JJK vahvempi Kokkolassa 1-3 lukemin

23.08.2022
Kuva: Aleksis Lehtonen iski Kokkolassa hattutempun (📸 Jussi Reinilä)

Kettulauma jatkoi viikonloppuna voittojen tiellä hakemalla täydet pisteet GBK:n vieraana lukemin 1-3. Tehomiehenä hääri Aleksis Lehtonen kolmella osumallaan.

Kokkolalaisjoukkue GBK on ollut viime vuosina JJK:lle hankala vastustaja ja sitä se oli myös sunnuntaina, kun joukkueet kohtasivat pari vuotta vanhalla Keskuskentän tekonurmella. Alkuvihellyksen aikaan alkanut vesisade piiskasi ja liukasti pelialustaa lähes koko kamppailun ajan ja teki pelistä raskaan urakan pelaajille.

Kettupaidat joutuivatkin kirjaimellisesti taistelemaan ja raastamaan aggressiivisesti hyökännyttä kotijoukkuetta vastaan ja antamaan kaikkensa kentälle, mutta lopputulos oli toivotunlainen ja pisteet vietiin mukana Jyväskylään.

JJK sai kirjaimellisesti kylmää vettä niskaansa ja kotijoukkue puolestaan otteluunsa unelmastartin, kun se pääsi yllättämään kettupuolustuksen ja nosti pallon yli vastaan tulleen Ville Viljalan jo ottelun kolmannella minuutilla. Vierailija keräsi kuitenkin rivinsä nopeasti ja hyökkäsi vastaan. Robin Saastamoinen kaadettiin rangaistusalueella ja Aleksis Lehtonen toi JJK:n pilkulta tasoihin, kun ottelua oli pelattu vain viitisen minuuttia. Ensimmäisellä jaksolla läheltä piti -tilanteita nähtiin useampiakin, mutta lopulta tasalukemissa lähdettiin pelin toiselle jaksolle.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin tällä kaudella, kettulauma tuli vahvemmin toiselle jaksolle ja sai peliä paremmin haltuunsa. JJK siirtyi ottelussa 1-2-johtoon 66. minuutilla, kun Mikko Manninen ohjasi pallon rinnallaan Lehtoselle, jonka maailmanluokan haltuunotto sai jatkoa vielä maailmanluokan laukauksesta, joka painui lopulta yläriman kautta maaliin.

GBK haki ahnaasti vielä tasoitusta viime hetkille saakka, mutta kamppailun lopullinen ratkaisu nähtiin lisäajan viidennellä minuutilla, kun Saastamoisen karkumatka keskeytettiin punakortin arvoisesti ja JJK:lle vihellettiin ottelun toinen rankkari. Lehtonen viimeisteli kylmän viileästi täydentäen hattutemppunsa ja nousten samalla maalipörssin kärkeen 12 osumallaan.

Kettupaidat venyttivät samalla voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi ja jatkavat sarjan kärjessä tappioitta 9 pisteen erolla kakkosena olevaan Vasa IFK:hon.

– GBK antoi tänään kyllä hyvän vastuksen! Oli tiukka kamppailu ja pääsivät aikaiseen johtoon, mutta onneksi saimme nopean kuitin siihen. Aikamoista taistelua oli koko matsi, mutta saatiin sitten maalit ja hoidettiin hyvin joukkueena peli kotiin. Tänään näytettiin kyllä myös meidän vahvuus joukkueena, kun pystyttiin kaivamaan vaikeasta pelistä kolme pistettä, maalintekijä Lehtonen kiittelee joukkueensa tekemistä.

Myös JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen oli ottelun jälkeen ylpeä kettulauman taisteluilmeestä.

– Tosi vaikea peli meille, GBK tuli todella aggressiivisesti mies-mies prässillä ja oli valmis kyllä kamppailemaan tänään, siitä täytyy krediitit heille antaa! Meiltä löytyy kuitenkin jengistä myös tämä puoli, että pystytään kyllä kamppailemaan ja tappelemaan tarpeen vaatiessa ja äärimmäisen ylpeä olen joka jätkästä! Meillä on joukkueellinen johtajia kentällä ja he pystyvät kyllä sopeutumaan nopeasti tilanteisiin.

– Alussa meillä oli vähän hankaluuksia, kun pelattiin prässin alle palloa, mutta sen jälkeen pystyimme vähän suoraviivaistamaan ja sitä kautta saatiin luotua enemmän tilanteitakin. Ansaittiin tänään kolme pistettä, pelattiin hyvin ja oltiin tarpeeksi hyviä boksissa. Vaikea peli, josta pinnat maistuu nyt tosi hyvältä! Lehtinen iloitsee.

Ottelun parhaat palat ja maalit pääset katsomaan kotijoukkueen YouTubesta klikkaamalla tästä.

JJK:n pelit jatkuvat tämän viikon perjantaina 26.8. kiihkeällä paikallisottelulla, kun kettulauma vierailee ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa sarjanousija Komeettojen kotikentällä, Kotalammen Comets Parkissa. Harjulla pelataan puolestaan seuraavan kerran lauantaina 3.9., kun Stadiumin isännöimässä ottelussa vieraaksi saapuu OLS.