Daniel Säily siirtyy JJK:hon – Norontaukselle sopimus

22.02.2022

kuva: Pekka Nykänen

Uuden viikon kunniaksi lisää pelaajauutisia: Daniel Säily siirtyy SJK:n organisaatiosta Kettupaitaan. Omista nuorista sopimuksen on puolestaan kirjoittanut Aleks Norontaus.

19-vuotias, vuonna 2002 syntynyt keskikenttäpelaaja Daniel Säily siirtyy JJK:hon SJK Akatemian riveistä. Viimeisen kahden kauden ajan Seinäjoella pelannut Säily on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta edustaa jo viittä eri seuraa ennen SJK-pestiään. Norjalaisseura Gjerdrumissa jalkapallon aloittanut nuorukainen pelasi ison osan juniorivuosistaan oululaisseurojen riveissä (Tervarit, ORPa, OPS, OLS) ennen siirtymistään SJK:n organisaatioon. Kettupaitaan miehen tuo päävalmentaja Toni Lehtinen.

– Päädyin JJK:hon täysin Tonin myötä. Toni kertoi, että JJK:lla olisi hyvä nippu kasassa ja selkeät tavoitteet. Tiesin, että Tonin suosima pelitapa sopii myös erittäin hyvin omiin ominaisuuksiini. Olen pelaajana nopea ja vaarallinen, jonka avulla autan joukkuetta luomaan maalipaikkoja.

– Henkilökohtaisesti toivon, että saisin ehjän kauden ja auttaisin omalla tekemisellä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin joukkuetta saavuttamaan sarjanousun Ykköseen, Säily toivoo.

Toinen sopimuksen tehnyt pelaaja on 2004 syntynyt puolustaja Aleks Norontaus, joka nousee ensimmäistä kertaa sopimuspelaajien joukkoon. Norontaus esiintyi viime kaudella isossa roolissa B-nuorten SM-sarjassa komean kauden pelanneessa U17-joukkueessa ja otteluita kertyi myös Miesten Kolmosessa. 14-vuotiaasta asti JJK:ssa pelannut Norontaus edusti ennen Kettupaitaan siirtymistään Äänekosken Huimaa ja Suolahden Urhoa. Laitapakin tontilla viihtyvän ”Noron” vahvuus on omien sanojensa mukaan puolustuspelaaminen.

Norontaus #29 ahkeroi päättyneellä kaudella yhtä luukunottamatta kaikki pelit B-poikien SM-sarjassa

Treenipeliderbyt käyntiin voitolla FCV:stä

JJK kohtasi viime viikonloppuna Äänekosken uuden karheassa hallissa FCV:n talven ensimmäisessä harjoituspeliderbyssä. Sairasteluista kärsivä kettulauma oli liikkeellä melkoisen vajaamiehisenä, mutta onnistui kairaamaan kamppailusta itselleen 2-1 -voiton.

Tuore sopimuspelaaja Daniel Säily esitti pirteitä otteita vasemmalla laidalla ja suurin osa hyökkäyksistä rakentuikin vasemmalta joko Säilyn tai Shirman Osson viilettäessä kohti maalia. Topparin paikalla luuti täyden ysikymppisen niinikään tuore sopimuspelaaja Reetu Räsänen.

JJK:n ensimmäinen maali syntyy vajaa kymmenen minuuttia ennen taukoa, kun Kettupaidat saavat sivurajaheiton oikealta. Niklas Nevala murtautuu pallon kanssa boksiin, syöttää Aatu Manniselle, jonka tulinen veto painuu FCV-veska Antto Mikkosen taakse maalin kattoon vieden JJK:n 1-0-johtoon.

FCV pääsee yrittämään tasoitusta ensimmäisen jakson lopulla, kun Saboor Salim riistää kulmapotkun jälkitilanteessa pelivälineen omalla puolustusalueellaan ja karkaa yksin läpi kohti Ville Viljalan vartioimaa maalia. Kilpajuoksun voittaa kuitenkin Säily, jonka spurtti katkaisee vikkeläkinttuisen Salimin menon juuri viime hetkellä.

JJK lisää johtoaan heti toisen jakson alkuun. Manninen riistää pallon omalla kenttäpuoliskollaan ja toinen Manninen (Mikko) tarjoilee sen eteenpäin pystyjuoksun tehneelle Maxime Nzezalle, joka viimeistelee puolustajan horjuttamisyrityksistä huolimatta varmasti lukemiksi 2-0.

Kettupaidoilla on paikka tehdä jo kolmaskin osuma, kun FCV:n avaaminen ei JJK:n prässätessä onnistu vaan pallo päätyy Manulle, joka kokeilee kaukaa. Pallo kimpoaa ylärimasta takaisin kentälle ja FCV selviää säikähdyksellä.

55. minuutilla FCV pääsee iskemään kavennuksen, kun Antoine Lemarié laukoo kulmapotkusta pallon entisen joukkuekaverinsa selän taakse. Toisen jakson edetessä peli muuttuu rikkonaisemmaksi ja myös tunteet kuumenevat ajoittain. Enempää osumia ei ottelussa kuitenkaan enää nähdä, joten loppulukemat kevään ensimmäisestä derbystä Kettupaitojen hyväksi 2-1.