JJK jyräsi kärkikamppailussa selkeään 4-0-voittoon

24.06.2022

JJK lähti juhannuksen viettoon suorastaan murskaavan esityksen myötä, kun torstai-iltana Harjulla vieraillut sarjakakkonen JS Hercules jäi vastaantulijan rooliin isäntien viedessä vakuuttavan 4-0-voiton. Maalinteossa onnistuivat ensimmäisellä puoliajalla Ville Kirvesoja ja Aatu Manninen, toisella puolestaan Aleksis Lehtonen ja Reetu Räsänen.

Ottelun kuva nähtiin oikeastaan jo ensimmäisellä minuutilla, kun JJK rakensi ensimmäisen maalipaikkansa. Mikko Manninen keskitti oikealta laidaltaan takatolpalle, jolla kärkkyi niin Aatu Manninen kuin Robin Saastamoinenkin – näistä ensin mainittu puski, mutta Mannisten akseli ei vielä tehnyt maalia, sillä pusku painui ohi maalin. Avausminuutin tapaan koko peli kuitenkin eteni JJK:n vahvassa komennossa, eikä Ville Viljala kettumaalilla puolestaan joutunut juuri töihin missään vaiheessa.

12.minuutilla Manu keskitti kohti Aleksis Lehtosta, jonka volley ei kuitenkaan onnistunut kunnolla, eikä maalilla kärkkyvä Roope Salokaan ennättänyt palloon, vaan Herculeksen puolustus selvitti tilanteen. Hetken päästä Manu puolestaan syötti oikeaa laitaa ylös kirmaavalle Aatu Manniselle ja Manninen syötti jälleen kohti Lehtosta – Valtteri Kovalainen sai syöksyttyä kuitenkin viime hetkellä syötön tielle. Pallo jäi kuitenkin punanutuille ja ajautui lopulta pariinkymmeneen metriin Ville Kirvesojalle, joka laukoi sen kauniilla kaukokudilla verkon perukoille! Näin JJK siirtyi 1-0-johtoon jo ottelun 14.minuutilla.

Toinen maali nähtiin 27.minuutilla ja se syntyi hienosti pelatusta tilanteesta. Kaikki lähti siitä, kun Saloa rikottiin kaukana keskialueella vapaapotkun arvoisesti. Herculeksen vielä kootessa puolustusrivejään näki kippari Juho Luoma erinomaisesti pystyjuoksua tekevän Manun oikealla ja laittoi tälle vaparista nopean syötön puolustajien välistä. Tällä kertaa Mannisten yhteys toimi virheettä, kun Manu jatkoi takaviistoon Aatulle, joka tälläsi suoraan vastapalloon matalan maanuoliaisen takakulmaan!

Avauspuoliajan loppu eteni 2-0-tilanteessa ja varsin rauhalliseen tahtiin. JJK:lla ei kahden maalin johtoasemassa ollut syytä kiirehtiä, vaan se piti palloa rauhassa ja varmasti hallussaan. Hercules ei puolestaan päässyt pelivälineeseen käsiksi – ja hitaasti rakennetuilla hyökkäyksilläkin JJK rakennettua vaarallisia tilanteita Hercules-maalille säännöllisesti. Yksi näistä nähtiin 39.minuutilla, kun Saastamoinen sai pallon boksissa ja pääsi sen kanssa miltei vitosen viivalle asti. Siinä vaiheessa mustapaitainen puolustusmuuri kuitenkin tuli eteen ja lopulta vieraat selvittivät tilanteen puhtain paperein.

Ottelun ensimmäinen kulmapotku nähtiin vasta 42.minuutilla ja sitä asteli antamaan Manu. Konkarin kulmuri kaartoi hyvin maalille, mutta Onni Heikkinen oli ensimmäisenä päineen välissä. Hetken päästä myös Hercules sai ensimmäisen kulmapotkunsa. Sen purki varmasti puolestaan Saastamoinen.

