Hienointa jalkapallossa on… kaikki!

25.03.2014

JJK Hienointa jalkapallossa

Juhlistakseemme loistavan futisaiheisen Sokrateen syöksypusku -kirjan julkaisua kyselimme viime viikolla kettuyhteisön mielipiteitä siitä mikä oikein on jalkapallossa hienointa. Toinen toistaan parempia vastauksia tuli yli puolensataa – JJK kiittää kaikkia aktiivisuudesta!

Vastausten laajassa kirjossa näkyy samalla kuinka monella eri tavalla jalkapallo koskettaa meitä ihmisiä. Useampikin kettuhenkinen koki juuri yhteisöllisyyden ja ihmisten yhdistämisen futiksen parhaana puolena.

 

Jalkapallossa parasta on yhteenkuuluvuuden tunne ja se että jalkapallon kautta tutustuu mielettömän upeisiin ihmisiin.

Oman kaupungin seura ja kaunis aurinkoinen päivä tai vaikkapa kolea syysilta. Kentällä pelaajat, katsomoissa hyvä tunnelma. Näistä palasista rakentuu parhaimmillaan hieno yhteisöllinen elämys, oli tuloksena sitten voitto tai tappio.

Pihapeleistä alkanut kaveruus saattaakin olla parhaimmillaan jopa elinikäisen ystävyyden siemen.

 

Melkein kaikki vastaajat nostivat esiin vahvana elementtinä juuri paikallisuuden, joka toki on samalla osa vahvaa yhteisöllisyyttä. Upean kontrastin vahvoille paikallisyhteisöille luo samalla jalkapallon universaali rooli kansoja yhdistävänä tekijänä.

 

Laji on kuin yhteinen kieli. Vaikka et puhuisi sanaakaan paikallista kieltä, pelaamalla jalkapalloa pystyt kommunikoimaan muiden pelaajien kanssa.

Hienointa on se, että sitä pelataan ympäri maailmaa olosuhteista riippumatta. Futis tuo iloa  maailmaan!

 

Metafyysiselle tasolle mentäessä kettukannattajien sieluja koskettaa vahvasti myös pintapuolisen yksinkertaisuuden takana piilevä loppumaton monimutkaisuus – ja erityisesti se kun oman paikkakunnan pojat pärjäävät tämän näennäisen ”kaaoksen” keskellä.

 

Jalkapallo on yksinkertainen, mutta samalla erittäin mahtava peli. Jalkapalloa voi harrastaa missä vain, milloin vain ja kenen kanssa vain. Jalkapallo on laji, jota kaikki ymmärtävät, eikä sen harrastamiseen tarvita suuria rahasummia.

Akrobatian, fyysisyyden, kestävyyden ja nopeuden yhdistyminen oli kyseessä sitten yksittäinen pelaaja tai kokonainen joukkue. Yksikään toinen urheilulaji ei pääse monipuolisuudessaan lähellekään samaa. Rakastan jalkapalloa!

Kun oman joukkueen nuoret pelaajat nousevat edustukseen ja onnistuvat kovassa pelissä innokkaan kotiyleisön kannustamana.

 

Eräs vastaajista tiivisti kettukunnan tuntemukset varsin ytimekkäästi.

 

Jalkapallossa kaikki on hienoa ja sen kaiken saa itelleen kun hankkii JJK:n kausikortit koko perheelle! 🙂

 

JJK kiittää kaikkia osallistuneita – vastauksista saisi vaikka hienon kakkososan Sokrateen syöksypusku -kirjalle!

Onnetar nosti ajatuksiaan jakaneiden keskuudesta kolme onnekasta joille kirjakustantamo Docendo ja JJK lahjoittavat uutuuskirjan. Tällä kertaa onni suosi Marko Hinkkaa, Maria Koskensaloa sekä Jaakko Mäntymaata – isot onnittelut ja nautinnollisia lukuhetkiä!

 

Sokrateen syöksypusku

Voit tilata oman Sokrateen syöksypusku -kirjasi kätevästi Docendon verkkokaupasta klikkaamalla tästä.