JJK murskavoittoon Jiposta

22.09.2014

2014-09-22_jjk-jippo_0027

Ketut eivät antaneet Pohjois-Karjalasta saapuneille vieraille osaa eivätkä arpaa vaan veivät märissä olosuhteissa mitellyn matsin nimiinsä lukemin 4-1. Kettupaidoista osuivat Mikko Manninen, Aleksis Lehtonen sekä Aram Hasanzada kahdesti. Jipon ainokaisen viimeisteli Petteri Rönkkö rangaistuspotkusta.

Ottelun alku oli vauhdikas muttei erityisen hallittu, kun kumpikaan ei tuntunut saavan palloa kontrolliin sateen liukastamalla kentällä, vaan tilanteet aaltoilivat kentän päästä päähän. Kotijoukkue otti kuitenkin pian ottelun isännän elkein hallintaansa – eikä hallinnastaan luopunutkaan lopulta koko ottelun aikana.

JJK vyörytti hyökkäyksiään kohti vieraidensa maalia, eikä avausosumaa tarvittukaan järin kauan odotella. 17. minuutilla Aram Hasanzada laittoi oikealta laidalta palloa boksiin, jonne oli noussut keskikentän pohjalta Jordi van Gelderen. Hollantilainen sitoi topparit puoleensa ja antoi pallon mennä ohitseen Mikko Manniselle, joka takatolpan tuntumasta pääsi vapaasti niittaamaan isännät 1-0-johtoon!

2014-09-22_jjk-jippo_0010

Vierasjoukkue ei saanut avausjaksolla hätyyteltyä Janne Korhosen vartioimaa maalia juurikaan, vaan JJK:n puolustus hoiteli lähentely-yritykset varmoin ottein.

Kettupaitojen toinen maali nähtiin vajaa kymmenen minuuttia ennen taukoa ja se tuli komean syöttelyn päätteeksi. Manninen pelasi pallon miltei päätyrajalle Benno Hanslianille, joka jatkoi sen maalin edustalle kohti Antto Hilskaa. Pallo päätyi Hilskan ohjaamana Aleksis Lehtoselle, joka viimeisteli lähietäisyydeltä JJK:n 2-0-osuman!

JJK:n ote pelistä jatkui tiukkana ja viitisen minuuttia ennen loppua nähtiin oiva esimerkki Kettupaitojen vastaiskupelistä. Hilska oli syvällä omalla alueella käynnistelemässä hyökkäystä ja Lehtonen laittoi Hilun vauhtiin oikealla laidalla. Kärkimies paineli pallon kanssa miltei päätyrajalle asti ja syötti sitten boksiin Hanslianille, jonka vedon Nathan Stockie sai torjuttua. Kärkkäimpänä jatkotilanteessa oli kuitenkin Hasanzada, joka pääsi takatolpalta tekemään uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä! Tauolle mentiinkin JJK:n 3-0-johdossa.

2014-09-22_jjk-jippo_0012

Jippo sai ottelun siihen asti vaarallisimman paikkansa, kun kymmenisen minuuttia toista jaksoa oli pelattu. Toni Tahvanainen pelattiin läpiajoon, mutta Korhonen komealla jalkatorjunnallaan piti maalinsa koskemattomana.

JJK lisäsi johtoaan tunnin kohdalla. Lähes liukuhihnalta läpi ottelun tilanteita järjestellyt Manninen syötti oikealta pallon maalin eteen Hasanzadalle, eikä nuorukainen erehtynyt vaan vei varmalla viimeistelyllään JJK:n jo 4-0-johtoon!

Vartti ennen loppua sai myös vierasjoukkue maalitilinsä auki. Korhonen torjui ensin Teemu Hallikaisen vedon, mutta jälkitilanteessa päätuomari Tommi Grönman näki Petteri Rönkköä rikottavan pilkun arvoisesti, joten pallo vietiin yhteentoista metriin. Rönkkö itse asettui pallon taakse ja toimitti sen varmasti maaliin, joten Jippo sai 4-1-kavennuksen.

JJK jatoi kuitenkin ottelussa kuskin paikalla ja hetken päästä kotilyleisö vaatikin pilkkua toiseen päähän. Hilska vedettiin kumoon rangaistusalueella, mutta pilli ei soinut ja näin peli jatkui.

Lisämaaleja ei sateisen tunnelmallisella Harjulla enää nähty joten JJK piti varsin ansaitusti täydet pisteet. Pistejahti jatkuu tulevana sunnuntaina 29.9. Vantalla, kun JJK matkaa PK-35:n vieraaksi.

JJK - Jippo 4-1 (3-0)

1-0 17' Mikko Manninen

2-0 38' Aleksis Lehtonen

3-0 41' Aram Hasanzada

4-0 61' Aram Hasanzada

4-1 75' Petteri Rönkkö rp

JJK:n kokoonpano: Korhonen; Hanslian (v), Tapaninen, Vielma (v), Velija; van Gelderen; Hasanzada (68' Järvinen), Lehtonen (83' Kosunen), Taylor, Manninen; Hilska.

Vaihdossa: Rytilahti (mv), Leppänen, Järvinen (68'), Kosunen (83'), Kuhmonen, Maltsin.