JJK jatkoi voittojen tiellä kaatamalla JBK:n 2-0-lukemin

31.07.2022

JBK puolusti sitkeästi, mutta toisella jaksolla Vertti Lepo iski avausmaalin Mikko Mannisen kulmapotkusta ja Aleksis Lehtonen niittasi loppulukemiksi 2-0 rangaistuspotkusta.

JJK aloitti ottelun vahvasti ja sai luotua useammakin maalipaikan jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Viimeiset ratkaisut eivät kuitenkaan aivan napsahtaneet kohdalleen.

15.minuutilla JJK sai vapaapotkun loistopaikasta aivan rangaistusalueen rajan tuntumasta, kun Jimi Saarikkoa rikottiin. Pallon taakse asettui edellisessä ottelussa komean vaparin Närpes Kraftin verkkoon upottanut Ville Kirvesoja, jonka laukaus oli jälleen hyvä – mutta Hannes Käldström torjui kudin hienosti kulmapotkuksi. Myös JBK sai etenkin vastaiskuista luotua muutamia paikkoja, joilla piti isäntänsä hereillä myös puolustuspäässä. Aati Riihimäki kettumaalilla ei kuitenkaan juuri joutunut puuttumaan peliin.

28.minuutilla JJK sai yhden lukuisista kulmapotkuistaan, kun Kirvesojan nappisyöttö tavoitti kärjestä Robin Saastamoisen, joka laukoi tulisesti kohti etukulmaa. Käldström oli kuitenkin tilanteen tasalla ja torjui pallon yli päätyrajan. Kulmapotkun jäljiltä pallo jäi hetkiseksi pyörimään JBK:n päähän, mutta päätyi lopulta Käldströmin syliin.

31.minuutilla Saastamoinen puolestaan komealla esityöllä alusti loistopaikan Manulle maalin edustalle. JBK-kippari Anton Kass ennätti kuitenkin viime hetkellä syöksyä väliin ja häiritsi kettukonkarin laukausta niin, että pallo karkasi taivaan tuuliin.

JJK piti palloa pitkiä jaksoja ja JBK oli pakotettu vetäytymään syvälle omalle alueelle puolustamaan. 37.minuutilla yksi pitkä hyökkäys päättyi jo tutuksi tullella tavalla: Käldströmin torjunnan kautta kulmapotkuksi. Laukojana oli tällä kertaa Aleksis Lehtonen, joka haki vetoa etukulmaan.

39.minuutilla puolestaan JBK sai vaarallisen vastaiskun, kun Roni Björkskog laittoi syvältä omalta alueelta pitkän pallon kohti ylös painelevaa Adam Mekkiä. Juho Luoma ennätti kuitenkin hätiin ja katkoi hyökkäyksen loistavasti ajoitetulla liu’ulla. Tauolle mentiin isäntien vahvasta hallinnasta ja paikoista huolimatta 0-0-lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. 47.minuutilla Lehtonen nosti pallon kohti takatolpalle noussutta Saastamoista, mutta ajoitukset eivät aivan osuneet kohdalleen ja seurauksena oli vain maalipotku.

Yksi JBK.n parhaista paikoista nähtiin 53.minuutilla, kun Kass keskitti maalille ja Jasper Uwaegbulam pääsi ohjaamaan päällään maalin edustalta. Nigerialaiskärjen ohjaus meni kuitenkin takatolpan väärälle puolelle.

55.minuutilla JJK sai jälleen yhden kulmapotkun, kun Luoma laukoi komean nousun päätteeksi matalan kudin kohti takakulmaa ja laukaus meni kimmokkeen kautta ohi tolpan. Manun kulmuri tuli tarkasti kohti Vertti Lepoa, joka liippasi pallon päällään verkon perukoille! Näin Viitaniemeen kerääntynyt kotiyleisö pääsi juhlimaan ottelun avausosumaa.

Käldström torjuntoineen jatkoi isossa roolissa toisellakin puoliajalla ja piti vieraita pelissä mukana 1-0-maalin jälkeen. Pian maalin jälkeen Käldström torjui Saastamoisen laukauksen etutolpalta ja hetkeä myöhemmin poimi pallon Saarikon kudin jäljiltä. 64.minuutilla puolestaan Saastamoisen laukaus pöllytti sivuverkkoa väärältä puolelta.

JBK:lla oli myös omat pienet etsikkohetkensä 1-0-tilanteessa. 66.minuutilla Mekki nosti pitkän vapaapotkun kohti takatolpalle kertynyttä pelaajamassaa ja pallo pyöri hetken pelaajien jaloissa, mutta lopulta Riihimäki nappasi sen varmasti syliinsä.

75.minuutilla puolestaan JJK:n kulmapotkun jäljiltä JBK sai vastaiskun, jossa Axel Sandstedt kirmasi pellon perään, mutta maaliltaan kauas vastaan tullut Riihimäki hoiteli tilanteen vaarattomaksi.

79.minuutilla JJK:n pitkä hyökkäys päättyi Lehtosen laukaukseen pilkun tietämiltä – kuti painui kuitenkin ohi maalin.

Vapauttava 2-0-maali syntyi lopulta 83.minuutilla. Vaihdosta kehiin tullut, alituisena riesana JBK:lle ollut Matias Sydänmaa luovi pallon kanssa röyhkeästi JBK:n boksiin ja tuloksena oli rangaistuspotku käsivirheen vuoksi. Pallon taakse asettui Lehtonen, joka laukoi pallon vuorenvarmasti maalin kattoon! Maali oli kärkimiehelle jo kauden kahdeksas.

Vielä 87.minuutilla isäntien kolmas maali oli vain senttien päässä. Asialla oli jälleen loistavasti pelannut Sydänmaa, joka komean yksilösuorituksen päätteeksi laukoi ylärimaan.

JJK venytti 2-0-voitolla tappiottomien otteluiden putkeaan jälleen yhdellä ottelulla. Seuraavaksi pelit jatkuvat puolentoista viikon tauon jälkeen derbyllä, kun JJK matkaa FC Vaajakosken vieraaksi keskiviikkona 10.8.