Avoin osakeanti päätökseen – Veikkausliigan alkuun kuukausi

09.03.2017

Osakeanti päättyi – tavoiteraja jäi rikkomatta

JJK Keski-Suomi Oy:n avoin osakeanti päättyi helmikuun lopussa ja uusia osakkeita merkittiin 122 400 € arvosta. Merkintöjä tuli yhteensä 74 kpl.

Toimitusjohtaja Janne Mönkkönen suhtautuu asiaan kaksijakoisin tunnelmin:

– JJK on monelle ihmiselle sydämen asia ja uudet omistajat ovat erittäin tervetulleita mukaan. Toisaalta kokonaissumma on verraten pieni, eikä hallituksen asettamaa 200 000 € minimitavoiterajaa annissa saavutettu.

Yhtiön hallitus aikookin esittää yhtiökokoukselle osakeannin jatkamista. Osakkeenomistajat kutsutaan hallituksen toimesta yhtiökokoukseen huhtikuun 11. päiväksi. Viralliset kutsut lähetetään maaliskuun aikana, kunhan kaikkien osakkaiden yhteystiedot on saatu päivitettyä.

JJK-Haka-2016

Veikkausliiga-kotiottelut alkavat Harjulla su 23.4. klo 17 JJK – HJK

Hallitus uudistuu Veikkausliiga-kaudelle

Kuluneen talven aikana Veikko Perttula ja Heidi Luck jäivät pois JJK Keski-Suomi Oy:n hallituksesta, kumpaankaan poisjääntiin ei liittynyt dramatiikkaa. Molemmat totesivat, ettei oman toimen ohella tehtävään hallitustyöhön jäänyt riittävästi aikaa. Lisäksi myös hallituksessa faniyhdyshenkilönä toiminut Esko Perttula on suunnitellut siirtävänsä vastuun seuraajalleen yhtiökokouksen yhteydessä.

Näinpä edellisessä yhtiökokouksessa valitusta kuuden hengen hallituksesta on jatkokaudelle tähyämässä kolme jäsentä: puheenjohtaja Lassi Hietanen, pelaajakoordinaattorina toimiva Jussi Ottavainen sekä yritysyhteistyöhön keskittyvä Janne Salmela. Jos olet kiinnostunut JJK:n hallitustyöstä ja koet pystyväsi tuomaan toimintaan lisäarvoa, ota yhteyttä Lassi Hietaseen lassi.hietanen@jjk.fi tai 0400 332 355.

– Hallituksen kokoonpanon kanssa on samanlainen tilanne käsillä kuin joukkueen rakentamisessa Veikkausliigaa varten: hallitusta täytyy vahvistaa, sillä tulevaisuuden tekijöitä tarvitaan. Toivoisin hallitukseen myös uusia kasvoja, joilla olisi jo kokemusta liike-elämän ratkaisupaikoilta, JJK:n toimitusjohtaja Janne Mönkkönen sanoo.

– Jalkapallotietämystä JJK:n toiminnassa on riittävästi ja se myös kehittyy koko ajan, sen osoittaa Palloliiton laatujärjestelmän TOP 3 rankkaus viime vuodelta. Sen sijaan yhtiön kannalta olennaista tässä kohtaa olisi liiketoiminnan kehittämisen kokemus ja näkemys sekä hyvät kontaktiverkostot. Tampereen Ilves oli kutsunut hallitukseensa Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alasen. Vastaavalla tavalla meritoituneita toimijoita meidänkin hallitukseen toivottaisiin, jatkaa Mönkkönen.

 Tommi Kari - Kapteeni 2016

Tommi Kari tietää, mitä Veikkausliiga-kausi vaatii koko ryhmältä

Panostuksia leiriin ja henkiseen valmennukseen

Liigatasolle nousu tuo ison haasteen JJK:lle sekä urheilullisesti että taloudellisesti. Nollatulokseen tähtäävän 950 000 euron budjetin myötä kasvaneisiin kuluihin on jo pääosin sitouduttu. Joukkueeseen haetaan enää yhtä hyökkääjää tämänhetkisten 23 sopimuspelaajan rinnalle.

