Hilska: ”Ollaan kasvettu joukkueena”

22.07.2014

2014-05-23_jjk-hifk_0020

JJK:n peli kulkee tällä hetkellä loistavasti ja takana on jo kolme perättäistä voittoa. Eräs voittojen takuunimistä on ollut Antto Hilska, joka on tehnyt maalin jokaisessa kolmessa voitto-ottelussa. Yhteensä maaleja on nuorella miehellä kasassa viisi.

–  Alkukausi oli vaikea niin itselle kuin joukkueellekin. Meillä ehkä meni hetki, että opimme pelaamaan Ykkösessä – monet joukkueesta pelaavat nyt ensimmäistä kauttaan miesten pelejä ja toisaalta myös Veikkausliigaan tottuneelle Ykkönen vaatii vähän opettelua.

– Hyökkääjän näkökulmasta tilaa on usein vähemmän kuin liigassa.  Ykkösessä korvataan voimalla se, mitä taidossa hävitään ja esimerkiksi prässäämisessä on monesti mukana enemmän vauhtia kuin ajatusta. Alkukaudesta huonokuntoisemmilla kentillä meillä oli vaikeuksia pelata omaa pallollista peliämme – jouduimme turhan paljon painimaan ja eihän se ihan meidän juttu ole, Hilska naurahtaa.

Vaihtelevaisen alkukauden jälkeen Kettupaitojen peli on nyt löytänyt uomansa ja edes varhaiset takaiskumaalit eivät saa päitä painumaan – tämä huomattiin hyvin viime viikolla, kun sarjakärki KTP meni johtoon vain muutaman minuutin jälkeen, mutta joutui kotimatkalle tappio niskassaan. Hilska näkee useita syitä vahvaan vireeseen.

– Nyt kauden aikana ollaan opittu, miten tässä sarjassa pelataan. Vielä alkukaudesta takaiskut lannistivat, mutta ollaan joukkueena aikuistuttu – nyt osaamme käsitellä takaiskut nopeasti ja nollata ne.

– Yksi syy on varmasti sekin, että joukkuehenki on aivan älyttömän hyvä. Minkäänlaisia kuppikuntia ei ole, eikä kukaan jää ulkopuolelle, vaan olemme yhtenäinen joukkue – joka vielä hitsautuu kaiken aikaa tiiviimmin yhteen. Jokainen tekee kentällä aina kaikkensa joukkueen ja joukkuekavereiden eteen.

Hilu tuulettaa

Kokenut nuorukainen

Hilskalla on meneillään nyt neljäs kausi JJK:ssa. Kauden 2011 alussa Tampereelta Jyväskylään tullut hyökkääjä ehti esiintyä JJK:n A-junnuissakin – ja vaikka Hilulla on nyt ikää vasta 20 vuotta, on kokemusta Veikkausliigasta ehtinyt kertyä kolmen kauden verran. Nyt hän pyrkiikin olemaan esimerkkinä muille.

– Olen ollut kuitenkin jo pitkään JJK:n edustusjoukkueen mukana ja totta kai sitä haluaa auttaa muita oman kokemuksensa perusteella. En ole mikään mesoaja, vaan pyrin omalla tekemiselläni näyttämään esimerkkiä – että asiat hoidetaan kaikin puolin ammattimaisesti, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kauden 2013 aikana JJK oli melkoista pelillistä turbulenssia mutta Hilska takoi kuitenkin maalin peräti viidessä perättäisessä ottelussa vaikean loppukauden aikana.

– Totta kai nyt pistetään maaliputki vielä paremmaksi! Tavoitteena on myös saada tasaisuutta peliin niin, että maalit eivät tule niin ryppäittäin.

Maalinteko takkusi alkukaudesta koko joukkueella, mutta viime aikoina vastustajan verkko on pöllynnyt urakalla – viimeisissä viidessä ottelussa JJK on tehnyt aina vähintään kaksi maalia.

–  Pelimme on parantunut alkukaudesta paljon – nyt helppoa pelata, kun tietää joukkueen pelin toimivan niin hyvin, että maalipaikkoja itselle tulee varmasti. Ja nyt, kun onnistumiset ovat nostaneet alkukaudesta vähän hakusessa ollutta itseluottamusta, sitä tietää myös laittavansa paikoistaan pallot maaliin.

Seuraavana vastassa ahdistettu Jazz

JJK otti juuri kaksi komeaa voittoa ennakkosuosikeista, kun sekä HIFK että KTP kaatuivat komeasti. Viime sunnuntaina vastaan asettui joukkue taulukon toisesta päästä – putoamista vastaan taisteleva Jippo. Tällä kertaa Kettupaidat olivat ennakkosuosikkeja ja lunastivatkin odotukset 2-3-vierasvoitolla.

– Pääsihän siinä lopussa Jippo numeroiden valossa turhan lähelle, mutta loppujen lopuksi peli oli ihan hyvin hallussa. Kaiken aikaa pysyi vahva luotto siihen, että homma hoidetaan.

Seuraavaksi vastaan asettuu niinikään häntäpäässä taisteleva FC Jazz.

– Tulossa on varmasti hyvin samankaltainen ottelu kuin Joensuussa. Jazz tarvitsee pisteitä säilyäkseen ja he haluavat varmasti näyttää kotiyleisölleen, että kuuluvat tähän sarjaan.

– Jipon tavoin Jazz pyrkii varmasti painamaan päälle etenkin alussa. Meidän pitää olla valmiina kestämään se, jättää taas aivan kaikkemme kentälle ja myös pitää omasta pallollisesta pelistä huoli – sillä se klaarataan!

FC Jazz – JJK, perjantaina 25.7. kello 18:30, Porin stadion