JJK:n nousu varmistui 1-0-voitolla Herculeksesta

13.10.2022

JJK pääsi viikonloppuna vihdoin juhlimaan, kun se varmisti 1-0-tuloksella lohkovoiton ja sen myötä myös nousun Ykköseen. Helpottavan osuman iski Aleksis Lehtonen.

Miesten Kakkosen jatkosarja käynnistyi Kettupaitojen osalta viime lauantaina, kun se isännöi Harjulla sarjakolmosta, Herculesta. Ottelusta ei panosta puuttunut, sillä voitolla JJK sinetöisi lohkonsa ykkössijan ja varmistaisi sarjanousun, kun kaksi ottelua jatkosarjaa on vielä pelaamatta.

JJK aloittaa ottelun vauhdikkaasti ja luo painetta vierasjoukkueen päätyyn heti alusta saakka. Ensimmäinen kunnon maalipaikka nähdään viiden minuutin kohdalla, kun Aatu Mannista rikotaan ja JJK saa vapaapotkun keskiviivan tuntumasta. Luka Savela antaa sen nopeana pystyyn juosseelle Robin Saastamoiselle, joka etenee boksiin asti ja laukoo matalan kudin kohti Hercules-maalia. Aleksanteri Patronen on kuitenkin hereillä maalillaan ja torjuu yrityksen.

13. minuutilla Manu Manninen keskittää korkeana rangaistusalueelle, missä Daniel Säily taistelee Hercules-puolustaja Niilo Hautalan kanssa ehtiäkseen ensimmäisenä palloon. Hautala ottaa Säilyltä vauhdin pois kiskaisemalla miehen olkapäästä ja nurin mennyt Säily vaatii tilanteesta pilkkua. Tuomari ei kuitenkaan näe tilanteessa rikettä vaan antaa pelin jatkua.

Viisi minuuttia myöhemmin nähdään ottelun toistaiseksi paras maalipaikka, kun JJK:lle tuomitaan jälleen vapaapotku keskialueella. Aatu haistaa Säilyn irtoavan linjasta ja lähettää vapaapotkun nopeasti pystyyn. Karkumatkalla kohti maalia kirmaava Säily ottaa pallon komeasti rinnalla haltuun ja hakee laukauksellaan maalin kattoa, mutta aivan aavistuksen karkaa liian korkeaksi.

Ensimmäisen jakson edetessä pelin kuva alkoi näyttää kovin tutun oloiselta: viiden alakerralla puolustava Hercules valuu alas aina JJK:n saadessa pallon eikä linjan takana löydy tilaa. Parhaat tilanteet kettulauma saakin luotua pääasiassa nopeilla hyökkäyksillä ja kauempaa kokeilemalla.

24. minuutilla Savela tuo pallon oikeaa laitaa ylös, haastaa ja etenee aina päätyrajalle saakka. Savela keskittää boksiin, missä Säily pääsee palloon päällään, mutta ei saa pelivälinettä haltuunsa. Pallo jää kuitenkin pyörimään alueella ja päätyy lopulta Ville Kirvesojalle, jonka matala kaukoveto viuhuu uhkaavasti kohti vasenta alakulmaa, mutta niin vaan Patronen venyttää viime hetkellä hanskansa laukauksen eteen ja torjuu sen kulmaksi.

Vajaan puolen tunnin kohdalla JJK:n paine tuottaa tulosta. Kirvesojan pystysyöttö löytää oikealta laidalta Manun, joka keskittää takaviistoon. Taustalta noussut Aleksis Lehtonen pääsee tälläämään vapaasti palloon ja ujuttaa sen ohi Patrosen vapauttaen Harjun yleisön riemun. Osuma on upean kauden pelanneelle kettukasvatille jo kauden 13., eikä voisi tulla juuri parempaan saumaan!

Toiselle jaksolle marssii sisuuntunut Hercules, joka on pakotettu muuttamaan taktiikkaansa takaa-ajoasemassa. Oululaisnippu saakin toisen jakson edetessä paremmin otetta pelistä ja nostaa prässiään, hakien maalia pienoisella riskilläkin. Vierasjoukkue pyrkii ottamaan kettulaumalta vauhdin ja pallon pois roikkumalla ja raastamalla, mutta erotuomarin kortit pysyvät kuitenkin visusti taskussa.

Tunnin kohdalla nähdäänkin oikeastaan ensimmäinen vaaranpaikka JJK-maalilla, kun Kakkosen maalipörssin kärkipään mies Jyri Vääräniemi kokeilee kaukaa ensimmäisen tunnin ajan käytännössä työttömänä olleen Ville Viljalan yllättämistä. Kettuvahti ei kuitenkaan ole yllätettävissä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Hercules saa vapaapotkun hyvästä paikasta ja Vääräniemi asettuu pallon taakse. Tulinen veto ohittaa muurin ja painuu kohti maalia, mutta Viljala nyrkkeilee pallon varmasti väljemmille vesille.