Veikkausliigakauteen valmistautuminen poikkeaa Ykköseen valmistautumisesta siinä kohtaa, että joukkue matkaa Kyprokselle Agia Napaan harjoitusleirille 18.–28.3. Mukaan lähtee myös joukkueen valmennustiimiin liittynyt psyykkinen valmentaja Iita Pienimäki. Henkiseen valmennukseen panostamisella haetaan pelaajille parempia valmiuksia ulosmitata koko oma potentiaalinsa kilpailusuorituksen aikana.

Odotusarvona leiriä ja kautta ajatellen on se, että uudistunut joukkue hitsautuu entistä paremmin yhteen kymmenen päivän täysammattilaisuuden myötä. Lämpimissä olosuhteissa ulkokentillä harjoittelun lisäksi aikaa jää myös mentaalipuolen valmentautumiselle, kun pelaajien normaalista arjesta jäävät hetkellisesti pois opiskelut ja perhe-elämä. Talven otteluiden tuloksista on nähtävissä, ettei joukkue ole vielä täysin valmis sarjaan, mutta yhteinen tekeminen kehittyy parempaan suuntaan päivä päivältä.

Ulkomaan leiri tulee siis joukkueen kannalta ajankohdallisesti hyvään saumaan.

Markkinointiyhteistyössä kasvupotentiaalia

Toimitusjohtaja Janne Mönkkönen avaa tämän hetkistä tilannetta tasan kuukausi ennen Kettupaitojen Veikkausliiga-starttia:

– Veikkausliiga-noususta ei ainakaan vielä ole havaittavissa JJK:lle merkittävää taloudellista hyötyä. Tuntuu, että Jyväskylän talousalue nukkuisi yhä talviunta, vaikka Veikkausliiga alkaa JJK:n osalta jo 8.4. Maarianhaminassa. Kausikortteja on nyt kuitenkin myyty 430 kappaletta, mikä on enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Viime kaudella myimme yhteensä 550 kausikorttia, eli suhdanne näyttäisi positiiviselta. Yleisökeskiarvotavoitteemme tulevalle kaudelle on 2250 katsojaa / kotiottelu, eli uskomme Veikkausliigan houkuttelevan ainakin noin 500 lisäkatsojaa ottelua kohti.

– Urheilumarkkinointi näyttää olevan suomalaisyrityksille haasteellista, eikä siihen ole oikein rohkeutta heittäytyä niin kuin esimerkiksi Ruotsissa. Tuntuu myös, että urheilumarkkinoinnin potentiaalia ei oikein osata hyödyntää. Monet yritykset mieltävät  sponsoroinnin olevan vastikkeetonta tukemista tai hyväntekeväisyyttä, asia ei kuitenkaan meidän kanssa ole näin. Vastikkeellisuutta korostaaksemme puhumme mieluummin markkinointiyhteistyöstä ja yhteistyösopimuksista.

– Aikaisempien vuosikymmenten aikana ostettiin mainos ja pantiin se lehteen. Nykyaikaista sisältömarkkinointia ei voi vastaavalla tavalla vain ostaa, vaan sitä on tehtävä puolin ja toisin pitkäjänteisesti ja proaktiivisesti. Teemme jo muutamien yritysten kanssa sisältömarkkinoinnin yhteistyötä, josta urheiluun liittyvät positiiviset mielikuvat, hyväntahtoisuus ja pehmeämmät arvot välittyvät. Harvia on tästä erinomainen esimerkki alueellamme, sillä he osaavat hyödyntää sisältömarkkinointia meidän ja monen muunkin toimijan kanssa. Harvia näkyy ja kuuluu vuodesta toiseen ja mielikuvat yrityksestä ovat varmasti positiivisia kaikkien alueen urheiluihmisten mielissä. Olisimme mielellämme mukana tekemässä vastaavia menestystarinoita muidenkin kumppaniemme kanssa!

Petrescu & Kari & Manninen

Petrescu, Kari ja Manninen Harvian saunalla 2016 Veikkausliiga-nousun päätteeksi

 

 

KausikorttI2017_banneri_1502_www_uusi

Hanki Veikkausliiga-kausikorttisi vielä edulliseen hintaan 220 €  http://www.jjk.fi/kauppa/paakatsomokausikortti-2017/