Abdi: ”Vahva luotto meidän joukkueeseen”

21.04.2017

jjk-ffjaro-2016-09-19_0081

JJK:n noustua Veikkausliigaan on jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa saatu useita liigadebytantteja.

Yksi näistä on kettukasvatti Honar Abdi, joka teki ensiesiintymisenä Veikkausliigassa oltuaan avauksessa viime lauantaina HIFK:n vieraana. Vuonna 1995 syntynyt Abdi on yksi niistä monista JJK:n omista kasvateista, jotka ovat kasvaneet Ykkösessä vietettyjen vuosien aikana juniorilupauksesta valmiiksi miesten sarjoihin – ja debyytti korkeimmalla sarjatasolla olikin vakuuttava.

– Kyseessä oli kuitenkin mulle vasta ensimmäinen peli Veikkausliigassa, niin odotin siitä vaikeaa – loppujen lopuksi pärjäsin kuitenkin ihan hyvin. Omasta pelistä jäikin hyvä fiilis, mutta pelin lopputulos olisi voinut olla parempikin. Tasapelipiste on tietenkin parempi kuin tappio, mutta voittokin olisi voitu ottaa.

Abdi aloitti ottelun vasemmalla laidalla, mutta vaihtoi tauolla oikealle. Aiemmin nuorukainen on totuttu näkemään lähinnä vasemman laitapuolustajan tontilla, nyt rooli uudemman 3-4-3-muodostelman keskikentällä topparilinjan edessä poikkeaa totutusta – mutta sopii Abdille paremmin.

– Vasemmalla pakkinahan mä eniten olen pelannut, mutta välillä oikeallakin – kummatkin laidat on siis jossain määrin tuttuja. Mietin myös paljon etukäteen pelitilanteita, miten pelaisin ne oikealla verrattuna vasemmalla pelaamiseen ja se helpottaa puolen vaihtamista vaikka sitten kesken ottelunkin.

– Kaiken kaikkiaan tykkään tästä uudesta laitaroolista kyllä tosi paljon, sopii omiin vahvuuksiin paremmin kuin perinteinen laitapakin rooli. Nyt pääse enemmän hyökkäyksiin mukaan ja osallistumaan pelinrakenteluun.

4-2017-03-07 JJK Official Veikkausliiga Portraits 344

Honar Abdi ja Samu Suoraniemi pelasivat keskikentän laidoilla HIFK-ottelussa – puoliksi oikealla, puoliksi vasemmalla.

Abdi on myös yksi JJK:n monista opiskelijoista ja promoaakin tällä hetkellä kasvattajaseuraansa osana opintojaan JAO:lla. Abdin voi siis bongata Kettupaidassa paitsi kentältä, myös Jyväskylän katukuvasta.

– Meillä on menossa markkinointiviestinnän projektikurssi, jossa nelihenkisellä johtoryhmällä johdetaan 20 henkilön promoryhmää. Jaamme flyereita ja muutenkin mainostamme kotiavausta. Tässä saa hyvin autettua seuraa omilla opinnoilla ja todennäköisesti voin tehdä vastaavaa jatkossakin!

Seuraavaksi vuorossa onkin sunnuntaina odotettu, kauden ensimmäinen kotiottelu. Kotipelit alkavat isolla matsilla, kun Harjulle vieraaksi saapuu HJK maajoukkuemiehineen.

– HJK:lla on jälleen tosi laadukas joukkue ja meiltä vaaditaan kova taistelu, jos meinataan saada pisteitä. Mutta on hienoa päästä pitkästä aikaa Harjulle ja jokainen meistä haluaa näyttää kotiyleisön edessä parastaan.

– Haaste on kova, mutta mulla on vahva luotto meidän joukkueeseen. Kun pysytään yhtenäisinä, taistellaan ja luotetaan omaan peliin, niin uskon, että saadaan hyvä tuloskin!

Ennakkoliput kotiavaukseen löydät verkkosivuiltamme – klikkaa oikean laidan Osta lippuja!-painiketta!

20170423-jjk-hjk-ottelumainos-www-ennakko