Seuraavaksi mennäänkin jo toiseen päähän, kun vaihdosta hetkeä aiemmin sisään tullut Matias Sydänmaa on tapansa mukaan heti tekemässä taikojaan hyökkäyspäässä. Sydänmaa rakentelee Aatun kanssa hyökkäyksen vasemmalta, etenee aina boksiin asti ja tykittää pallon ylärimaan ohi hämmästyneen Patrosen. Parin minuutin päästä sama mies on asialla luovimalla tällä kertaa yhdessä Jonne Porkan kanssa pallon maalin edustalle asti. Patronen on kuitenkin tilanteessa hereillä ja nappaa pelivälineen ennen Saastamoista.

Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä nähdään kentällä tunteikkaita hetkiä, kun alkukaudesta Kajaanissa pahasti olkapäänsä loukannut kovan onnen soturi Joel Pasanen pääsee vihdoin pelaamaan kauden ensimmäiset minuuttinsa Harjulla.

Odottavan aika on pitkä niin kentällä kuin katsomossakin ja varsinaisen peliajan lähestyessä loppuaan sekunnit Harjun tulostaululla tuntuvat hidastuvan entisestään. Vierasjoukkue aiheuttaakin vielä kertaalleen ennen loppua kettuperheelle ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun vaihtomies Christian Bohui prässää ja pääsee katkaisemaan Kettupaitojen avauksen vaarallisessa paikassa. Bohui etenee vauhdilla kohti maalia ja tarjoilee pilkun tuntumaan vapaaksi ehtineelle Vääräniemelle vetopaikan. Reetu Räsänen syöksyy peittämään ja Vääräniemen laukaus epäonnistuu suuntautuen lopulta selvästi ohi kettumaalin. Harjun yleisö huokaisee helpotuksesta ja muutamaa minuuttia myöhemmin päätösvihellys vapauttaa sen lopullisesti jännityksestään – juhlat voivat alkaa!

Kuriiri Korhosen tarjoama ottelukooste Hercules-kamppailusta on katsottavissa JJK TV:ssä YouTuben puolella. Koosteeseen pääset klikkaamalla tästä.

JJK:n kausi jatkuu lohkovoiton varmistamisesta huolimatta vielä kahden pelin verran. Tulevana lauantaina 15.10. matkustetaan OLS:n vieraaksi Heinäpään hallissa pelattavaan otteluun ja kausi päättyy kotikentällä lauantaina 22.10. klo 12 alkaen, kun vieraaksi saapuu sarjakakkonen VIFK. Harjulla pelataan tuolloin myös Naisten Ykkösen päätöskierros klo 16, mistä johtuu Kettupaitojen pelin aikainen alkamisaika.

Kausikortit kampanjahintaan 22.10.22 asti

Kampanja-aikaa jatkettu kauden loppuun asti! Tilaamalla kausikorttisi jjk.fi sivun lippukaupasta kampanjan aikana (3.9.-22.10.2022) hintaan 99€ (norm. 119€) voit säästää reilusti.

Halutessasi voit myös varata oman numeroidun paikan samaan hintaan. Paikkatoiveen voit lisätä ”lisätietoja” kohtaan tilausta tehdessäsi. Mikäli sinulla on ollut oma numeroitu kausikorttipaikka kaudella 2022, sinulla on siihen tuttuun tapaan etuosto-oikeus myös tulevalle kaudelle.

Tapahtumakaupasta löytyvien useiden maksuvaihtoehtojen (Paytrailin verkkomaksut, SmartumPay, ePassi, Eazybreak) lisäksi voit maksaa myös Edenredin mobiilimaksulla (HUOM! ei paperisella Virike-setelillä), otathan siinä tapauksessa yhteyttä sanna.kahila(at)jjk.fi

VIP-kausikortteja kaudelle 2023 on saatavilla rajoitetusti. VIP-kausikortin hinta on 390€ ja se sisältää pääkatsomoistumapaikan lisäksi VIP-alueen tarjoilut. Kysy yrityspaketeista joni.vesalainen(at)jjk.fi

Kausikorttiostoksille pääset klikkaamalla tämän sivun oikeasta reunasta löytyvästä keltaisesta ”osta lippuja” painikkeesta. 99€ hintaiset kortit ovat myynnissä vain kampanjan ajan 22.10.22 asti.
Kausikortit ovat noudettavissa lokakuun kotiotteluista tai toimistolta etukäteen sovittuna aikana. Voit noutaa etukäteen maksetun kortin luonnollisesti myös stadionin lipunmyyntipisteeltä ensi kauden kotiotteluun saapuessasi.

Voit myös ostaa halutessasi kortilla postituksen kotiin 3€ lisähintaan. (Postitus on valittavissa ostoskoriin lippukaupassa omana tuotteenaan kausikortin ja VIP-kortin perässä).