JJK kohtaa sunnuntaina Kokkolassa GBK:n

21.08.2022
Kuva: Pablo Casso

JJK kohtaa 16. kierroksen kamppailussaan vieraskentällä kokkolalaisen GBK:n klo 18:30 alkavassa ottelussa. Sunnuntain kotijoukkue GBK löytyy Kakkosen C-lohkon sijalta 9. viidellätoista pisteellään, kun taas JJK porskuttaa taulukon toisessa päässä keräämällään 39 pisteellä. Vaikean alkukauden jälkeen raitapaidat ovat onnistuneet naaraamaan itselleen myös voittoja ja hilaamaan itsensä pois putoajan paikalta.

Sarjasijoituksista huolimatta Kettupaidoilla ei ole syytä aliarvioida isäntiään, sillä GBK on ollut jyväskyläläisille jostain syystä aina vaikea pala purtavaksi. Viimeisestä neljästä kohtaamisesta JJK on nimittäin onnistunut voittamaan vain yhden. Tälläkin kaudella GBK on ollut toistaiseksi ainoa vierasjoukkue, joka on onnistunut saalistamaan pisteitä matkaansa Harjun sametilta, kun se tasasi pisteet kettulauman kanssa kesäkuussa lukemin 1-1.

Kolmen hyökkääjän systeemillä peliin lähteneet kokkolalaiset karkasivat johtoon lyhyenä annetusta kulmapotkusta, josta Markus Enlund tälläsi etuylänurkkaan vieden vierasjoukkueen 0-1-johtoon vajaan parin kymmenen minuutin kohdalla. GBK puolusti tiiviisti ja kettujen viimeistely ei ollut parhaimmillaan. Harjun yleisö saikin odotella maalia aina viimeisille minuuteille saakka. Kentälle vaihdettu Honar Abdi keskitti ja korkeimmalle yltänyt Reetu Räsänen puski pelin yhteen yhteen, kun lisäaikaa oli pelattu jo useampi minuutti.

JJK lähtee sunnuntain otteluun viiden ottelun voittoputkessa ja myös kokkolaisilla on edelliskierrokselta plakkarissaan iso voitto kettujen pahimmasta kilpailijasta, sarjakakkosesta VIFK:sta. GBK:n tehomies on ollut tällä kaudella kymmenen häkkiä iskenyt brassipelaaja Felipe Felix Ferreira eli tuttavallisemmin Zuca, joka pitänee kettupuolustajat kiireisenä. Kotijoukkueen torjuntavastuuta pääasiassa kantava Riku Lelo Lun Koka kärsii vielä VIFK-ottelussa saamaansa pelikieltoa ja on näin ollen varmuudella sivussa kohtaamisesta.

GBK:n isännöimästä ottelusta ei valitettavasti tämän hetkisen tiedon mukaan ole saatavilla striimiä, joten ottelusta kuultaneen lisää sitten jälkikäteen silminnäkijöiden kertomana. Ensi hätään tietoa saa tuttuun tapaan JJK:n Twitteristä, joka seuraa ottelun tilannetta livenä.

GBK – JJK || su 21.8.22 klo 18:30 || Kokkolan keskuskenttä