Abahassine jatkaa kaksivuotisella sopimuksella

17.12.2014

2014-08-25 jjk-fc jazz_0015

JJK:n joukkue rakentui jälleen yhdellä tärkeällä palasella, kun Jasin Abahassine teki kahden vuoden jatkosopimuksen Kettupaitaan.

Abahassine, 24, pelasi vahvan kauden, joka päättyi kuitenkin syksyllä ennen aikojaan nivusvaivaan. Ennen sairastupakomennustaan kärkimies ehti pelata parissakymmenessä ottelussa ja iskeä niissä kolme maalia. Useamman muun JJK-pelaajan tavoin viime kausi oli ”Jaskalle” ensimmäinen Ykkösessä.

– Hyvältä tuntui pelata, etenkin tietenkin silloin kun oli pitkä tappioton putki. Kun siitä vähän hankalasta alusta päästiin yli, niin sittenhän se alkoi mennä jo aivan rutiinilla!

– Pelin taso ei vaatinut itse asiassa niinkään totuttautumista. Suurempi totuttelu oli silloin, kun viime talvena tulin mukaan JJK:n treeneihin, sen verran kovaa siellä mennään, Abahassine tuumaa.

Veljessarjasta myös kaksi vanhempaa ovat pelanneet JJK:n edustusjoukkueessa ja nuorimmainen liittyi ketturinkiin vuosi sitten.

– Kävin silloin JJK:ssa olleiden kavereiden kanssa pelailemassa Hippoksella ja kun tuntui että pysyy vauhdissa mukana, aloin miettiä että miksi en lähtisi kokeilemaan myös JJK:hon. Ja onneksi lähdin! Ei ole kyllä hetkeäkään kaduttanut.

Abahassine kuului ennen loukkaantumistaan Kettupaitojen runkopelaajiin ja myös Harjun lehtereillä oltiin vaikuttuneita hyökkääjän otteista. Jaska ehti pelata miltei jokaista hyökkäyspään paikkaa ja esiintyi hyvin jokaisessa roolissa.

– Tein kentällä töitä ja taistelin, mies itse kuvailee.

– Kärjen alla vapaassa roolissa olisi itselleni kaikkein mieluisin paikka. Mutta kyllä mä tarvittaessa voin laidallakin juosta – niin kuin viime kaudella teinkin.

Tuleva kausi näyttää, missa roolissa Juha Pasoja hyökkäjäänsä tulee peluuttamaan – päävalmentajan luotto oli kuitenkin suuressa roolissa jatkopäätöstä tehtäessä, samoin kuin opinnot monen muun Kettupaidan tavoin.

– Sain Pasolta luottamusta ja JJK selvästi halusi mut eniten. Pelaamisen lisäksi voi sitten suorittaa koulua – ja olihan tänne jäätävä pitämään kopissa juttujen tasoa ja tunnelmaa yllä!

Ensi kaudelle Abahassine nimeää itselleen ainakin yhden tavoitteen.

– Teen enemmän maaleja kuin Manu (Manninen)! Eipähän pääse kuittailemaan, Jaska virnuilee.

– Yleisesti ottaen tavoitteena on päästä niin pitkälle, ettei tarvitse uran jälkeen harmitella, mitä jäi saavuttamatta.

2014-07-16_jjk-ktp_0007

”Hieman erilainen vaihtoehto”

Pasoja odottaa suurikokoiselta hyökkääjältä hyvää tulevaa kautta.

– Viime kausi meni Jaskalta niin hyvin, että kyllähän odotukset ensi kautta ajatellen väkisinkin nousivat.

Paso toteaa, että Abahassine tuo JJK:n kärkeen fyysisyyttä ja hieman muista poikkeavan vaihtoehdon.

– Hän on vähän erityyppinen kuin meidän muut kärkimiehet. Isokokoinen, hyvä pääpelissä ja hyvä suojaamaan palloa.

–  Jaskassa on paljon hyvää, mutta vielä on myös paljon kehitettävää. Nyt Ykkönen on ihan hyvä taso, mutta ainekset ovat korkeammalle!