JJK haastaa sunnuntaina vieraskentällä Närpes Kraftin

16.07.2022

Kettupaidat matkustavat sunnuntaina Närpiöön, missä Närpes Kraft isännöi Mosedalin nurmella klo 18:30 alkavaa ottelua.

JJK:n viiden ottelun putki kärkipään vastustajia vastaan tulee päätökseensä sunnuntaina, kun se kohtaa sarjan kolmannelta sijalta tätä kirjoittaessa löytyvän Närpes Kraftin. Närpiöläisjoukkueen sijoitus sarjan kärkipäässä on ennakko-odotuksiin nähden hieman yllättävä, sillä kaudelle 2021 Kakkoseen noussut Kraft säilytti lopulta vain vaivoin sarjapaikkansa.

Pari kymmentä vuotta sitten Ykkösessäkin useamman kauden viettäneestä joukkueesta löytyy kuitenkin sekä kokemusta että fyysisyyttä ja se on vaikea voitettava etenkin kotiyleisönsä edessä. Kraft oli pitkään JJK:n ohella lohkon ainoa joukkue, joka ei ollut hävinnyt otteluakaan, kunnes Vasa IFK katkaisi putken hakemalla pari viikkoa sitten täydet pisteet vieraskentältä 0-1-lukemin.

Kotijoukkue lähtee sunnuntain kamppailuun takanaan 2-3-vierasvoitto Kajaanista. Ottelu oli vähämaalisiin peleihin tottuneelle Kraftille hieman erikoinen ja vasta kauden ensimmäinen missä se onnistui itse tekemään enemmän kuin kaksi maalia.

Viime kaudesta selvästi vahvistuneen joukkueen tehoista on vastannut Bosnia-Herzegovinasta Närpiöön viime kesänä siirtynyt keskushyökkääjä Samir Isanovic, joka on jatkanut hyviä otteitaan ja onnistunut maalin teossa tälläkin kaudella jo viidesti. Keskikentälle kokemusta tuo FF Jaron ja VPS:n riveissä kymmeniä otteluita Veikkausliigaa pelannut Kevin Peth ja tolppien välistä löytyy niin ikään kokenut Kraft-kasvatti ja entinen liigavahti Karl-Filip Eriksson.

JJK ja Kraft kohtasivat viime kaudella kahdesti, joista Kettupaidat veivät nimiinsä molemmat kamppailut ja etenkin Harjulla nähtiin suorastaan murskajaiset. Vaikka C-lohkoa kahdeksan pisteen turvin johtava JJK ei ole hävinnyt vielä otteluakaan, on Närpiön reissu etukäteen ajateltuna yksi vaikeimpia. JJK pääsee kuitenkin otteluun allaan vahva esitys kotikentältään, kun VIFK kaatui selvin 4-0-lukemin viime sunnuntaina kärkipään kamppailussa.

Maalinteon aloitti ottelun hahmo Aleksis Lehtonen 17.minuutilla, kun Manu Manninen tarjoili kärkimiehelle loistopaikan – Lehtonen ei siitä erehtynyt, vaan laukoi napakan laukauksen maaliin. Toisen puoliajan vierasjoukkue aloitti hyvin ja JJK pysyi pitkään pois vaaranpaikoilta. Myöskään VIFK ei kuitenkaan päässyt maalintekoon ja hyvän ottelun pelannut Aati Riihimäki piti maalinsa puhtaana.

Lopulta 71.minuutilla alkoi tapahtua: Lehtonen toimi tällä kertaa tilanteen alustajana ja Aatu Manninen laukoi tolppaan. Pallo kimposi takaisin kentälle ja vaihtomies Daniel Säilylle, joka sai pistää sen tyhjään maaliin. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Lehtonen täydensi hattutemppunsa taiteilemalla vielä kaksi maalia ja näin JJK jyräsi suvereeniin voittoon.

Sunnuntain kamppailua ei valitettavasti striimata kotijoukkueen toimesta, joten kamppailu on nähtävissä vain paikan päällä tomaateistaan tunnetussa Närpiössä. JJK-kannattajia onkin huhujen mukaan matkustamassa paikan päälle runsaasti, joten kannustusta pisteistä taisteleville Kettupaidoille on luvassa myös vieraskentällä.

Ottelun live tulosseuranta löytyy Palloliiton tulospalvelusta klikkaamalla tästä.

Närpes Kraft – JJK || su 17.7.22 klo 18:30 || Mosedal, Närpiö