanomattakin selvää….Pysyisi kunnossa 🙂