Vierasjoukkueella oli ennen taukoa pieni etsikkoaika, mutta todellista vaaraa ei isäntien maalilla nähty. 46.minuutilla Joona Kähkönen oli päästä karkaamaan läpiajoon, mutta Reetu Räsäsen toppariparina tällä kertaa operoinut Vertti Lepo hoiteli tilanteen tyylillä vaarattomaksi. Taukolukemat siis 2-0.

Toisella puolikkaalla sama meno jatkui. Lehtonen hankki kulmapotkun 49.minuutilla, kun Santeri Ukkola blokkasi kärkimiehen pienestä kulmasta lähteneen laukauksen. Lehtonen oli Manun syötöstä jälleen lähellä maalintekoa 56.minuutilla, mutta laukaus hyvästä paikasta kolahti vain mainosaitaan maalin takana.

Hurjan määrän töitä jälleen paiskinut Lehtonen sai palkinnon maalin muodossa lopulta 68.minuutilla. Lehtonen oli hereillä, nappasi Hercules-puolustajien keskinäisen, hiljaiseksi jääneen syötön ja sai sijoittaa pallon rauhassa maaliin – 3-0!

Toisellakin puoliajalla Herculeksen paikat jäivät harvoiksi ja parhaimmillaankin puolittaisiksi. 70.minuutilla yksi hyökkäys päättyi Jimi Saarikon käsittelyssä, kun vaihtomies piti taidokkaasti pallon pienessä tilassa lähes päätyrajalla ja selvitti tilanteen kunnialla.

Viimeinen sinetti ottelulle nähtiin 86.minuutilla ja tällä kertaa JJK rokotti kulmapotkusta. Varmoin elkein puolustuksessa jälleen luutinut, Luoman vaihtoon mentyä kapteeninnauhan hihaansa saanut Räsänen kruunasi oman pelinsä lataamalla pallon kulmurin jälkitilanteesta voimalla maaliin.

Lisäajalla Hercules sai vielä kulmapotkun, mutta JJK oli tällä kertaa erikoistilannepuolustuksessa vuorenvarma, eikä viimeinen kulmurikaan tuottanut ongelmia – puolustustoimissa kunnostautui tällä kertaa Arttu Leivonen, joka puski pallon varmasti kauas omalta maalilta. Näin JJK otti kärkikamppailusta vakuuttavalla esityksellä selkeän 4-0-voiton!

JJK lähtee juhannuksen viettoon sarjakärkenä ja voiton myötä ero toisena olevaan Herculekseen kasvoi kuuteen pisteeseen. JJK ei myöskään ole yhdeksän pelatun ottelun jälkeen hävinnyt kertaakaan. JJK ja kolmosena oleva, ottelun vähemmän pelannut Närpes Kraft ovat ainoat joukkueet kolmella ylimmällä miesten sarjatasolla, jotka eivät vielä ole hävinneet otteluakaan kuluvalla kaudella.

Pelit jatkuvat lauantaina 2.7. RoPS:n vieraana Rovaniemellä, seuraavaksi Harjulle puolestaan saapuu kylään VIFK sunnuntaina 10.7.

JJK - Hercules 4-0 (2-0)

1-0 14' Ville Kirvesoja

2-0 27' Aatu Manninen

3-0 68' Aleksis Lehtonen

4-0 86' Reetu Räsänen

JJK:n avauskokoonpano: Ville Viljala, Jonne Porkka, Vertti Lepo, Reetu Räsänen, Juho Luoma © (v) (73’ Säily), Ville Kirvesoja (v) (73’ Abdi), Robin Saastamoinen (62’ Saarikko), Roope Salo (62’ Osso), Aatu Manninen, Mikko Manninen, Aleksis Lehtonen (82’ Leivonen)

Vaihdossa: Aati Riihimäki (mv), Jimi Saarikko (62’), Luka Savela, Honar Abdi (73’), Daniel Säily (73’), Shirman Osso (62’), Arttu Leivonen (82’).