Ahde SJK:sta lainalle Kettupaitaan

10.04.2017

20160810_JJK-Haka-231

Hyökkääjä Elias Ahde siirtyy SJK:sta lainalle JJK:hon.

Ahde on vuonna 1996 syntynyt kärkimies, joka kuuluu myös ikäluokkansa maajoukkueeseen. Ilmajoelta lähtöisin oleva Ahde on edustanut SJK:ta D-juniori-ikäisestä asti ja pelannut seinäjokelaisten riveissä lähinnä nuorten ja reservijoukkueen otteluita. Veikkausliiga-debyyttinsä kärkimies teki viime viikolla tultuaan vaihdosta kentälle FC Lahti-ottelun loppuhetkillä.

Kahdella edelliskaudella Ahde on pelannut lainalla Ykköstä FC Jazzin ja Hakan riveissä ja JJK-kannattajille Ahde onkin ehtinyt tulla varsin tutuksi vastustajien paidasta – nuorukainen kun on iskenyt vähintään yhden maalin miltei jokaisessa Kettupaitoja vastaan pelaamassaan ottelussa, edustamastaan joukkueesta riippumatta.

Niinpä JJK:ssa ollaankin nyt hyvin tietoisia siitä, mitä uudelta pelaajalta on lupa odottaa. Ahde tuo paitsi hieman erilaisen vaihtoehdon kärkikalustoon, mutta tuo ennen kaikkea leveyttä JJK:n hyökkäyspäähän, sillä Jasin Abahassine ei toistaiseksi ole pelikunnossa.

– Aika hyvin hänen vahvuutensa ovat kyllä tiedossa meitä vastaan pelattujen otteluiden perusteella, päävalmentaja Juha Pasoja tuumaa.

– Elias on meidän rinkiin hyvä lisä maalintekijänä ja linjan taakse juoksijana, tuo hieman erilaisen vaihtoehdon nykyisiin kärkiin nähden.

Lainasopimus kestää vähintään kesäkuun alkuun asti, jolloin tehdään päätökset loppukauden osalta. Ahde liittyy joukkueen mukaan tiistaina ja on pelikelpoinen tulevan lauantain ottelussa HIFK:n vieraana.

Kapteeni Tommi Kari