Aurinkoinen Harju tarjoili komean kotivoiton

17.05.2014

2014-05-17_jjk_fcjazz_0009

JJK kaatoi FC Jazzin aurinkoisella Harjulla lukemin 1-0 (1-0). Maalintekijänä kunnostautui Antto Hilska ottelun ensimmäisellä puoliajalla Benno Hanslianin ja Jasin Abahassinen oivasta esityöstä.

Jazz aloitti ottelun rynnistämällä muutaman minuutin ajan kohti JJK-maalia. Hätää ei kettupuolustuksella kuitenkaan ollut ja kotijoukkue ottikin pian pelin haltuunsa. Tämän jälkeen ensimmäinen jakso oli isäntien hallintaa: pallo liikkui kauniisti mieheltä toiselle ja tilanteita alkoikin pian syntyä Jazzin maalille.

Ensimmäinen todellinen läheltä piti-tilanne vierasjoukkueen veräjällä nähtiin reilun vartin pelin jälkeen.  Hyvin läpi koko ottelun kärjessä töitä paiskinut Hilska syötti pallon vasemmalta maalin edustalla kärkkyneelle Abahassinelle, jonka jatko oli lähellä lipua maalin perukoille. Lauri Pirhonen Jazz-maalissa sai kuitenkin viime hetkellä kauhottua pallon maaliviivalta haltuunsa.

Isäntien toimiessa kapellimestarina syntyivät Jazzin avausjakson ainoat tilanteenpoikaset erikoistilanteista. 34. minuutilla Jazz sai vapaapotkun kettupaitojen boksin oikealta laidalta ja Juuso Laitinen kokeili yllättää suoralla vedollaan Janne Korhosen. Korhonen oli kuitenkin valppaana ja tilanteesta lopulta seurasi vain maalipotku.

Ottelun ainoa maali nähtiin hetki ennen taukoa. Kellossa oli 38. minuuttia, kun Benno Hanslian nosti tarkan keskityksen maalin eteen kohti Abahassinen päätä. Pirhonen sai torjuttua vielä Jaskan komean puskun, muttta paluupallossa nopeimpana oli Antto Hilska, joka räjäytti Harjun stadionin niittaamalla verkkoon kauden ensimmäisen kotimaalin!

JJK oli lähellä vielä tuplata johtonsa vain hetki maalin jälkeen, mutta tällä kertaa Jazz-puolustus selvitti tilanteen kunnialla. Myös Jazz oli saada tasoituspaikan vielä puoliajan viime hetkillä, mutta JJK:n koko jakson loistavasti toiminut yhtenäinen puolustuspeli puri jälleen ja lopulta keskikentän pohjalla hartiavoimin töitä tehnyt Mikko Manninen vei pallon porilaisten jalasta väljemmille vesille.

Toisen jakson taistelu

Toiselle puoliajalle Jazz tuli uudella, väkevämmällä ilmeellä pakottaen isäntänsä puolustuskannalle. JJK ei saanut ensimmäisellä jaksolla kauniisti rullannutta hyökkäyspeliään enää pyörimään ja vaarallisimmat paikat nähtiinkin kotijoukkueen päässä.

Paikoista kenties vaarallisin nähtiin 56. minuutilla, kun Alekos Alekou pääsi nokikkain Korhosen kanssa. Korhonen torjui ensimmäisen vedon kuitenkin hyvin ja paluupallosta kyproslaisen veto karkasi korkeuksiin.

Porilaisten painaessa päälle tasoitusta hakien taisteli JJK kuitenkin yhtenäisesti. Puolustustalkoisiin osallistui kettulaumasta jokainen aina kärkimiehistä lähtien – tällä kertaa keskellä pelannut Tommi Kari näytti kapteenina mallikasta esimerkkiä tehden keskikentällä gattusomaisia liukuja hyökkäyksiä katkoessaan.

Loppua kohti paine JJK:n maalilla kasvoi, mutta Korhonen oli mies paikallaan ja piti maalinsa puhtaana. Niinpä kettulauman taistelu tuottikin toivotun tuloksen ja kauden ensimmäinen täysi pistepotti jäi Harjulle!

Kotiottelut jatkuvat

JJK:n ottelut jatkuvat kotikentällä ensi viikolla. Seuraavaksi aina aurinkoiselle Harjun stadionille vieraaksi saapuu HIFK perjantaina 23.5. klo 18:30. Tervetuloa!

JJK - FC Jazz 1-0 (1-0)

1-0 38' Antto Hilska

JJK:n kokoonpano:

Korhonen; Itkonen, Tapaninen, van Gelderen (v), Velija (v); Manninen; Hanslian (90+1' Maltsin), Kari (c), Kuhmonen, Abahassine (67' Hasanzada); Hilska (v).