Uutiset / 2006 / A-nuorille vierasvoitto – SM-sarjapaikka katkolla sunnuntaina

27.06.2006

JJK:n A-nuoret selvittivät tärkeän etapin tiistai-iltana Mikkelissä, kun jyväskyläläiset kaatoivat Ykkösen itälohkon kamppailua isännöineen Mikkelin Kissat puhtaasti 0-3 (0-2). Näin sarja huipentuu sunnuntaina Hippoksella klo 15.00 alkavassa ottelussa, kun JJK kohtaa Pallokerho Keski-Uusimaan. Kamppailussa on panoksena sarjanousu A-nuorten SM-sarjaan syyskaudelle.

JJK hallitsi ja ”tuhlaili” mallipaikkoja.
Vierasjoukkue piti alusta asti tahtipuikkoa käsissään ja avausmaali tuli jo kuuden minuutin kohdalla, kun Joonas Jokisen hyvän kulmapotkun jatkoi takatolpalta maaliin Arash Muridiyazd. Ensimmäisen puoliajan toisen maalin runnoi sisään Bin Yang (22 min.). JJK:lla oli loistavia paikkoja lisätä maalitiliään, mutta viimeistely vapaista paikoistakin oli todella huolimatonta.

Mikon maali vapautti valmentajan piinasta
Varsin sateisissa olosuhteissa käydyn ottelun lopullisen niitin iski Mikko Hyppönen, joka laittoi kulmapotkusta pallon maalin perukoille. Loistavan kulmapotkun antoi jälleen Joonas Jokinen. Maalin jälkeen JJK:n valmentaja Harri Peränen malttoi jo istua penkille ja totesi, ”ei ne enää tuosta nouse, nyt voi jo istua sateen suojaan”.
Kommentista voi rivien välistä lukea kuinka monta varmaa maalintekopaikkaa oli JJK:lla myös toisella puoliajalla. Varmat maalipaikat osuivat useammalle JJK:n pelaajallle, mutta viimeistely ontui. Erityiskiitoksen Peränen antoi apuun hälyytelyille B-nuorille, Antto Tapaniselle ja Tomi Poutiaiselle, jotka näin saivat tuntumaan A:n peleihin, kun he tulivat paikkaamaan luokkaantuneita ja sairastuneita A-nuoria vain muutaman tunnin varoitusajalla.