JJK:n edustusjalkapallon jatko turvattu

04.09.2013

Jyväskylän jalkapalloväki sai tiistain tiedotustilaisuudessa roppakaupalla iloisia uutisia: uusi toimitusjohtaja, marraskuun alussa aloittava Petro Punna, on löytynyt – ja seuran äärimmäisen tiukilla ollut talous on saatu vakiinnutettua niin, että toiminta jatkuu myös tulevalle kaudelle. JJK:n edustusjoukkue siis tulee jatkamaan toimintaansa, oli sarjataso kauden päätteeksi mikä tahansa.

 

Pelaajakoordinaattori ja yksi hallituksen jäsenistä, Joni Collan, kertoi kauden olleen toistaiseksi seurassa raskas kaikille – pelillisten vaikeuksien lisäksi tiukkaa on tehnyt myös kentän rajojen ulkopuolella.

 

– Kausikorttimyynnin ja yrityssopimusten kanssa oli odotettua vaikeampaa alusta asti, eikä sitä helpottanut kauden mollivoittoinen pelillinen eteneminen. Tulopuoli alkoi jäädä budjetoidusta ja sitä pyrittiin kaikin keinoin kuromaan.

 

Rahaa on pyritty toisaalta haalimaan lisää, toisaalta myös säästämään – sentinvenytys pienissäkin asioissa on tullut kauden mittaan tutuksi.

 

– Kaiken kaikkiaan töitä on tehty paljon. Todella pienellä porukallahan me tätä teemme ja välillä on hirvittänyt, miten ihmiset ympärillä jaksavat – mutta niin vain kaikki ovat venyneet. Ei voi kuin kiittää.

 

 

jjk-mypa_roope_taistelee_050813

     Harjun stadionilla taistellaan sarjapisteistä jatkossakin!

 

 

Lopulta heinäkuun alussa seurassa otettiin hattu pois päästä ja tehtiin nöyrä avunpyynnö: vaikeuksista ei selvittäisi yksin, yhteisön tukea tarvittiin. Ja sitä myös saatiin upeasti – urheilu- ja jalkapalloihmiset ympäri Suomen osallistuivat JJK:n Emme anna sen päättyä-kampanjaan. Kampanjassa tavoitteena ollut 100 000 näyttää tulevan täyteen tarvittavassa ajassa eli tilikauden loppuun menessä.

 

– Kampanja sai loistavan vastaanoton ja sen tulokset ovat selkeä signaali siitä, että JJK on ihmisille tärkeä.

 

Rahoitusta löytyi lopulta myös hyvin läheltä: kuusi JJK:n lähipiirissä pitkään mukana ollutta toimijaa päätti muodostaa rahoitusringin.

 

– Laitoimme kasaan eräänlaisen ”sikspäkin”. Mukana olijoista jokainen laittaa saman verran omasta pussistaan seuran toiminnan jatkuvuuden takaamiseksi, Collan toteaa.

 

Collanin itsensä lisäksi mukana ovat Olli Virta, Pekka Salomaa, Timo Kuulasmaa, Heikki Kutinlahti sekä puheenjohtaja Lassi Hietanen.

 

Hetkellisesti kauden aikana ehti jo näyttää siltäkin, että pyrkimys tervehdyttää talous ei onnistu. Yhteisön vahvalla tuella pahimman yli on kuitenkin selvitty ja tiistaina päästiin lausumaan ääneen vapauttavat sanat – ”toiminta jatkuu”. Vakaammalla taloudellisella pohjalla olevaa tulevaisuutta päästään rakentamaan puhtaalta pöydältä marraskuun alussa toimitusjohtajana aloittavan Punnan johdolla. Collan toteaa myös, että vaikka pahin onkin takana, ei löysäilyyn ole varaa.

 

– Ei tässä juhlimaan voi nyt alkaa. Pahimmasta on selvitty ja tämä oli tietenkin todella suuri helpotus, mutta työnteon on jatkuttava. Tiukkaa talouden kanssa tulee olemaan jatkossakin, mutta nyt emme ole enää kriisissä.

 

Töitä riittääkin paiskittavaksi – niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin: kautta 2013 on Veikkausliigassa jäljellä vielä seitsemän kierrosta ja Kettupaitojen taistelu sarjapaikasta jatkuu loppuun asti.

 

Loppukauden otteluista kolme on kotikentällä Harjulla ja seuraava koitos maaottelutauon jälkeen käydään torstaina 12.9., kun vieraaksi saapuu VPS. Liput otteluun ovat luonnollisesti jo myynnissä Lippupalvelussa!