JJK isännöi torstain derbyssä Komeettoja

08.06.2022

JJK kohtaa torstai-illan kiihkeässä paikalliskamppailussa Jyväskylän Komeetat. Ottelu pelataan aina aurinkoisella Harjun Stadionilla klo 19 alkaen.

Kakkosen kausi 2022 on edennyt seitsemännelle kierrokselle ja vastaan asettuu yksi C-lohkon nousijajoukkueista, Jyväskylän Komeetat. Ottelu on sikäli historiallinen, että seurojen edustusjoukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet virallisessa ottelussa. Keväällä Comets Parkissa pelattu harjoitusottelu päättyi vierailija JJK:n selkeään 0-4-voittoon.

Komeetat on nimensä mukaisesti noussut lennokkaasti parissa vuodessa Nelosesta Kakkoseen. Kaudella 2021 Komeetat nappasivat Itäisen alueen Miesten Kolmosen voiton ja pääsivät sen myötä juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä sarjanousua niin sanotusti valtakunnallisiin sarjoihin miesten tasolla.

Nuoren joukkueen runko koostuu pääosin omista kasvateista sekä muista Jyväskylän alueen pelaajista. Pelaajistosta useammallakin kaverilla on JJK-taustaa etenkin juniorivuosiltaan. Heistä nimekkäimpänä lienee Genc Kovaqi, joka pelasi JJK:ssa nuorten SM-sarjan lisäksi Miesten Kakkosta ja ehti debytoida myös Ykkösessä kaudella 2018. JJK:n lisäksi MP:n, FCV:n ja P-Iirojen riveissä Kakkosta pelannut Kovaqi luo yhdessä Leif Ludwigin kanssa kookkaina hyökkääjinä painetta vastustajan maalille ja kentältä löytyy monia muitakin entisiä JJK-pelureita, kuten Lauri Seilonen, Eetu Penttinen, Olli Sormunen ja Rasmus Häkkinen.

Komeetat vastasivat keväällä yhdestä Suomen Cupin suurimmasta yllätyksestä pudotettuaan 4. kierroksen ottelussa jatkosta Ykkösessä pelaavan Lappeenrannan PEPO:n. Seuraavalla kierroksella tie nousi kuitenkin pystyyn toisen Ykkösen joukkueen, JäPS:n vieraana. Historiallinen kausi Kakkosessa on lähtenyt toistaiseksi käyntiin yskähdellen ja Komeetat on onnistunut keräämään kuudesta pelaamastaan ottelusta vasta kaksi pistettä ja on lohkossa peränpitäjän paikalla.

Erityisesti ongelmia nuorella miehistöllä on ollut maalin teossa. Tulokset ovat kuitenkin olleet nousujohteisia, sillä kerätyt pisteet on napattu kahdella edelliskierroksella, kun pisteet on tasattu niin KajHa:n kuin FC Vaajakoskenkin kanssa. Molempia otteluita Komeetat on myös johtanut, mutta vastustaja on päässyt lopulta tasoittamaan ja sarjanousija lähteekin hakemaan kauden avausvoittoaan ennakkoon ajateltuna vaikeasta kettujen kotipesästä. Viime sunnuntain JJK-GBK -kamppailu osoitti kuitenkin myös jälleen kerran, että jokainen peli on omanlaisensa eikä sarjataulukkoon sovi liikaa tuijotella.

– Kyllä derby on aina derby! Tämän kaupungin pelaajat tuntevat toisensa hyvin ja monet heistä ovat myös juniorivuosinaan pelanneet joko samassa joukkueessa tai vähintäänkin toisiaan vastaan useita kertoja. Paikalliskamppailu sytyttää niin pelaajat kuin valmentajatkin ja tunnettahan kentällä saa ja pitääkin olla! JJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen ennakoi.

Kuva: Toni Lehtinen toimii ensimmäistä kauttaan JJK:n päävalmentajana

JJK lähtee torstain kotiotteluun vain kolmen välipäivän jälkeen. Se pitää sarjan piikkipaikkaa yhden ottelun verran enemmän kakkossijalta löytyvää VIFK:ta pelanneena. Kettupaidat ovat saalistaneet kuudesta pelaamastaan kamppailusta neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Kovan vieraspelisaldon (3/3 voittoa vieraskentältä) vastapainoksi pistemenetykset ovat tulleet ehkä vähän yllättäenkin nimenomaan kotikentällä, RoPS:a vastaan Viitaniemessä ja viime sunnuntaina GBK:n vieraillessa Harjulla. JJK on kunnostautunut erityisesti viime hetkien osumilla ja myös molemmat tasapelit se on onnistunut tasoittamaan aivan ottelun viime minuuteilla.

Viime sunnuntain vastustaja GBK oli jälleen vaikea vierailija ja karkasi johtoon 19.minuutilla kulmapotkusta. JJK hallitsi tuttuun tapaansa palloa Harjun varsin pomppuisesta nurmesta huolimatta, mutta tasoitusta saatiin lopulta odottaa aina ottelun viime hetkille asti: ajassa 90+3 paluun Harjulle tehnyt, vaihdosta sisään tullut Honar Abdi keskitti ja MP:stä siirtynyt toppari Reetu Räsänen puski ensimmäisen maalinsa JJK:ssa. Näin JJK piti kuuden pelatun kierroksen jälkeen saldonsa yhä tappiottomana. Kettupaidat ovat onnistuneet maalin teossa kuluvalla kaudella 15 kertaa ja varsin laajalla rintamalla, sillä peräti kymmenen eri pelaajaa on saanut nimensä maalisarakkeeseen. Joukkueen sisäistä maalipörssiä johtaa Aleksis Lehtonen kolmella osumallaan. Perässä kahdella osumallaan tulevat Manniset Aatu ja Manu sekä Daniel Säily.

Useiden nuorempana Kettupaidassa pelanneiden pelaajien lisäksi Komeettojen peräsimessä toimii nyt kolmatta kauttaan JJK-perheelle ja Harjun yleisölle varsin tuttu mies, Babatunde ”Tunde” Wusu. Kotijoukkueen paidasta Komeetta-taustaa löytyy puolestaan mm. Jimi Saarikolta sekä B-junioreista asti JJK:ssa pelanneelta Vertti Levolta.

– Derbyt on tietenkin aina kesän hienoimpia tapahtumia ja tällä kertaa itselle lisämaustetta tuo vielä oma kasvattajaseura sekä hyvät ystävät siellä vastapuolella. Meidän jengi huokuu itsevarmuutta hieman haastavamman edellisen matsin jälkeen ja kentällä nähdäänkin varmasti yhä nälkäisempi JJK. Matsista odotan hyvinkin samanlaista kuin edellinen keskinäinen treenimatsikin oli ja itse toivoisin, että Komeetat lähtisi yhtä rohkeasti pelaamaan meitä vastaan myös Harjulla. Vaikka kaikkea hyvää Komeetoille toivonkin, kyllä torstaina Harjulla nähdään vain yksi joukkue ja se on viininpunainen. Tuu Harjulle nauttimaan taas mahtavasta derbytunnelmasta! Lepo kehottaa.

JJK – Komeetat || 9.6.2022 klo 19 || Harjulla || Ottelua isännöimässä: RVM Systems

Tapahtumainfon otteluun saapuville löydät klikkaamalla tästä.

Kuva: B-juniori-ikäisestä asti JJK:ssa pelannut Vertti Lepo kohtaa entisen seuransa