Avauskierroksen revanssi: JJK – Haka tiistaina jo kello 17

16.06.2014

2014-06-01_jjk-jippo_0039

Ykkösessä ollaan saatu ensimmäinen kolmannes pakettiin ja niinpä joukkueita aletaankin nyt kohtaamaan toistamiseen.

JJK:n osalta PK-35 on poikkeus, ja jo kahteen otteeseen kohdattu ottelusiirron vuoksi, mutta varsinaisesti toisen kierroksen aloittaa nyt Valkeakosken Hakan vierailu.

JJK:lla on viime torstailta takanaan loistava ottelu AC Oulua vastaan. Oululaiset pysyivät pois maalipaikoilta ja kaatuivat komeasti selvin 3-0-lukemin – lähempänä ottelussa olivat isäntien lisämaalit kuin vieraiden kuparisen rikkoutuminen.

Iloista ottelussa oli myös Robert Taylorin paluu pelikentille. Juuri Valkeakoskella loukkaantunut Roope tuli vaihdosta kehiin toisella jaksolla ja toikin saman tien uuden vaihteen Kettupaitojen peliin. Keskikenttämies ehti iskeä myös kauden avausmaalinsa viimeistellen ottelun loppulukemiksi 3-0 – eikä toinen täysosumakaan ottelun loppuhetkillä ollut kaukana.

Vastaan asettuva Valkeakosken Haka sai puolestaan perjantaina vastaansa PK-35:n. Tuloksena oli JJK:llekin jo kesäkuussa tutuksi tullut kohtalo: vantaalaisten niukka voitto, ottelun ainoan maalin tekijänä Harjullakin osunut Joni Korhonen.

jjk-pk-35_alkurinki_040614

Keskikastin tiukka vääntö

Kovin odotuksin kauteen lähteneen Hakan alkukausi on ollut vaiheikas. Tällä hetkellä koskilaiset löytyvät sarjataulukosta yhden pykälän JJK:n yläpuolelta, viidenneltä sijalta. Eroa joukkueilla on vain yksi piste, voitolla JJK siis jättäisi Hakan taakseen sarjataulukossa!

Kauden ensimmäinen ottelu Valkeakoskella oli varsin tasainen, kunnes ratkaisu nähtiin tunnin kohdalla Jari Järvisen näytettyä Janne Korhoselle punaista korttia ja vietyä pallon yhteentoista metriin. Obi Metzger viimeisteli vielä lisäajan lopulla lukemiksi 2-0, mutta pelillisesti eivät Kettupaidat olleet noinkaan paljon jäljessä.

JJK on tuskaillut kauden mittaan jonkin verran maalinteko-ongelmien kanssa, mutta onnistujia on kuitenkin löytynyt laajalta rintamalta: maalinteossa on onnistunut seitsemän kettupaitaa, joista Tommi Kari ja Antto Hilska kahdesti, muut viisi (Jasin Abahassine, Antto Tapaninen, Aleksis Lehtonen, Topi Järvinen, Robert Taylor) kertaalleen.

Hakan paidassa puolestaan maalihaina on toiminut JJK:n verkkoon ratkaisevan pilkunkin upottanut Kalle Multanen, jolla on tilillään jo kahdeksan osumaa – näillä kärkimies on Ykkösen maalipörssin toisella sijalla.

Kettukasvatteja myös vieraiden riveissä

Hakassa pelaa tällä kaudella myös jyväskyläläisittäin hyvinkin tuttu kaksikko: Patrick Poutiainen ja Niko Markkula. Molemmat nähtiin kaudenavauksessa kentällä kasvattiseuraansa vastaan, mutta loukkaantumiset ovat sittemmin kiusanneet parivaljakkoa.

Poutiainen oli pitkään sivussa Kotkassa saamansa nilkkavamman vuoksi, mutta tekee nyt paluun kokoonpanoon ja saapuukin uransa ensimmäistä kertaa Harjulle vierasjoukkueen paidassa. Markkula puolestaan joutui vastikään sairastuvalle loukattuaan kätensä edelliskierroksen PK-35-ottelussa, eikä Marsua näin toviin peliviheriöillä nähdä.

JJK:n sairastupatilanne on sikäli valoisampi, sillä uusia potilaita ei edelliskierroksella tullut.

JJK – Haka, tiistaina 17.6. kello 17, Harjun stadion 

20140617-jjk-haka