Derbystä 0-2-voitto – sunnuntaina palataan Harjulle

12.08.2022

Keskiviikkona Vaajakoskella pelatusta derbystä täydet kolmet pistettä hakenut JJK saa sunnuntaina viikon toisessa ottelussaan Harjulle vieraakseen sarjanousija Kajaanin Hakan. Ottelua ennen yleisöä hemmotellaan myös pienellä nostalgiahetkellä, kun Jyväskylän Yliopiston henkilökunnan joukkue haastaa Harjun vihreällä veralla JJK Legendoista kasatun miehistön. Esiottelu pelataan klo 16:45 alkaen.

JJK ja FC Vaajakoski ottivat keskiviikkona mittaa toisistaan Vaajakosken hyväkuntoisella nurmella, kotijoukkueen ennätysyleisön, yli 1500 katsojan edessä. Toukokuussa Harjulla pelattu kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi JJK:n selvään 4-0-voittoon. Jalkapallo selvästi kiinnostaa Jyväskylässä, sillä myös tuota ottelua oli seuraamassa suurilukuinen yleisö.

Edellisen derbyn häviön jälkeen kasvojenpesua hakenut FCV lähti keskiviikkona haastamaan tappioitta porskuttavaa sarjakärkeä hieman normaalista poikkeavalla pelitavallaan valumalla koko miehistöllään alas puolustamaan ja antaen pallonhallinnan tietoisestikin JJK:lle. Ottelu saa kuitenkin heti alkuun yllättävän käänteen, kun JJK:n prässi tuottaa tulosta jo ensimmäisellä minuutilla. Aleksis Lehtonen pääsee katkaisemaan Severi Ikäheimon avauksen ja tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin vieden JJK:n 0-1-johtoon.

Aikaisesta maalista huolimatta FCV jatkoi valitsemallaan pelisuunnitelmalla ja vetäytyi alas antaen JJK:n rauhassa rakennella hyökkäyksiään. Hitaahkosti palloa liikutelleella kettulaumalla oli läpi ottelun vaikeuksia puhkoa vaajakoskelaisten bussipuolustusta eikä se siten päässyt juurikaan vaarallisille tekopaikoille, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Peli oli kuitenkin täysin JJK:n hallinnassa ja vastaavasti myös FCV oli pallon saadessaan melko aseeton, eikä entisen kotiyleisönsä edessä pelannut Ville Viljala maalillaan joutunut torjuntahommiin.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, vaihdosta vain hetkeä aiemmin sisään tulleen Robin Saastamoisen komean yksilösuorituksen päätteeksi. Toisen vaihtomiehen Konsta Korhosen purkupallo löytää tiensä keskialueella kytänneelle Saastamoiselle, joka taistelee pelivälineen itselleen, kääntyy ja rynnistää vastustamattomasti oikealta laidalta kohti FCV-maalia pommittaen pallon Ikäheimon selän taakse. Näin JJK jatkoi nollapeliputkeaan sekä yli vuoden mittaiseksi venynyttä tappiotonta kulkuaan Kakkosessa.

Kuva: JJK:n toisen osuman viimeistellyt Saastamoinen on ollut aiemminkin FCV:n kiusana

Sunnuntain vastustaja Kajaanin Haka (KajHa) on yksi tämän kauden sarjanousijoista. Hyvin kautensa Kakkosessa startannut kajaanilaismiehistö on sarjan puolivälin paikkeilla valahtanut taulukossa sijalle 9. Vaikean heinäkuun (4 tappiota) jälkeen joukkue onnistui kuitenkin palaamaan voittojen tielle kukistettuaan viime sunnuntaina kotikentällään GBK:n lukemin 2-1.

KajHa siirtyi aikaisessa vaiheessa 2-0-johtoon ja ansaitsi ottelusta täydet pisteet, vaikka vierailija pääsikin kaventamaan toisen jakson alussa. Hakan vire onkin ollut loppukesää kohti paranemaan päin, sillä myös edeltävällä kierroksella se oli kiinni voitossa aivan viime minuuteille saakka, mutta menetti pisteensä loppuhetkien herpaantumiseen.

JJK ja KajHa kohtasivat edellisen kerran toukokuun lopulla Kajaanissa eikä ottelusta tuolloin puuttunut draamaa. Kotijoukkue karkasi yllättäen nopeasti 2-0-johtoon ja hölmistynyt kettulauma joutui hetken aikaa keräilemään rivejään ennen kuin pääsi ottelussa kuskin paikalle. Jonne Porkka kavensi lukemat varsinaisella koppimaalilla juuri ennen taukovihellystä ja toiselle jaksolle marssi kuin uudesti syntynyt JJK ja otti pelin täysin komentoonsa.

Kettupaidat tulivat lopulta rinnalle ja ohi Roope Salon ja Aleksis Lehtosen osumilla, kun vajaa puoli tuntia oli pelaamatta. Kamppailun loppua värittivät niin Joel Pasasen paha loukkaantuminen kuin kotijoukkueen saama punainen kortti, mutta pisteet lähtivät kuin lähtivätkin vierasjoukkueen matkassa Jyväskylään.

Hakan Kakkoseen valmentaneen päävalmentajan Luis Carlos Da Costa Figueiredon lisäksi joukkueesta löytyy useampikin portugalia puhuva pelaaja ja kajaanilaisten pelaajalista taustoineen onkin melko eksoottista luettavaa. Kenedy Santos on myös Kakkosessa ollut joukkueensa tehomies viidellä osumallaan ja oli aiemmassa kohtaamisessa ulosajoonsa saakka kettupuolustuksen kiusana. Kapverdeläinen ei kajaanilaismiehistössä kuitenkaan enää jatka.

Kuva: Harjun yleisön ikisuosikki Tuomas ”Topi” Latikka palaa sunnuntaina vanhalle kotinurmelleen

Sunnuntain esiottelussa kenttä vilisee tuttuja nimiä

Sunnuntaina Harjun yleisölle on tarjolla aivan erityistä herkkua, kun esiottelussa Jyväskylän yliopiston joukkue haastaa JJK Legendat klo 16:45 alkaen. Nappulakengät ovat luvanneet vetää jalkaansa mm. Juha Pasoja, Tuomas Latikka, Tomi Petrescu, Pekko Kotamäki, Sükrü Uzuner sekä monet muut entiset Harjun sametilla pelanneet JJK-pelurit. Tuttuja kasvoja löytyy myös niin joukkueen taustoista kuin tuomarinelikostakin. Tätä ei kannata missata!

Su 14.8.2022 Harjulla:
16:30 portit auki
16:45 JJK Legendat vs Jyväskylän yliopisto
18:30 JJK – KajHa

liput 12/7€ myynnissä osoitteessa: jjk.fi

Otteluisäntä Keskimaa tarjoaa asiakasomistajilleen 2€ alennuksen JJK – KajHa ottelun pääsylipusta. Edun voit lunastaa esittämällä S-Etukorttisi Stadionin lippuluukulla.