JJK kohtaa lauantaina JBK:n Viitaniemessä

30.07.2022

JJK palaa pelikentille pienen breikin jälkeen, kun se isännöi JBK:ta Viitaniemen liikuntapuistossa lauantaina klo 18:30 alkaen.

Miesten Kakkosessa sarja on edennyt yli puolen välin kierrokselle 13 ja Ykköseen paikkaa tavoittelevat Kettupaidat pitävät lohkossaan piikkipaikkaa kuuden pisteen turvin takana kärkkyvään Vasa IFK:hon. Varsinaista sarjaa pelataan kaiken kaikkiaan 22 kierrosta, minkä jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta jatkavat pelaamista jatkosarjassa lokakuussa. Jatkosarja pelataan yksinkertaisena sarjana neljän parhaan joukkueen kesken. Varsinaisessa sarjassa kerätyt pisteet jäävät voimaan myös jatkosarjaan ja lokakuun lopussa kärjestä löytyvä joukkue nousee Ykköseen kaudelle 2023.

Lauantain vastustaja, Jakobstads Bollklubb eli JBK on kuulunut 2000-luvulla Miesten Kakkosen vakionimiin. Kausilla 2019 ja 2020 pietarsaarelaiset nappasivat kauden päätteeksi omassa lohkossaan nelossijan ja viime kaudellakin sijoitus oli 6., joten kyseessä on tasaisesti viime vuosina suorittanut joukkue. Kuluneella kaudella JBK:n meno on kuitenkin ollut yllättävän vaikeaa ja se löytyy sarjataulukosta sijalta 10.

Pietarsaarelaisseura on voittanut 12 pelaamastaan ottelusta kaksi ja kolmaskin oli lähellä, mutta pari viikkoa sitten pelattu kamppailu FCV:tä vastaan tuomittiin lopulta vaajakoskelaisten 0-3-voitoksi JBK:n peluutettua ottelussa pelioikeudetonta pelaajaa. JBK mätti kuitenkin ko. ottelussa peräti kuusi maalia ja suurin osa kauden aikana kärsityistä tappioistakin on olleet varsin niukkanumeroisia, joten paremmalla tuurilla Jimmy Warghin valmentama joukkue voisi löytyä ylempääkin sarjataulukosta.

Miesten Ykkösen kärkipäässä pelaavan FF Jaron farmisopimusseurana JBK:n kokoonpano elää jonkin verran ottelusta toiseen ja lauantaina Turussa pelattava Ykkösen kärkitaisto TPS – FF Jaro verottanee myös JBK:n kokoonpanoa jonkin verran. Pelaajalistan nimekkäin mies lienee 34-vuotias Jaro-ikoni Jonas Emet, jolla on vyöllään pari sataa Veikkausliiga-ottelua, joissa keskikenttämies on iskenyt peräti 43 maalia. Kettupuolustuksen pitää kiireisenä joukkueen sisäisessä maalipörssissä piikkipaikkaa pitävä pienikokoinen nigerialainen Jasper Uwaegbulam, joka yltää yhdeksällä osumallaan myös koko lohkon maalipörssissä aivan kärkipäähän. Mielenkiintoinen nimi on myös paljon vastuuta tällä kaudella saanut, vasta 17-vuotias keskikenttäpelaaja Roni Björkskog.

Kuva: JJK isännöi viime syksynä JBK:ta varsin talvisissa olosuhteissa (Foto-Antti)

Jyväskylään saapuva vierasjoukkue on parhaillaan melkoisessa otteluruuhkassa, kun taas JJK pääsee otteluun paremmin levänneenä, sillä sen edellisestä pelistä on ehtinyt kulua jo pari viikkoa. JJK vieraili edelliskierroksella Närpiössä Kraftin kotikentällä ja haki vaikeaksi tunnetulta kentältä isot pisteet kotiin maalein 0-2. JJK:n tehomiehenä ottelussa hääri Ville Kirvesoja, joka upotti ensin tapansa mukaan varsin komean vaparimaalin ja oli myös alustamassa Robin Saastamoisen maalia. Kettujen tukena Närpiössä oli myös se kuuluisa 12. pelaaja, kun bussillinen JJK-kannattajia oli saapunut Mosedalin nurmelle kannustamaan omiaan.

– Peli oli kyllä varsin odotetun kaltainen, pidimme palloa ja Kraft puolusti tiiviisti, mutta pyrki paikan tullen iskemään vastaan. Toisella puoliajalla vastustaja muutti vähän systeemiä ja jouduimme itsekin ajoittain puolustamaan, mutta hoidettiin se kuitenkin kunnialla ja pidimme taas nollat omissa. Kannattajaryhmälle vielä iso kiitos, kannustuksesta oli iso apu! Kirvesoja kiittelee.

Tälle kaudella paluun Kettupaitaan tehnyt Aatu Manninen on ollut yksi kettulauman tärkeimpiä palasia ja kaikissa 12 ottelussa pelanneelle ”Adille” on kertynyt peliminuutteja toiseksi eniten heti Jonne Porkan jälkeen. Manninen odottaakin innolla paluuta pelikentille pienen tauon jälkeen. Aiempi joukkueiden välinen kohtaaminen tällä kaudella Pietarsaaressa oli tiukka viime metreille saakka, mutta Kettupaidat venyivät ja iskivät lisäajalla voittoon vaadittavan osuman.

– Edelliskierroksen Närpiön reissusta jäi hyvät fiilikset. Tärkeimpänä tietysti voitto, mutta pelattiin myös hyvin. Luotiin ihan hyvin maalipaikkoja ja vastustajalla ei tainnut montaa paikkaa olla. Nolla on myös aina kiva pitää omassa päässä. Isot propsit Harjun Pojille, kun olivat meidän matkassa mukana! On aina siistiä, kun he käyvät myös vieraspeleissä, se on meille pelaajille tosi iso juttu!

– Lauantain peliä odotetaan taas innolla ja ollaan treenattu hyvin tämä viikko. JBK oli viimeksi meille vaikea vastustaja, mutta saimme voiton kairattua kovalla työllä. Jatketaan joukkueena pelaamista samalla tavalla niin eiköhän tuu hyvä matsi. Toivotaan, että porukka löytää hyvin Viitaniemeenkin! Manninen lähettää terveisiä katsomon puolelle.

JJK – JBK || la 30.7.22 klo 18:30 || Viitaniemen liikuntapuisto

JJK – JBK pelataan poikkeuksellisesti Viitaniemen liikuntapuistossa, sillä Harjun Stadionilla on jo täydessä käynnissä MM-rallin erikoiskokeen rakentaminen.

Ovet avataan klo 17:30. Sisäänkäynti tapahtuu vain Kisakadun puoleisesta portista.
Viitaniemen kentälle tuodaan lisäkatsomoita kiinteän katsomon lisäksi, mutta istumapaikkoja on silti rajallinen määrä. Suosittelemme siis saapumaan paikalle ajoissa.

Ottelutapahtumassa palvelee normaalisti kioskipalvelut sekä VIP-tila, mutta anniskelua Viitaniemen kentällä ei valitettavasti ole.

Kotijoukkue iski edellisessä ottelussa Harjulla jälleen enemmän kuin kolme maalia vastustajan verkkoon, mikä tarkoittaa samalla Harjun pullatakuun toteutumista! Ruthin Leipomo ja Kulta Katriina tarjoavat pullatakuun mukaisesti 100:lle ensimmäiselle JJK-JBK -tapahtumaan saapuvalle pullakahvit!